Hayal bile edilemeyecek hizmetleri hayata geçirdik

GÜNDEM 14.11.2014 11:30:22 0
Hayal bile edilemeyecek hizmetleri hayata geçirdik

Vali Demirtaş son yıllarda Eğitimde elde ettikleri başarıyı ise, “başarı odaklı eylem planı”na bağlayarak, “Bunun olmaması için hiçbir sebep yoktur. Her şey gençlerimiz ve çocuklarımız için. Adıyamanlı çocukları kendi çocuklarımdan ayırmıyorum”dedi.

Başarımız, başarı odaklı eylem planından kaynaklanıyor

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, 2015 yılı Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği bütçesinin görüşülmesi ve Kasım ayı olağan toplantısı münasebetiyle köy muhtarları ile bir araya gelerek, köylere yönelik yaptıkları hizmetleri değerlendirip, sorun ve sıkıntıları dinledi. 2 yıllık çalışmalarını değerlendirdiği konuşmasında Vali Demirtaş, “İki yılda İl Özel İdaresi, KÖYDES ve Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği aracılığıyla başta alt yapı olmak üzere köylerimizde çok önemli hizmetler hayata geçirdik. Gerek merkeze bağlı köylerimizde, gerekse de ilçelerimizin köylerine eşit olmak koşuluyla, nerde daha fazla ihtiyaç varsa oraya koşuşturmaya çalışıyoruz.” dedi.

Eğitimde son yıllarda önemli başarılar da kazandıklarını ve bunu 2013-2014 eğitim öğretim yılında Eğitimde başarı odaklı eylem planı yapmalarına bağlayan Vali Demirtaş, “Bu başarı Odaklı eylem planı kapsamında, Adıyaman’da TEOG’da 32 puan ortalama bir başarı artırıldı. LGS ve LYS’de 9 puan attırmışız. Göreve başladığımız da Adıyaman 67’nci sıradaydı şuan Adıyaman 7 ili geride bıraktı. Bunun sebepleri derslik sayımızı arttırmak. Başarı odaklı eylem planından kaynaklanıyor. Her ne kadar bazı sendikalar yeni sistemi eleştirseler de başarımız Milli Eğitim Bakanlığımızda görerek, dikkat çekmiştir.” dedi. 

Kuraklık nedeniyle kaynaklarımızın büyük kısmını içme sularına aktardık

Toplantıda muhtarların sorun ve sıkıntılarını da dinleyen Vali Mahmut Demirtaş, “2 yıldan fazla bir süredir Adıyaman’da görev yapıyoruz. İki yılda İl Özel İdaresi, KÖYDES ve Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği aracılığıyla başta alt yapı olmak üzere köylerimizde çok önemli hizmetler hayata geçirdik. Gerek merkeze bağlı köylerimizde, gerekse de ilçelerimizin köylerine eşit olmak koşuluyla, nerde daha fazla ihtiyaç varsa oraya koşuşturmaya çalışıyoruz. Bu yatırımlarla köylerimizin daha yaşanılabilir hale getirmeye çalışıyoruz. Bu çalışmalarımızla köyle-şehir arasındaki farkı kapatarak, kentlerimizde ne varsa köylerimizde de aynısını olmasını istiyoruz. Geçen yıl yağış fazla olmadığı için içme sularımızda ciddi anlamda problemimiz vardı. Bu problemi aşabilmek için kaynaklarımızın büyük kısmını içme sularına aktardık. Hem merkez köylerde hem de ilçe köylerinde çok ciddi anlamda sondajlar yaptık. Bunların çok ciddi bir kısmında önemli sonuçlar aldık, bir kısmından sonuç alamadık. İnşallah sonuç alamadığımız yerlerde de sonuç alırız diye düşünüyorum”dedi.

Hayal bile edilemeyecek çok önemli hizmetler yaptık

Özellikle 2005 yılında hükümet tarafından ' Yolu ve Suyu Olmayan Köy Kalmayacak' parolasıyla hayata geçirilen ve Cumhuriyet tarihinin en büyük kırsal kalkınma hamlelerinden olan KÖYDES Projeleri kapsamında köylerimizde başta alt yapı olmak üzere hayal bile edilemeyecek çok önemli hizmetlerin hayata geçirildiğini vurgulayan Vali Demirtaş, “Adıyaman merkezde susuz hiç köyümüz yok. Suyu yetersiz olan 30 tane mezramız var. İnşallah oraları da istenilen seviyede suya kavuştururuz”dedi.

Son bir yıl içerisinde İl Özel İdare Programı kapsamında, 32 yerleşim biriminin 71 km’lik yolunun 1. kat asfaltı ile 54 adet yerleşim biriminin ise 240 km’lik yolunun 2. kat asfaltı yapıldığını ifade eden Vali Demirtaş, “Köylerimize yönelik hizmetler kapsamında 86 adet yerleşim biriminin toplam 268 km’lik stabilize kaplama yapım işi gerçekleştirilmiştir. Yine muhtelif köy yolları için köprü+sanat yapıları olmak üzere 17 adet menfez işi yapılmıştır. 183 adet ünitenin içme suyu depolarının bakım ve onarımı yapılarak, klorlama cihazları takılmıştır. 9 adet üniteye içme suyu tesisi yapılmış olup, 16 adet ünitenin de kanalizasyon işi bitirilerek hizmete sunulmuştur. Kırsal alanda verimlilik ve istihdam imkanlarını artırmak ve köylerimizde kuru tarımdan sulu tarıma geçişi geliştirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla 17 yerleşim biriminin sulama tesisi hizmete sunulmuştur.

Kırsal kalkınma hamlesinde önemli bir yer tutan KÖYDES Projesi kapsamında ise, son bir yılda 71 adet yerleşim biriminde asfalt çalışmalarına başlanıldığını ve toplam da 172 km asfalt yapıldığını kaydeden Vali Demirtaş, “Son bir yılda KÖYDES kapsamında 42.450 m2 kilit parke ve 1 adet köprü ile 2 adet menfez yapılmıştır. Köylerimize çok ciddi anlamda yatırımlar yapılıyor. Son dönemde 13 tane köyümüze taziye çadırları dağıttık.”

441 dersliği 2014 yılında tamamladık ve hizmete sunduk

Vali Demirtaş, “Bir yıl önce dönemin Başbakanı olan Sayın Cumhurbaşkanımızın gelmesinin ardından 514 tane derslik bitirmişiz ve bunu hizmete sunmuşuz. 570 kişilik öğrenci pansiyonu bitirildi. Bir tane kapalı spor salonu bitirildi. 514 dersliğin 441 dersliğini 2014 yılında tamamladık ve hizmete sunduk. Yine şuan devam eden 20 tane okulda 436 derslik var. Bunların da 150 veya 200 dersliğini yılsonuna kadar bitirmeyi planlıyoruz. Geçici kabullerinin süresinin gelmesine rağmen müteahhitlerin gevşekliğinden dolayı gecikti. Yine 1492 kişilik öğrenci pansiyonu devam ediyor. İnşallah bu yıl ve 2015 yılında hizmete sunacağız. 2 tane spor salonumuz devam ediyor. Bir tanede bunun dışında Sincik ilçesine kapalı spor salonu yapılacak.

Eğitimde başarı odaklı eylem planı yaptık ve başarıyı arttırdık

2013-2014 eğitim öğretim yılında Eğitimde başarı odaklı eylem planı yaptıklarını söyleyen Vali Demirtaş, “Bu başarı Odaklı eylem planı kapsamında, Adıyaman’da TEOG’da 32 puan ortalama bir başarı artırıldı. LGS ve LYS’de 9 puan attırmışız. Göreve başladığımız da Adıyaman 67’nci sıradaydı şuan Adıyaman 7 ili geride bıraktı. Bunun sebepleri derslik sayımızı arttırmak. Başarı odaklı eylem planından kaynaklanıyor. Her ne kadar bazı sendikalar yeni sistemi eleştirseler de başarımız Milli Eğitim Bakanlığımızda görerek, dikkat çekmiştir. 24 maddelik olan Başarı Odaklı Eylem planı kapsamında, yerel televizyonumuzla yaptığımız görüşmeler sonucunda Adıyaman’da önemli dersler Mercan TV aracılığıyla canlı olarak verilecektir. Ders programı önce den çocuklarımıza bildirilecek ve çocuklarımız kendi evlerinde çok rahat bir şekilde bu dersleri izleyebilecek ve dinleyebileceklerdir. Amacımız, bu yıl, geçen yıldan daha fazla başarı elde etmektir. Bunun olmaması için hiçbir sebep yoktur. Her şey gençlerimiz ve çocuklarımız için. Adıyamanlı çocukları kendi çocuklarımdan ayırmıyorum. Eğitim alanında Adıyaman’da sağlanan bu başarıda İlimiz Milletvekillerinin çok ciddi katkıları bulunmaktadır. İl Genel Meclis Başkan ve Üyelerinin çok ciddi katkıları var”dedi.

Toplantıda çoğunluğun sağlanmasının ardından Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliğinin 2015 yılı bütçesi oylamaya sunularak kabul edildi. Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği Kasım Ayı Olağan Toplantısı köy muhtarlarının sorun ve taleplerinin dinlenmesi ile sona erdi.

 

 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor