Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

"Halka baskı olmasaydı biz kazanmıştık"

4 Ağustos´ta Suvarlı´da tekrar yapılan Belediye Başkanlığı seçiminde Ak Parti´ye karşı seçimi kaybeden Vatan Partisinin Belediye Meclisi üyeleri mazbatasını aldı. Partinin Belediye Başkanı adayı Gazi Sabancı, Ak Parti´nin baskı ve tehditle seçimi aldığını

SİYASET 10.08.2019 08:18:24 0

Ak Partili yöneticilerin telaşla insanları tehdit ettiklerini, oylarını Ak Parti´nin adayına vermelerini istediklerini belirterek şöyle konuştu: ?Seçimi biz zaten kazanmıştık. Seçime iki gün kala çok başarılı bir miting yaptık. Ak Partililer bunu görünce telaşa düştüler. Seçim gecesi milletvekilleri gelip ev ev gezdiler. Çocukları polis, uzman çavuş, öğretmen ve fabrika işçisi gibi olanları arayıp tehdit ettiler. ?Çocuklarınızı işten çıkarırız, süreriz´ dediler. Bunun birkaç örneği de var. FETÖ´den atılan kaç kişi varsa topladılar, ?sizi tekrar göreve iade edeceğiz´ şeklinde kandırmacalara girdiler. Yani bizim bunlara karşılık avukatlarımız vardı. Seçim gecesi evlere girenlerin fotoğraflarını çektik, belgeledik. Fakat vatandaş korktuğu için ifade vermedi. Ak Parti İl Başkanı yaptığı açıklamada açık açık bunu beyan ediyor. Eğer halka baskı olmasaydı biz kazanmış olacaktık. Tehditlerin tamamının ispatı bizde var. Aldığımız oy bizim potansiyelimizi gösteriyor ama bizim hakkımız burada gasp edilmiştir. Burada Vatan Partisi´ne haksızlık yapılmıştır.?

Suvarlı Belediye Meclisi Üyesi Cafer Sincer, Ak Parti ve MHP ittifakına karşı verilen mücadelede yüksek bir oy alındığını, bu sonucun Vatan Partisi´nin kitleselleşmeye başladığının bir kanıtı olduğunu vurguladı. Sincer, şöyle konuştu: ?Vatan Partisi, Türkiye´de kendi adıyla girdiği bir seçimde ilk defa üç Belediye Meclisi Üyesi çıkardı. Yüzde 43.6 oy aldı. Adayımız Gazi Sabancı girişimci çalışkan bir insan. Kendi beldesine yatırımlar yapmış biri. Eğer kazansaydı daha fazlasını yapabilirdi. Fakat bu sonuç kitleselleşmeye başladığımızın bir kanıtı. Başkan adayımız Ak Parti ve MHP ittifakına karşı verdiği mücadelede yüksek bir oy aldı. Bu çok önemli. Vatan Partisi adına çıkarılacak en önemli derslerden biri yerelde doğru adayları seçersek iyi sonuçlar elde edebiliriz.
Mecliste Ak Parti Belediyesi´nin yapacağı doğru işleri Belediye Meclisi´nde destekleyeceğiz.

Fakat kendi parti politikalarımıza karşı rantçılık gibi davranışların karşısında duracağız. Bölgenin esas gelir kaynağı olan antep fıstığının da mücadelesini vereceğiz. Burada üretilen fıstıklar ya tüccara kalıyor ya da hak edilmediği fiyatlara satılıyor. Bu da çiftçiyi mağdur ediyor. Biz burada çiftçi kooperatifleri ve hayvancılık kooperatifleri kurmayı belediyeye önereceğiz. Belediye Meclisinden bu önerileri yapmak için elimizden geleni yapacağız. Sayın Genel Başkanımızın Urfa´nın Bilecik Belediyesi´nin fıstığını Çin´e satmak için bir fikir birliğine vardıklarını biliyoruz. Aynı şey bizim için de geçerli. Suvarlı ve çevre beldelerinin fıstıklarının Çin´e satılmasını gündemimize koyacağız. Başarılı bir seçim geçirdik. Kısa bir kampanya dönemi vardı. Genel Başkanımız sayın Doğu Perinçek´te geldi. Küçük bir belde burası. 600 kişiye yakın vatandaş yani nüfusun yüzde 40´ı Doğu Perinçek´i dinlemek için geldi. Yoğun bir ilgi vardı. İnsanlar Vatan Partisini tanımaya başladıklarını söylediler.?


Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER