Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Hakan Kılınç´tan Milli Eğitime Sert Eleştiri!

2017-2018 Eğitim Öğretim yılının açılış haftasında CHP Besni İlçe Başkanı Hakan Kılınç, Besni Milli Eğitimine sert eleştirilerde bulundu. Besni´nin eğitimdeki halinin içler acısı olduğunu vurgulayan Kılınç, Taşımalı sistemden çıkartılan köylerden, TEOG´da

GÜNDEM 19.09.2017 09:50:51 0
Hakan Kılınç´tan Milli Eğitime Sert Eleştiri!

Eğitim-öğretim sancılı bir başlangıç yapıyor

2017-2018 Eğitim Öğretim yılının açılış haftasında CHP Besni İlçe Başkanı Hakan Kılınç, Besni Milli Eğitimine sert eleştirilerde bulundu. Besni´nin eğitimdeki halinin içler acısı olduğunu vurgulayan Kılınç, Taşımalı sistemden çıkartılan köylerden, TEOG´da kontenjanı düşürülüp puanı yükseltilen Anadolu liselerine kadar birçok konuda eleştiride bulundu. Bakalım Besni Milli Eğitim bu eleştirileri de mi cevapsız bırakacak.

Öncelikle 2017-2018 Eğitim Öğretim yılı için tüm öğrencilere başarılar dileyen CHP Besni İlçe Başkanı Hakan Kılınç, yaptığı açıklamada Besni´nin eğitimdeki sorunlarına dikkat çekti.

İlçe merkezine uzak olan köylerin taşımalı eğitim kapsamından çıkarılması, kontenjanların düşürülmesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün geçtiğimiz günlerde ortaya koyduğu Atatürk posteri tavrı gibi birçok konuya değinen Kılınç, Besni´nin eğitimde sancılı bir süreçten geçtiğini vurguladı.

Bazı Köyler taşımalı eğitimden neden çıkarıldı?

İlçe merkezine uzak olan köylerin taşımalı eğitim kapsamından çıkarılmasına tepki gösteren Hakan Kılınç şunları kaydetti; ?Daha önceki yıllarda tüm köylerimiz taşıma kapsamı içerisinde iken bu yıl taşıma kapsamı 36 km ile sınırlandırılmıştır. Bu sınırın dışında kalan köyleri ile Şambayat ve Köseceli beldelerini taşıma kapsamından çıkaran İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz bu konuda mağdur olan, pansiyonlara yerleşemeyen öğrencilerimiz için alternatif bir çözüm üretti mi merak ediyorum? Taşımalı eğitimden aldığınız öğrencileri İlçenin farklı yerlerindeki pansiyonlara yerleştirerek gerçekten bu öğrencileri mağdur etmediğinize inanıyor musunuz?? diye sordu.

Kontenjanlar Neden düşürüldü?

Kılınç açıklamalarını şöyle sürdürdü; ?Gecen hafta sonu itibarıyla TEOG yerleştirmeleri tamamlandı. İlçemizde Anadolu liseleri ilk yerleştirmede 393 puanla kapattı. Yani 392 puan alan bir öğrencimiz Besni de meslek lisesine gitmek zorunda bırakıldı. Geçen yıl ilçemiz için bir ihtiyaç olarak açılan Fen Lisesi, Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi bünyesinde açılmayıp, mevcut okulun kapatılması bu durumun en önemli nedenlerinden biri olmuştur. Bunun yanında mevcut Anadolu Liseleri ve bazı meslek liselerinin kontenjan azaltılması yüzünden ailelerimiz 10-12 bin tl maliyet getiren özel okullara muhtaç edilmiştir.

Maddi durumu olmayan öğrencilerimizin geleceği ne olacak?

Peki Soruyorum; 390 TEOG puanı ile meslek lisesine veya özel okullara gitmek zorunda bırakılan, maddi durumu olmayan öğrencilerimizin geleceği ne olacak? Mustafa Erdemoğlu Anadolu Lisesi, Şehit Abidin Tanrıkolu Anadolu Lisesi 2016 yılında TEOG sınavı ile kaç öğrenci almıştır? Bu yıl önceki yıllardan az öğrenci almalarının gerekçesi nedir? Derslikleri mi yetersizdir? Öğretmenleri mi yoktur? Kahta ve Gölbaşı gibi diğer ilçelerimizde toplam kaç Anadolu Lisesi öğrencisi eğitim görmektedir ve bu okullar kaç puanla öğrenci almıştır? İlçe Milli Eğitim Müdürünün bu konuda bilgisi var mıdır? Kendi evladı 390 puan alıp meslek lisesine kaydolmak zorunda kalsa tepkisi ne olurdu?? diye konuştu.

İlçe milli eğitimin Atatürk İle alıp veremediği nedir?

Geçtiğimiz haftalarda binalarına astığı küçük bir Atatürk posteri ile eleştirilerin odağı haline gelen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ilgili de açıklamalarda bulunan Kılınç şöyle devam etti; ?Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk´e 23 Nisan 2017 tarihinde yapılan saygısızlık için gerek idari gerekse hukuki yaptırımlardan haber var mıdır? 23 Nisan´da yapılan yanlışın hesabı sorulmadan 30 Ağustos Zafer Bayramında Milli Eğitim Müdürlüğü binasına lalettayin asılan Atatürk Posteri ile Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü bir açıklama yapabilmiş midir? Bunun sorumluları hakkında Milli Eğitim Bakanlığı ve Valiliğimiz ne gibi işlemler başlatmıştır? Yoksa yapılan yanına kar mı kalmaktadır? Her konuşmasında değerlerden, ahlaktan bahseden Milli Eğitim Müdürü, konu Atatürk olunca neden sorumlu gibi davranmamaktadır?? dedi.

Üniversiteye yerleştirmede Elde edilen ?başarıyı? neden biz göremiyoruz?

Kılınç açıklamalarına şöyle devam etti; ?Besni Milli Eğitimin kapısındaki 2013 Yılındaki Ali Demir adlı öğrencimizin YGS başarısından söz edilirken o günden bugüne ses getirecek bir başarıya imza atılmamış mıdır? İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 2013 yılından beri yerinde saydığını kapısında bulunan resimlerle belgelemektedir. 2017 yerleştirme sonuçlarına göre liselerimizden bu yıl mezun olmuş devlet üniversitelerine giren tıp fakültesi öğrencisi sayısı kaçtır? Son 5 yıl içerisinde hukuk, tıp, mühendislik bölümlerini kazanan öğrenci sayısının giderek düşmesinin nedeni izah edebilecek bir yetkili var mıdır?? şeklinde konuştu.

Yıkılan okulların Yerine kaç yeni okul yapıldı?

İlçede sürekli eski okulların yıkıldığını ancak yerlerine yapılan okulların az olduğunu belirten Kılınç, ?Besni İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü son 3 yıl içerisinde okul yıkmaktan başka ne yapmıştır? - Pınarbaşı Mahallesinde yıkılan eski Cumhuriyet İlköğretim Okulunun yerine Mahalle halkı bir İlkokul beklerken, arsayı Besni Belediyesine devrederek spor sahası yapmayı daha mı elzem gördünüz? Rehberlik Araştırma Merkezi (Eski Ortaokul Binası) yıkıldıktan sonra bu alan için nasıl bir planlama yapılmıştır?

Namık Kemal İlkokulu eski binası da yıkılmıştır? Bu binanın yerine mahalle halkının dört gözle beklediği ortaokul binası yapabilecek misiniz?  Bir zamanlar Bölgenin en kapsamlı Öğretmenevi iken beceriksizlik yüzünden kapatılan ve yurda dönüştürülen Öğretmenevi sorununu ne zaman çözeceksiniz?

Derslikler neden yatakhane olarak kullanıyor?

Besni´de görev yapmakta olan 1400 öğretmene sosyal ve kültürel çalışmalarını yürütecek bir ortam sağlama gibi bir projeniz var mı? Yıllardır İlçemiz haricinde Gölbaşı ve Tut ilçelerimize de hizmet eden Rehberlik Araştırma Merkezinin neden bir hizmet binası yoktur?

İhtiyaç mı duymuyorsunuz? Rapor almak için bu kuruma gitmek zorunda kalan çoğu engelli öğrenci ailesine İlçenin ücra köşesinde yer ayırdığınız Rehberlik Araştırma Merkezine giderken zulmettiğinizin farkında mısınız?  Osman İsot Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi pansiyonu okulun üst katında hizmet veriyor? Öğrenciler okulun dersliklerini yatakhane olarak kullanıyor. Sığınak ise yemekhane olarak düzenlenmiş. Bu çağda öğrencilerimize bu konforu mu reva görüyorsunuz? Bu okula pansiyon yapılması hayal midir? Okulun yanı başında yıkılan emniyet lojmanlarından dolayı boş duran arsaya bir öğrenci yurdu yapmayı neden akıl edemiyorsunuz? ifadelerini kullandı.

Yönetici atamalarındaki gizliliğin nedeni Suçunuzu gizlemek istemenizden midir?

CHP Besni ilçe Başkanı Hakan Kılınç; ?Eğitim öğretim süreci başlarken birçok okulumuzun müdür ve yardımcısı kadrolarında atama yapıldı. Bu süreç İl Müdürlüğü için titizlikle bir sır gibi gizlendi ve son dakikada açıklanan sonuçlara göre birçok öğretmen derse başlayacağı gün sınıfına girmek yerine idareci koltuğuna oturmayı hak etti. Bu gecikme Hakka reva mıdır? Bu öğretmenlerin yeri ücretli öğretmenlerle mi doldurulacak? Söz konusu atanan idarecilerin sendikal dağılımı nedir? Bu atamalarda hakkaniyete uyulmuş mudur? Komisyon başkanı olan İlçe Milli Eğitim Müdürü mülakatlarda liyakate mi yoksa kendisine verilen listelere göre mi değerlendirme yapmıştır? dedi.

Okul öncesi sınıfı kapatmanın gerekçesi nedir?

A.C. Yamazaki Ortaokulu bünyesindeki okul öncesi sınıfının kapatılmasına değinen Kılınç şunları kaydetti; ?A.C. Yamazaki İlköğretim bünyesindeki anasınıfının kapatılması Okul öncesi okullaşma oranında bırakın Adıyaman´ı Türkiye´nin önündeyiz diyen Besni İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün bir açıklaması var mıdır? Birleştirilmiş sınıflı okullar kapsamında son 3 yıl içerisinde kapatılan anasınıfı var mıdır? Bu öğrenciler okul öncesinden neden mahrum edilmiştir?

A.C. Yamazaki İlköğretim bünyesindeki anasınıfı öğrencilerinin maddi durumları yetersiz olduğundan bu öğrencilerin aynı bölge içerisinde yer alan anaokullarına gönderilmesi ile ilgili aidat sorunu ve öğrencilerimizin taşıma maliyetleri ile ilgili alınan tedbirler nelerdir? Okul Öncesine son 3 yıl içerisinde ilk defa açılan anasınıfı var mıdır? Eğitim öğretimin açılmasına 1 gün kala okullarımıza TYP kapsamında geçici temizlik elemanı görevlendirilmesi yapılacak mıdır? Yapılacaksa neden bugüne kadar beklenmiştir?? diye konuştu.

Hayırseverler küstürüldü mü?

Besni´nin hak ettiği şekilde eksiksiz bir eğitim ortamına kavuşması gerektiğini ifade eden Kılınç açıklamalarını şu ifadelerle tamamladı; ?Geçtiğimiz yıllarda Besnili büyük hayırseverler ile çok değişik projelere ve yatırımlara imza atan Besni Milli Eğitim Müdürlüğünde neden son yıllarda bir faaliyet haberi göremiyoruz? Milli Eğitim Müdürlüğü ekibi Besnili hayırsever ile tanışmakta mıdır? Son 3 yıl içerisinde Hayırseverler ile yürütülen bizim bilmediğimiz projeler yürütülmüş müdür?

Ne yazık ki daha sayamadığımız birçok sorunla ilçemiz de yeni eğitim öğretim yılına başlıyoruz. Üzülerek söylüyorum ki, Dünya da tek eğitim bayramı olarak kutlanan ilçemiz de bu sorunlar varken Eğitim Bayramı kutlamalarını yapmak Trajikomik bir durumdan öteye gitmeyecektir. Sorumlular üzerine düşeni yapmalı ve Besni hak ettiği şekilde eksiksiz bir eğitim ortamına kavuşmalıdır? dedi.


Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER