HAVALİMANI BATI PİSTİ DOLGU ALANINDA HEYELAN?

Adıyaman merkez Sarıharman Köyü mevkiinde bulunan Havalimanındaki batı pistinin uzatma çalışması için toprakla yapılan dolgu alanında heyelan meydana geldi.

GÜNDEM 9.05.2018 11:25:45 0
HAVALİMANI BATI PİSTİ DOLGU ALANINDA HEYELAN?

Adıyaman Havalimanında uçakların piste daha güvenli inmesi için yaklaşık 30 metrelik dolgu toprakla pist uzatma çalışması önce küçük çatlamalar meydana getirdi ve daha sonra heyelana yol açtı.

Daha önce heyelan bölgesi olduğu öğrenilen bölgede ilk izlenimlere göre heyelanın yapılan dolgu toprakla pist uzatma çalışmalarından kaynaklandığı ve 6-7 hektarlık alana zarar verdiği öğrenildi.

Vali Nurullah Naci Kalkancı, havalimanı batı pisti dolgu alanında meydana gelen heyelan sonrası bölgeye giderek incelemelerde bulundu.

Yaklaşık 1 buçuk kilometre uzunluğunda ve 500 metre genişliğinde bir alanda ciddi bir heyelan olduğunu belirten Vali Kalkancı, ?Burada yer yer yaklaşık 6 metrelik çökmeler var. Buranın zemin etüdü, jeolojik incelemeleri konusunda tekrar incelemeler yaptıracağız. Burada ki çalışmalarda hem çalışanların hem de çevrede bulunanların güvenliği açısından şuan çalışmalar durmuş durumda. Çevredeki tarlalarda da bir takım çökme ve açılmalar meydana gelmiş. Tarla sahiplerini de uyardık, tarlalarına girmelerini uygun bulmuyoruz. Buradaki hareketlenmenin depremden mi yoksa buradaki çalışmanın yükünden mi kaynaklandığını bilim adamlarının tespit edeceğini? söyledi.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor