Hayırsever İşadamı Besni'yi yine unutmadı...

GÜNDEM 27.12.2014 08:42:37 0
Hayırsever İşadamı Besni

Besnililer Hayır işlerinde yarışıyor

Besnili hayırsever İşadamı Safyün Halı Yönetim Kurulu Başkanı Hayrullah Gölbaşı memleketi olan Besni’de yeni bir hayır işine daha imza attı. Daha öncede başta Pınarbaşı mahallesinin eğitim ihtiyacını karşılayan 24 derslikli bir ilköğretim okulu olmak üzere, öğrenci yurdu ve Mahalle Konağı yaptıran Hayrullah Gölbaşı, yine Dumlupınar mahallesinde daha önce yaptırdığı Safyün Halı Mahalle Konağının bakım ve onarımı üstlendiği gibi binanın üstüne 1 kat daha yaptırarak, vatandaşların kullanımına sundu.

Önceki gün Mahalle konağının açılışı yapılırken Besni’ye olan hizmetlerinden dolayı Besni Belediyesi ve Besni Kaymakamlığı Hayrullah Gölbaşı’na plaket takdim etti. Törene, Gölbaşı ailesinin yanı sıra, Besni Kaymakamı Emrah Yılmaz, Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, Besni Emniyet Müdürü Cemal Avan ve vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Gazetemiz yazarı Hasan Emre’nin sunuculuğunu yaptığı törende Besnililerin memleketlerine sahip çıktıklarına değinen Emre, “Doydukları yerden doğdukları yere hizmet edenler ulvi ve erdemli kişilerdir. Sırtında savan ile çıktıkları mahallelerine böyle ölümsüz eserlerle dönmek herkese nasip olmayan bir gururdur. Bu anlamda sayın Hayrullah Gölbaşı'nın şahsında tüm ailesini kutluyor ve tebrik ediyorum” dedi. 

Safyün Hatice Gölbaşı İlköğretim Okulu öğrencilerinin de katıldığı ve Gölbaşı Ailesi teşekkür ettikleri törende Hayrullah Gölbaşı ve diğer protokol üyeleri öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Öztürk: Halkım adına şükranlarımı sunuyorum

Açılış töreni öncesinde Gölbaşı ailesine bir teşekkür konuşması yapan Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, “Hayrullah Gölbaşı ağabeyimizin katkılarıyla, hizmetleriyle ilçe bir hizmetin daha kazandırılmasının mutluluğunu paylaşıyoruz. Peygamber Efendimiz veren elin alan elden üstün olduğunu söylüyor. Burada da sağ olsun benim uzun yıllardan beri dostum olan Hayrullah ağabeyimiz veren el olarak ilçemize katkılar sağlamıştır. 

Şuanda ki açılışını yaptığımız mahalle konağımıza yapmış olduğu katkılardan dolayı kendileri sağolsunlar. Çocuklarımıza burslar vererek, fakir ailelere yardımda bulunarak, öğrenci yurdu, Kuran Kursu yaparak ve en güzellerinde bir tanesi de bu mahallemizin acil ihtiyacı olan bir ilköğretim okulunu ilçemize kazandırmış olmasıdır. Kendisine bu hizmetlerinden, gayretlerinden, desteklerinden dolayı halkım adına şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Atandığımda ilk öğrendiğim İsim Hatice Gölbaşı idi

İlçe Kaymakamı Emrah Yılmaz ise “Bir yıl geçti Besni'ye geleli, bu bir yıllık süreçte böyle güzel günlerde hep bir arada bulunduk. Merinos'un yaptığı açılışlar, Seydi Sancaktar'ın yakın bir zamanda yaptığı taziye evinin açılışını yaptık Alıçlı köyümüzde. Tabi ilk atandığımda ilk öğrendiğim isimlerden biri Hatice Gölbaşı idi, Allah gani gani rahmet eylesin. İşte Besni'nin hayırsever insanları bu tip hizmetlerde bulunup isimlerini bu eserlerde her zaman ölümsüzleştirdiler. 

Bu vesileyle Hatice Hanımın ismini öğrendik ama daha sonra Hayrullah beyle tanıştık. Bu yapılarla çok büyük katkıları oldu ilçemize. Besnililer adına şunu canı gönülden söyleyeyim, Allah kazançlarına kazanç versin, bereket versin, vatanını, milletini seven insanlara her zaman ihtiyacımız var. Allah sağlık sıhhat versin. 

İnşallah bu eserlerle de sonuçta ölüm haki hepimiz öleceğiz ama bu hizmetlerle de inşallah amel defterleri her zaman açık kalacaktır. Allah hayırlarını kabul etsin. Bende Besni kaymakamı olarak Besni halkı adına çok teşekkür ediyorum. 

Ayrıca bizim İpek Yolu Kalkınma Ajansıyla beraber yürüttüğümüz sonuçlandırdığımız bir projemiz vardı, Besni'de Eğitim Destekle Büyür projesi. Bununda finalini Kız Teknik Meslek lisemizde yapmıştık ama o zaman Hayrullah Bey müsait değildi, kendileri gelemediler, bizde plaketini BEDEP projesi kapsamında bugün sizlerin huzurunda vermek istiyoruz.” dedi.

Yapılan açılıştan sonra mahalle konağı gezildi ve açılışa katılanlara tatlı ikram edildi.

 


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor