Gümüşdere ıslahı tepki Görünce çalışma durdu

DSİ tarafından 3. Kez yapılan Gümüşdere Islah Projesine mahalle sakinleri tepki gösterdi. Daha önceki ıslah projelerinin başarısız olması nedeniyle bölgede yaşayan vatandaşlar, 3 mahalle muhtarı ve CHP protesto gösterisi yaptı. Tepkiler üzerine çalışma du

GÜNDEM 11.08.2017 09:46:25 0
Gümüşdere ıslahı tepki Görünce çalışma durdu

 Köprüyü kapatıp protesto ettiler

DSİ tarafından 3. Kez yapılan Gümüşdere Islah Projesine mahalle sakinleri tepki gösterdi. Daha önceki ıslah projelerinin başarısız olması nedeniyle bölgede yaşayan vatandaşlar, 3 mahalle muhtarı ve CHP protesto gösterisi yaptı. Tepkiler üzerine çalışma durduruldu. Islah çalışmasının vatandaşın istediği doğrultuda yapılıp yapılmayacağı hususunda ise henüz açıklama yapılmadı

Besni´nin kanayan yaralarından biri olan ve daha önce 2 defa ıslah çalışması yapılan Gümüş Deresi için toplanan mahalle sakinleri 20 gün önce başlayan çalışmaları protesto ederek tepki gösterdi. Tepkinin nedeni ise çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte herhangi bir değişiklik olmayacağı ve yapılan taş duvarların bir süre sonra yıkılacağı ve yine aynı şekilde kalacağı yönünde. Mahalle sakinleri 2016 yılında ihale edilmesine karşın 1 ay önce yapımına başlanan Gümüşdere´nin ıslahında taş duvar yerine kalıcı perde duvar yapılması gerektiğini ifade ederek çalışmaların durdurulmasını istediler. Dere üzerinde bulunan köprüde toplanan mahalle sakinlerinin protestosuna Cumhuriyet Halk Partisi Besni İlçe Başkanı Hakan Kılınç, Belediye Meclis üyeleri İmdat Yıldırım ve Halil Polat, Pınarbaşı Mahalle Muhtarı Vakkas Arslan, Dumlupınar Mahalle Muhtarı Can Semiz, Çat Mahalle Muhtarı Muhittin Timur´da katıldı.

 ?Mahalle 40 yıldır bu çileyi çekiyor?

 Köprü üzerinde ilk olarak açıklama yapan Pınarbaşı Mahalle Muhtarı Vakkas Arslan; ?40 yıldan beri Besni Pınarbaşı mahallesi bu kokuyu, bu çileyi çekiyor. Her dört yılda bir 5 milyon TL para gelip derenin ıslahı için harcanıyor ama hiçbir faydası olmuyor. Buranın çilesini ancak Pınarbaşı halkı biliyor. Şuanda yine 5 milyon TL ödenek çıkmış ama yine eski düzen devam ediyor. Biz buna karşı toplandık, milletimizle, vatandaşımızla el eleyiz. İnşallah bütün milletvekillerimiz buna duyarlı olur.  Ya temiz bir şekilde yapılmasını istiyoruz yapılmıyorsa da böyle bırakılmasını istiyoruz, devletimizin bunca parası boşa gitmesin? dedi. Arslan, söz konusu derenin taş duvar yerine beton duvar yapılmasını ayrıca köprülerinde genişletilerek yeniden yapılmasını istediklerini söyledi.

 ?Yıllardır Besni´nin kanayan yarası?

Son olarak konunun takipçisi olacağını ifade eden CHP Besni İlçe Başkanı Hakan Kılınç ise; ?burası yıllardır Besni´nin kanayan bir yarası. Ne yazık ki 3-4 senede bir devletimizin kasasından çıkan milyonlarla yapılıp tekrar eski haline dönüyor. Bizde yaptığımız incelemelerde müteahhit firmanın eskisinden daha beter bir durumda kanalı yapmaya başlaması gerçekten içler acısı.

Bugün 4-5 milyonluk bir ihaleyle eskisinden daha kötü bir kanal yapılmaya başlanması bizler üzmüştür. Biz bu işlerin takipçisi olacağız. Cumhuriyet Halk Partisi Besni İlçe Başkanı olarak bugünden itibaren muhtarlarımla birlikte bunun daha sağlıklı, mahalleye yakışır ve çocuklarımızın burada daha rahat oynayabilecekleri bir alana kavuşturmanın mücadelesini vereceğiz? dedi.

 ?Çocuklar hastalıklarla karşı karşıyalar?

Çocukların dere içerisinde oynamasıyla hastalıklarla karşı karşıya olduklarını ifade eden Kılınç şöyle devam etti; ?Şimdi burada yapılması gereken, bu kanala dört metre boyunca perde duvar şeklinde bir kanal yapılması gerekiyor. Ama ne hikmetse ihaleyi alan firmalar burayı sürekli taş duvarla yapıp dört sene sonra tekrar işlevsiz bir hale gelmesine neden oluyorlar. Bugün gerçekten gördüğümüz kadarıyla çocuklarımız kanalda pisliğin içerisinde ne yazık ki her türlü bulaşıcı hastalıkla karşı karşıyalar.

Vatandaşlarımızla görüşmelerimiz sonucunda evlerinin içerisinde akreplerin, yılanların gezdiğini söylüyorlar. Bu pisliğin bir an önce temizlenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bizde bunun mücadelesini vereceğiz. Ben buradan tüm Adıyaman Milletvekillerine ve iktidar partisine sesleniyorum, bu kanalın bir an önce Besni´ye ve Pınarbaşı Mahallesine yakışır bir şekilde yapılıp teslim edilmesini bekliyoruz?

 ?Kokudan uyuyamıyoruz?

 Konuyla ilgili şikâyetlerini bildiren mahalle sakinleri Elif Topal ve Ali Fırat ise, dere içerisine hayvan leşlerinin atıldığını yine aynı derede çocukların oynadığını ve hastalıklara yol açtığını, kokudan uyuyamadıklarını bununla beraber yılan ve akrep gibi tehlikeli böceklerin çoğaldığını belirterek derenin bir an önce ıslahı için yetkililere çağrıda bulundular.

Dün ise DSİ yetkilileri Besni´ye gelerek mahalle halkının taleplerini dinledi.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor