Hayırsever İşadamı Mehmet Oruç doğup büyüdüğü köyünü unutmadı

GÜNDEM 2.03.2014 15:34:11 0
Hayırsever İşadamı Mehmet Oruç doğup büyüdüğü köyünü unutmadı

Başta taziyeler olmak üzere çok amaçlı olarak kullanılmak üzere hayırsever İşadamı hemşerimiz Mehmet Oruç tarafından yaptırılan, “Çavuş Mehmet Oruç Taziye evi”nin açılış törenine İlçe Kaymakamı Emrah Yılmaz, İlçe Garnizon Komutanı vekili Üsteğmen Safa Doğmaz, Belediye Başkanı Fahri Serter, İlçe Emniyet Müdürü Cemal Avan, belde halkı ve vatandaşlar katıldı.

Sağanak yağmura rağmen açılış töreni için köy halkı taziye evinin önünde toplanırken, mülki erkânın da gelmesiyle açılış törenine geçildi. Sunuculuğunu Gazetemiz yazarı Mehmet Demirel’in yaptığı tören İş adamı Mehmet Oruç’un konuşmasıyla başladı. Beldede çok önemli bir ihtiyacı karşılamak amacıyla geçen sene Taziye evi için harekete geçtiklerini ve şu anda açılışını yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Oruç, “Kıymetli konuklar ve değerli hemşerilerim. Uzaktan yakından buralara kadar gelerek Taziye evimizin açılışında bizleri yalnız bırakmadığınız için, ayrıca Taziye evimizin yapımında emeği geçen maddi ve manevi bizleri destekleyen bütün herkese sonsuz şükranlarımı sunarım.” dedi.

İlçe Kaymakamı Emrah Yılmaz yaptığı konuşmasında, “Besni’de iş adamları her zaman memleketlerine sahip çıktığı gibi bu günde burada Mehmet Oruç bey memleketine sahip çıktı. Besni’nin en güzel örneklerinden birini daha gösterdi. Bu anlamda bende herkes gibi kendimi Besnili gibi hissediyorum ve sizlerle gurur duyuyorum. Allah hayırlarınızı kabul etsin. İnsanlarımızın memleketinden toprağından ayrılıp da yaşadığı yerleri, akrabalarını, annelerini, babalarını, çocuklarını, gördükleri yerleri, topraklarını unutmamaları çok güzel bir örneği. Bu anlamda da değerli hemşerimiz Mehmet Oruç Bey çok güzel bir hizmette bulundu. Özellikle köy konağı ve taziye evi gibi hizmetler, özelliklede taziye evleri vatandaşlar tarafından bizden talep edilen hizmetler, bu anlamda da bu eksiğimizi kapattığı için, hem de hayırda bulunduğu için tekrardan Mehmet beye şükranlarımı sunuyorum.  Allah kazançlarına daha çok versin, böyle insanlara bende her zaman dua ediyorum. “ dedi.

Merinos tarafından ilçemize yaptırılan Taziye evleri planının aynısı Üçgöz’deki taziye evine uygulandı. Bayan ve erkek iki ayrı bölümden, içerisinde çay ocağı, wc’si bulunan Taziye evi misafirlerin büyük beğenisini topladı.

Yapılan konuşmaların ardından açılış duası ile taziye evinin kurdelesi İlçe Kaymakamı Emrah Yılmaz, İlçe Garnizon Komutanı vekili Üsteğmen Safa Doğmaz, Besni Belediye Başkanı Fahri Serter, İlçe Emniyet Müdürü Cemal Avan ve İş adamı Mehmet Oruç tarafından kesildi. 

Kurdele kesiminin ardından açılış törenine katılan vatandaşlara yemek ikram edildi.

 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor