Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Hastanede Karışan Çocuklar Birlikte Büyüyecekler

Hastanede karışan ve 4 yıl sonra mahkeme kararıyla biyolojik ailelerine iade edilen E. ve C. için aileler aynı şehirde yaşama kararı alınca Trabzonlu ve Besnili aile Adıyaman´a taşındı.

GÜNDEM 11.08.2017 09:50:25 0
Hastanede Karışan Çocuklar Birlikte Büyüyecekler

Çocukların iki ailesi oldu

Hastanede karışan ve 4 yıl sonra mahkeme kararıyla biyolojik ailelerine iade edilen E. ve C. için aileler aynı şehirde yaşama kararı alınca Trabzonlu ve Besnili aile Adıyaman´a taşındı.

Aynı mahallede beraber oynayan E. ile C.´nin bundan sonra birlikte büyüyeceğini söyleyen Adıyamanlı Selahattin D., ?Aynı şehirde yaşadığımızdan beri her iki aileyi de gördüğü için çocukların psikolojisi düzelmeye başladı. Her iki çocuk da bana ?Baba´ diyor. Her iki çocuk da eşime ?Anne´ diyor. Çocukların iki ailesi oldu? dedi.

Hastanede karışmıştı

Adıyamanlı Selahattin ve Meryem D. çifti 2013 yılında İstanbul´daki özel bir hastanede bebek sahibi oldu. Aynı hastanede, aynı gün Trabzonlu Yusuf ve Selma K.´nın bebeği de dünyaya geldi. İki çiftin çocukları hastanede karıştı. Durumdan haberleri olmayan aileler birbirlerinin çocuğunu alarak memleketlerine döndüler. 4 yıl sonra Trabzonlu Yusuf K., eşine boşanma davası açtı. Test sonucunda E.´nin, çiftin çocuğu olmadığı ortaya çıktı. Trabzonlu aile hastaneye başvurdu.

Mahkeme Çocukları Gerçek Ailelerine Verdi

Hastanenin yaptığı araştırmada Adıyamanlı çiftle Trabzonlu çiftin çocuklarının karıştırıldığı ortaya çıktı. Her iki aile de mahkemeye başvurdu. Mahkeme her iki ailenin sık sık görüşmesini tavsiye ederek, 4 yaşındaki çocukların biyolojik ailelerine iade edilmesi kararını verdi. Mahkemenin kararı üzerine mayıs ayında, Trabzon´da büyüyen E., Adıyamanlı biyolojik anne-babasına verilirken Adıyaman´da büyüyen C.´ de Trabzon´da yaşayan annesine teslim edildi.

Adıyaman´a Tayin İstedi

Ancak öz çocuklarına kavuşmalarına rağmen öz evlatları gibi büyüttükleri çocuklardan uzak kalan aileler bir süre sonra çocuklarının hasretine dayanamadığı için aynı şehirde yaşamaya karar verdi. Temmuz ayında C.´nin dedesi tayinini Adıyaman´a istedi. Tayininin Adıyaman´a çıkması üzerine Trabzonlu aile Adıyaman merkeze taşındı. Bunun üzerine Adıyaman´ın Besni ilçesinde oturan Selahattin D. ile ailesi Trabzonlu ailenin oturduğu mahalleye taşındı.

Çocukların Psikolojileri Düzeldi

Çocukların geleceği için aynı şehirde yaşama kararı aldığını söyleyen Selahattin D., ?Mahkemenin çocukları biyolojik ailelerine teslim edilmesi kararından sonra çok zor bir dönem geçirdik. Öz çocuklarımıza kavuştuk. Ancak öz çocuğumuz gibi büyüttüğümüz çocuğumuzdan kopmak da çok zor geldi. Öz çocuğum gece uyanıp Trabzon´daki annesini özlüyordu. Eşim de 4 yıl boyunca büyüttüğü çocuğumuzu özlüyordu. Hem çocuklarla sık sık görüşmek için hem de çocukların gelişimi ve psikolojisi için aynı şehirde yaşama kararı aldık. Bunun üzerine Trabzon´daki aile Adıyaman´a taşındı. Ben de Besni´den 80 kilometre uzaktaki Adıyaman´a taşındım? dedi.

Aynı şehirde yaşamaya başladıklarından beri çocuklarının psikolojisinin de iyiye gittiğini söyleyen Selahattin D., ?Aynı şehirde yaşadığımızdan beri her iki aileyi de gördüğü için çocukların psikolojisi düzelmeye başladı. Aynı şehirde yaşamak bizim için de iyi oldu. Böylece çocukları sık sık görebiliyoruz. Her iki çocuk da bana ?Baba´ diyor. Her iki çocuk da eşime ?Anne´ diyor. Çocukların iki ailesi oldu. Çocuklar beraber büyüyecek? ifadelerini kullandı.

Beraber Oynayıp, Birlikte Büyüyorlar

Biyolojik ailelerine teslim edildiğinden beri çocukların psikolojik destek aldığını da söyleyen Selahattin D., şöyle devam etti; ?Şu anda her iki aile sık sık bir araya gelip çocuklarla hasret gideriyoruz. Çocuklar beraber oyun oynuyorlar. Çocuklar şu anda psikolojik destek alıyor. Ben bu olaydan önce Besni´de yaşıyordum. Şimdi çocukların geleceği için iş yerim Besni´de olmasına rağmen Adıyaman´a taşındım. Her gün Adıyaman-Besni arası git gel yapıyorum. 80 kilometre gidip geldiğim için çocuklara çok vakit ayıramıyorum. Adıyaman´da uygun bir iş bulursam hem bizim için, hem de çocuklar için daha iyi olacak. İş konusunda yetkililerden yardım istiyorum? dedi.


Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER