Bugün, 19 Mart 2024 Salı

?Güvenli Okul, Güvenli Eğitim? toplantısı yapıldı

Besni geneli okullarda eğitimi daha güvenli hale getirmek ve alınacak tedbirleri görüşmek üzere Besni Kaymakamı Nazlı Demir başkanlığında ?Güvenli Okul, Güvenli Eğitim? toplantısı yapıldı.

GÜNDEM 15.09.2021 12:12:00 0
?Güvenli Okul, Güvenli Eğitim? toplantısı yapıldı

Recep Tayip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde yapılan toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Sait Cengiz Baba, Belde Belediye Başkanları, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel, İlçe Emniyet Müdür Vekili İlyas Yarımağa,  İlçe Jandarma Komutanı Barış Kara, daire amirleri ve okul müdürleri katıldı.

Toplantıda konuşan İlçe Kaymakamı Nazlı Demir; ?Okullar bizim her şeyimiz. Çocuklarımıza güvenli bir eğitim ortamı sunmak hepimizin görevidir. Malum pandemi koşullarında onların sağlığını korumak için elimizden geleni yapıyoruz. Aynı şekilde onların ulaşım güvenliği için ne kadar çalışıyorsak zararlı alışkanlıklara karşı mücadelemizi de ekleyerek sürdürülebilir hale getirmeliyiz. Bu noktada güvenliği bir bütün olarak, herhangi bir alanı dışarıda bırakmayacak şekilde, ele almamız ve önlemlere bunları göz önünde bulundurarak karar vermemiz gerekiyor? dedi.

Kaymakam Demir ayrıca aşı konusunda da öğretmen ve personellerin bilgilendirilmesi gerektiğini, yanlış bilginin önüne geçilmesi gerektiğini belirtti.

Toplantıda ayrıca okul güvenlik kameralarının tamamlanması ve kayıtların Kent Güvenlik Yönetim Sistemine ulaştırılması, Uyuşturucu ve uyarıcı maddeler ile mücadelenin Emniyet/ Jandarma işbirliği ile yapılması, Öğrenci servislerinin denetimi ve güvenliğinin sağlanması, Okullarda güvenlik elemanı görevlendirilmesi, Okullarımızda giriş çıkış saatlerinde trafik yoğunluğunun olduğu yer ve zamanlarda nöbetçi öğretmenin hazır bulunması; gerektiğinde emniyet veya jandarmaya hazır bulunması için bilgi verilmesi, Eğitim öğretim saatleri içerisinde öğrencilerin hiçbir şekilde okul sınırları dışına çıkarılmaması, Eğitim-öğretim ortamını olumsuz etkilediği değerlendirilen metruk bina ve yapıların tespit edilip, belediyeler tarafından onarılması/yıkılması konusunda çalışma yapılmasının önerilmesi,

Çocuklara Trafik Eğitimlerinin verilmesi konusunda İlçe Emniyet Müdürlüğü ile işbirliği yapılması,

Okul önlerine kasislerin konulması için Belediye ile işbirliği yapılması, Kapıda satış yapan her türlü pazarlamacıların okul içerisine alınmamasına özen gösterilmesi ve kantin servis araçlarının tenefüs saatlerinde içeriye alınmaması konusunda okul idarelerinin gerekli önlemleri alması, Covid-19 ,salgın hastalıklar vb. durumlarda Cumhurbaşkanlığı , İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı genelgeleri, İl ve İlçe Hıfzısıhha Kurulu Kararları doğrultusunda gerekli tedbirlerin alınması konuları görüşüldü.

Toplantı karşılıklı fikir alışverişinin ardından sona erdi.


Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024
Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER