“Halk dayatmaya, kendine tepeden bakanlara sandıkta cevabını verdi”

GÜNDEM 28.04.2014 16:13:05 0
“Halk dayatmaya, kendine tepeden bakanlara sandıkta cevabını verdi”

Besni merkezi kaybetmesinin ardından 5 Beldenin de 3’ünü kaybeden AKP’nin eski gençlik kolları kurucu başkanı Süleyman Karabaş sert bir açıklama yaptı. Seçimlerin ardından başta emniyet olmak üzere yapılan atamaları eleştiren Karabaş, “30 Mart yerel seçimleri geçeli 20 gün oldu. Halk dayatmaya, kendine tepeden bakanlara karşı sandıkta gereken cevabı bütün siyasi partilere verdi. 

Fakat Ak Parti vekili Mehmet Erdoğan, buradan gerekli cevabı almadı herhalde ki 2 dönemdir Belediye başkanlığını kaybediyor. Bu mağlubiyete rağmen sağa sola çamur atıp bahane arıyor. Sayın vekil Besni halkı sizi siyaset sahnesinde artık görmek istemiyor.” dedi.

“İnsanların ekmeğiyle oynama, bu insanlar sahipsiz değildir”

Karabaş açıklamasını şöyle sürdürdü, “Bu yenilginin suçlusu sizsiniz ama sen faturayı huzurumuzu güvenliğimizi sağlayan evlerimizde rahat uyumamızı sağlayan, 1 ay boyunca da sizin peşinizden gezip güvenliğinizi sağlayan emniyet teşkilatına kesemezsin. Burada direkt valilik emriyle emniyet müdür yardımcısının tayinini çıkartacaksın ve de teşkilat içerisinde taşları yerinden oynatacaksın. Bundan sonra fatura kimde, eğitim camiasında mı, memurlarda mı, yoksa hastane müteahhit işçilerinde mi? Sakın bu insanların ekmeğiyle oynamayasın, bu insanlar sahipsiz değildir. Bu insanların sahibi Besni halkıdır. Bu hareket; ihtirasını, bu egolarını tatmin etme işidir. Bu mağlubiyeti hazmedememe işidir. Bu vermiş olduğunu tayin işlerini iptal etmelisin. Bu işlerle uğraşacağına aynanın karşısına geçip kendini hesaba çekmelisin ya da istifa etmelisin. Şurada 1 yılın kaldı, bu güne kadar yapamadığın hizmetleri memlekete kazandır da Besni halkı bari seni gelecek zamanda bu hizmeti de vekil yaptıydı desin.”

“STK’lardan bu kıyıma karşı durmalarını rica diyorum”

“Mesuliyet bende diyeceksin sonra da yok paralel yapı, yok şura yok bura bize kaybettirdi diyeceksin sonra da aba altında sopa göstereceksin. Senden ve kardeşinden iyi paralel yapı var mı sayın vekil. Besni merkezi kaybet, 5 beldenin 3’ünü kaybet ondan sonra da birilerine çamur at kendini temize çıkart, yazıklar olsun. Yazık değil mi bu insanların ailelerine ve yazık değil mi okuyan çocuklarına! Ben buradan vicdan sahibi tüm Besnili kardeşlerimi ve sivil toplum kuruşlarını emniyet ve eğitim camiamıza kamu kurum kuruluşundaki memurlarımıza ve Hastane çalışanlarına karşı bu kıyıma karşı durmalarını rica ediyorum. Bu insanlar Besnimize tayin olup gelerek çalışan garip kişilerdir. Bunlara sahip çıkmamız lazım Besnimizin misafirperver bir şehir olduğunu göstermemiz lazımdır. 

Sayın vekil siz bu kafayla değil siyaset yapmak bin tane yeni yönetim de kursan Besni halkının sevgisini de oyunu da alamazsın. Besni halkı kendi içinden vekilini de seçer başkanını da seçer.”  

 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor