“Hayat Renkleri ile Güzel” Projesi hayata geçiyor

.

GÜNDEM 14.10.2022 12:32:00 0
“Hayat Renkleri ile Güzel” Projesi hayata geçiyor

Besni Kaymakamlığı ve Besni Belediyesi tarafından yürütülecek olan “Hayat Renkleri ile Güzel” projesinin ilk toplantısı gerçekleşti. Proje ile Besni sınırları içerisindeki down sendromlu bireyler ve ailelerine psikolojik ve sosyal konularda destek sağlanması amaçlanıyor.

Besni Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü konferans salonunda yapılan toplantıya İlçe Kaymakamı Çağlar Partal, Besni Belediye Başkanı E. Mehmet Emre, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Orhan, down sendromlu bireyler ve aileleri katıldı.

Projenin amacı Besni İlçe sınırları içerisinde bulunan down sendromlu bireyler ve ailelerine psikolojik ve sosyal konularda destek sağlanacak.

Bu amaç çerçevesinde Down sendromlu bireylere sahip ailelere psiko-sosyal destek sunmak, Down sendromlu birey ve aile arasında iletişimi güçlendirmek, Aile bireyleri üzerindeki stres ve varsa tükenmiş sendromu ile baş edebilmelerine yardımcı olmak, Down sendromlu birey ve aile arasındaki ilişkiyi güçlendirmek, Down sendromlu bireyin topluma kazandırmak, Toplumda down sendromu ile ilgili farkındalık oluşturulması hedefleniyor.

6 ay sürecek projede katılımcılar ile çeşitli etkinlikler yapılacak ve proje boyunca katılımcılara psiko-sosyal destek sağlanacak.

Toplanın açılışında konuşan SHM Müdürü Mustafa Orhan; “Kuruluşumuz kendi görev alanına giren konular dışında toplumda farkındalık oluşturmak, empati kurmayı sağlamak, bilinçlenmek ve bilinçlendirmek politikasına istinaden bir çok proje yürütmüştür. Hayat renkleri ile güzel projesi de bunlardan biridir. Bu proje ile Down Sendromlu çocuklarımıza ve ailelerimizi sadece ekonomik amaçlı desteklemek dışında sosyal ve psikolojik olarak desteklemek aynı zamanda topluma adaptasyonu sağlanması amaçlanmıştır. Projeye katkılarından dolayı Besni İlçe Kaymakamı Çağlar Partal ve Belediye yetkililerine ve değerli katılımcılara teşekkür ederiz” dedi.

Konuşmanın ardından ailelerle karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor