Halı’da ihracat şampiyonları belli oldu

GÜNDEM 1.02.2013 10:31:04 0
Halı’da ihracat şampiyonları  belli oldu

 

Halı İhracatçıları Birliği’nin değerlendirme toplantısında geçtiğimiz yıl en çok ihracat yapan 10 halı firması da açıklandı. Birlik Başkanı Selahattin Kaplan 2013 ihracat hedeflerinin 1 milyar 700 milyon dolar olduğunu söyledi.

Güneydoğu Halı İhracatçıları Birliği Sektörel Değerlendirme Toplantısı’nda konuşan Birlik Başkanı Selahattin Kaplan, halı ihracatçılarının en büyük sıkıntısının açık hesaplı, teminatsız satışlar olduğunu ve geçmişe bir sünger çekip, bundan sonrası için gereken tedbirlerin alınması gerektiğini söyledi.

Toplantıda en çok ihracat yapan firmalarda açıklandı. 

Güneydoğu Halı İhracatçıları Birliği Sektörel Değerlendirme Toplantısı, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Konferans Salonu’nda yapıldı. Birilik Ba kanı Selahattin Kaplan’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Başkan Yardımcıları Mehmet Bostan ve Ahmet Kaplan ile ihracat yapan Gaziantepli halı firmalarının sahipleri katıldı.  

Toplantıda halı sektörünün 2012 yılı ihracat verileri, halı ihracatçılarının yaşadığı sorunlar, fuarların sektöre katkıları ve özellikle Domotex fuarlarına katılım konusu ile fuardan beklentiler ve açık hesaplı satışlar konuşuldu. 

Toplantıda ayrıca “Halı Birliği 2012 Yılı Kayıtlarına Göre En Çok İhracat Yapan 100 Firma” açıklandı.

Halı İhracatçı Birliği tarafından hazırlanan rapora göre halı ihracatında ilk 10 firma şöyle:

1. Merinos, 2. Dost Kardeşler 3. Kartal Teksti 4. Kaplanlar Tekstil 5. Safyün Halı 6. Özkaplan Carpet 7. Bade Halı 8. BOSSAN Tekstil 9. Durkar Halı 10. GÜLPA Pazarlama


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor