Hatice Gölbaşı İlköğretim Okulunun açılışı yapıldı

GÜNDEM 12.10.2012 12:32:56 0
Hatice Gölbaşı İlköğretim Okulunun açılışı yapıldı

 

Açılış törenine Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan, Kaymakam Gürkün Demirkale, Besni Belediye Başkanı Fahri Serter, Suvarlı Belediye Başkanı Ömer Bozdağ, Çakırhöyük Belediye Başkanı Hasan Özdemir, Kesmetepe Belediye Başkanı Vakkas Acar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Turaç, MERİNOS Holding Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Erman ve Mahmut Erdemoğlu, SAFYÜN Halı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hayrullah Gölbaşı ve ailesi, Gaziantep Besnililer Dernek Başkanı Mustafa Kaygusuz ve yönetim kurulu, Gaziantep Eski Milletvekili Ahmet Yılmazkaya, kurum amirleri, belde belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Gaziantep ve Besnili iş adamları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Amacımız eğitimli insan’

Pazar günü yoğun katılımla gerçekleştirilen Hatice Gölbaşı İlköğretim okulunun açılışında düşüncelerini belirten SAFYÜN A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hayrullah Gölbaşı, eşi rahmetli Hatice Gölbaşı’nın okuyamaması nedeniyle bu okulu yaptırdıklarını kaydetti. Gelecek kuşağın daha eğitimli olması için elinden geleni yapacağını vurgulayan Gölbaşı; “Amacımız eğitimli insan ordusuna bir yenisini daha eklemektir” dedi.

Sunuculuğunu gazetemiz yazarı Hasan Emre’nin yaptığı açılışta, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından konuşmasını yapmak üzere okul öğrencilerinden Sultan Özer kürsüye davet edildi. Sultan Özer konuşmalarında şu ifadelere yer verdi: “Bugün dünyanın en mutlu insanlarından olduğumu belirtmek istiyorum. Çünkü yıllardır hayalini kurduğumuz yeni okulumuza kavuşuyoruz. Arkadaşlarımızda mutlular ve ilk dersimizi sabırsızlıkla bekliyoruz. Bize böyle bir mutluluk yaşattığı için Sayın Hayrullah Gölbaşı’na teşekkür ediyorum. Sizin sayenizde artık modern ve yepyeni bir okulumuz var. Size her zaman minettar kalacağız. Sizin içinve sayın Hatıce Gölbaşı için hep dua edeceğiz.

‘Allah sizi başımızdan eksik etmesin’

Böyle güzel bir okula ismi verilen sayın Hatice Gölbaşı’na Allahtan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun ve eminim o da çok mutludur. Sözlerime son verirken ilçemize kazandırdığı okul ve binalarla gönül zenginliğinin her şeyden önemli olduğunu gösteren ve herkese örnek olan Hayrullah Gölbaşı’na minnetlerimi sunuyor, arkadaşlarım adına kendilerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sizin gibi iyi kalpli hemşerimiz olduğu için çok şanslıyız, iyi ki varsınız. Allah sizi başımızdan eksik etmesin.”

Okul öğrencisi Sultan Özer’in konuşmasından sonra Gaziantep Güvenevler Talebe Yurdu öğrencilerinden Ahmet Faruk, “Sakarya” isimli şiirini, hayırsever işadamı Hayrullah Gölbaşı’ya hediye etti.

‘Okul insanın yetiştirildiği yerdir’

Akabinde düşüncelerini almak üzere SAFYÜN Halı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Hayrullah Gölbaşı Kürsüye davet edildi. Gölbaşı;  “Bugün burada hayatı boyunca eğitime verdiği önemi, içindeki okuma isteğini her fırsatta dile getiren ,o dönemdeki  şartlar gereği okuyamaması içinde bir ukde olarak kalan rahmetli eşim Hatice Gölbaşı’nın bu isteğini bir nebze olsun yerine getirmiş olmak aynı zamanda milletimizin çok ihtiyacı olan eğitimli insanlar ordusuna gelecekte daha fazla insan katılmasına katkıda bulunabilmek amacıyla yaptırmış olduğumuz Hatice Gölbaşı İlköğretim Okulu’nun açılışı için toplanmış bulunuyoruz.Hepiniz hoş geldiniz katılımınızla bizleri onurlandırdınız. 

İnsanoğlu yaradılışının özelliği gereği diğer canlılardan ayıran en önemli özellik aklı ve zekasıdır. İnsanın asıl amacı tarihin her döneminde hep öğrenmek,öğrendikleri sayesinde de yaşadığı yeri daha iyiye götürmek olmuştur.Ancak akıl ve zeka kendiliğinden gelişemez. Aklı geliştiren, kullanılmasını öğreten bilgilerle zenginleştiren okuldur. Çünkü okul, bir eğitim ve öğretim yuvasıdır, insanın yetiştirildiği yerdir.

 Her dönemde varolan bilge kişiler, alimler, din adamları, devlet yöneticileri eğitimin , okumanın önemini tarihe mal olmuş, bugün bile dilimizden düşmeyen sözleriyle dile getirmişlerdir.

Kutsal kitabımız Kuran’ı Kerim’in ilk emri Oku olarak indirilmiştir. Peygamber efendimiz S.A.V. okumak kadın erkek her Müslümana farzdır diyerek; Hazreti Ali efendimiz,Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum diyerek ; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk; Okul genç beyinlere, insanlığa hürmeti, millet ve memlekete sevgiyi, şerefi, bağımsızlığı öğretir diyerek; 

Halk ozanımız Aşık Veysel; dünyanın en zengin aklını gördüm,sermayesini sordum dedi ki okul diyerek eğitimin insan hayatındaki önemini vurgulamışlardır.

‘Biz çok zor şartlarda eğitim aldık’

Hepimiz öğrencilik zamanlarımızda çok zor şartlarda eğitim aldık.Bizim zamanımızda okula giden yolumuz çok kötüydü,mahallemizdeki büyüklerimiz sırf çocuklar okula gidebilsin diye aralarında para toplayarak yolun kenarlarına taş döşeyip çamurdan kurtararak bizlerin okula gitmesini okuyabilmesini sağladılar.O zor günlerden çağdaş teknolojiyi yakalamış okullar daha donanımlı ,daha eğitimli öğretmenlerin olduğu bugünlere geldik. Şunu da önemle belirtmeliyim ki güzel Besni’mizin güzide insanları en zor şartlarda bile eğitimi ve okumayı hayatın vazgeçilmez bir unsuru olarak görerek , tahsilli insanlar yetiştirerek ülkeminizin kalkınmasında pay sahibi olmanın haklı gururunu her zaman yaşamışlardır.Bir Besni’li olarak sizlerle bu gururu paylaşmaktan da çok büyük bir mutluluk duyuyorum.

Hepinizin bildiği gibi çağımız bilgisayar çağı, teknoloji çağıdır. Dünya milletlerine baktığımızda büyük bir teknoloji yarışı içinde olduklarını görmekteyiz. Gelecekte önder olacak, dünyaya yön verecek milletler bu yarışı önde götüren milletler olacaktır. Bu yarışta avantaj sağlayan en önemli unsurlardan biri yetişmiş insan gücüdür. Bilginin çok kolay elde edilebildiği günümüz şartlarında asıl önemli olan elde var olan bilgiyi çocuklarımıza doğru anlatabilmek onları vatana millete ve insanlığa faydalı birer birey olarak yetiştirebilmektir. Devletimizle birlikte elele vererek bunu yapamazsak ülkemizi ve milletimizi özlediğimiz, arzu ettiğimiz yerlerde görmemiz mümkün olmayacaktır.

Bugün küçük de olsa bu amaca katkıda bulunmak için yaptırmış olduğumuz modern okulun açılış töreninde bizleri yalnız bırakmadığınız için siz çok değerli devlet yöneticilerimize ;bu okulun yapımında bize yardımcı olan İşitmen İnşaat’ın yöneticilerine  ve sevgili hemşehrilerimize sonsuz teşekkür eder hepinize saygılar sunarım” dedi.

Okul öğrencileri tarafından Hayrullah Gölbaşı’ya çiçek takdim edildi ve çiçek takdiminden sonra açılışa gelemeyerek dileklerini gönderenlerin telgrafları okundu. Daha sonra Gaziantep eski Milletvekili Ahmet Yılmazkaya konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edildi. Yılmazkaya; “Rahmetli Hatice, Tıp Fakültesi’nde son dönemlerini yaşıyordu. Oğlum Doktor Bayram Yılmazkaya ile teyze kızım olana Hatice Hanım’ı ziyarete gitmiştim. Ban dedi ki teyze oğlu, hayatta mutlaka bir doktor oğlunun olması lazımmış. Ben teyze kızı Hatice’nin ruhuna huzurlarınızda göndermek istiyorum. Doktor yetiştirmek çok kolay ama ölünce ismini yaşatacak çocuk yetiştirmek çok zordur. Onun ailesi, onun çocukları bu zoru yendiler. Aileyi ve çocuklarını kutluyorum. Bu ilim ve bilim yuvamızın ulusumuza, Türküne Kürdüne, Alevisine ve sünnisine hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

‘Bugün hayırda yarışanları görüyoruz’

Son olarak konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş konuşmalarında şu ifadelere yer verdi: “Bugün hayırda yarışanları görüyoruz. Hayırda yarışanlar arasına içimizden yetişen birisi daha katıldı. Yaptırdığı 18 derslikli okul ile Besni ilçemizimn okul hayatına önemli katkı sağlayan ve böylesine önemli, hayırlı işler için bugün bir araya gelmemize vesile olan saygıdeğer hemşerimize tüm Adıyamanlılar adına en içten şükranlarımı sunuyor, hayırlı hizmetlerinin devamını diliyorum. İnsan sürekli gelişen bir varlık. Gelişmenin en önemli yolu ise, eğitimin anne karnında başlayan ve son nefese kardar devam eden bir süreç olduğudur. Zira bizim kültürümüzde beşikten mezara kadar ilim öğrenmek önemle vurgulanmıştır.

‘Eğitime yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır’

Bugün hızla değişen dünyamızda, bir ülkenin zenginliği sahip olduğu eğitimli insan gücü ile ölçülüyor. Bu nedenle eğitime yapılan yatırım, geleceğe yapılan yatırımdır, anlayışıyla eğitimin en öncelikli mesele olarak alınması gerektiğine inanmaktayım.     

Başarılı bir kalkınma süreci, toplumun değişim bilincine kavuşmasına dayanır. Değişim bilincine kavuşmanın ilk adımı da eğitimdir. Bir ülkenin kalkınması o günkü halkın gelişmesi ile ilişkilidir. İnsanları geliştirmek, onlara kalkınmaya uygun davranışlar kazandırmak ancak eğitimle olur. Bugün dünyamızda eğitim düzeyi yüksek olup ta geri kalmış toplum gösterilemeyeceği gibi, eğitim düzeyi düşük olup sanayileşmiş, kalkınmış bir toplumda gösterilemez. Hayırseverlerimizin ülkemize kazandırdıkları ile hepimiz gurur duymaktayız. Bugün burada birazdan açılışını gerçekleştireceğimiz okulda bunun en iyi örneğidir. Eğitime kim katkı koyuyorsa bizim ona teşekkür borcumuz vardır.

‘Bir okul bin hapisane kapatır’

Bir okul açarsanız, bin hapisane kapatırsınız. Sözlerime son verirken ülkemize kazandırdıkları kurumlarla gönül zenginliğinin her şeyden daha önemli olduğunu gösteren ve herkese örnek olan değerli hayırseverimizi kutluyor, çocuklarımız adına kendilerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hayırseverlerimizin eliyle yapılan bu hizmetlerin devamının gelmesi temennisiyle okulumuzun ilçemize hayırlı olmasını diliyorum.

Vali Demirtaş’ın konuşmasından sonra SAFYÜN Halı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hayrullah Gölbaşı’na eğitime verdiği katkılardan dolayı teşekkür plaketi verildi.

Akabinde Hatice Gölbaşı İlköğretim Okulu’nun açılışı yapıldı ve katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu. Katılımcıların okulu gezmesinden sonra ise tören sona erdi.

   
   
   

   

  

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor