HAYIRSEVER HEMŞERİMİZ DR. NECİP ÖZTÜRK’TEN BESNi’YE iKi DEV ESER

.

GÜNDEM 22.08.2022 14:04:00 0
HAYIRSEVER HEMŞERİMİZ DR. NECİP ÖZTÜRK’TEN  BESNi’YE iKi DEV ESER

Ömrünü doldurması nedeniyle yıkımına karar verilen Besni’nin en eski okulu Dumlupınar Ortaokulunun yerine Mersin’de ikamet eden hayırsever hemşerimiz Dr. Necip Öztürk tarafından 12 derslikli okul yapılacak. Dr. Öztürk, okulun yanı sıra Yenikent Millet Bahçesi bölgesine planlanan 750 kişilik caminin yapımını da üstlenirken, her iki eserin protokolü Adıyaman Valiliğinde düzenlenen törenle imzalandı.

ÖZTÜRK: BU TOPRAKLARA BORCUMUZ VAR

1938 yılında açılan ve Besni’nin en eski okulu olarak bir neslin anılarında yer edinen Dumlupınar Ortaokulu tarih oluyor. Okulun artık şartları karşılamaması ve ömrünü doldurması nedeniyle yıkımına karar verildi. Bu kapsamda yeni bir 12 derslikli okulun yapımı için elini taşın altına koyan Mersin Özel Su Hastanesi ve Mersin Tüp Bebek Merkezinin sahibi hayırsever hemşerimiz Dr. Necip Öztürk, geçtiğimiz hafta sonu Besni’ye gelerek okulda incelemelerde bulundu. Hayırsever hemşerimiz Öztürk’e incelemeleri sırasında Besni Kaymakamı Nazlı Demir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel ve Dumlupınar Mahalle Muhtarı Ahmet Canan Semiz eşlik etti.
İncelemeleri sırasında anılarını tazeleyen Dr. Necip Öztürk, kendisinin de bu okulda okuduğunu ve böyle bir hayra vesile olmaktan dolayı mutluluk yaşadığını dile getirdi. 
Okulun günümüz şartlarına uygun olarak yeniden yapılacağını vurgulayan Öztürk; “Biz Besniliyiz. Burada okuduk, burada büyük, bu toprakların insanıyız. Bu topraklara borçlarımız var. Yaratanın bize bu imkanları vermesi, bizi çok mutlu kılıyor. İnşallah temelini de atarız, açılışını da yaparız. Bu süreç zarfında başta kaymakamımız, Belediye Başkanımız ve Milli Eğitim Müdürümüz ile diğer tüm arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Besni’miz çok kadim bir ilçe. İki, üç yılda bir geliyorum ve çok büyük değişiklikler görüyorum. Bu güzel değişiklikler beni de çok mutlu ediyor. Bizim de bir nebze katkımız olduysa ne mutlu bize” dedi.

DEMİR: BESNİ HAYIRSEVER ANLAMINDA ÇOK ŞANSLI

Daha sonra konuşan İlçe Kaymakamı Nazlı Demir ise; “Bu çok büyük bir vefa örneği. İnsanın doğup büyüdüğü toprakları unutmaması, oralara tekrar dönüp acaba bende ne yapabilirim demesi gerçekten çok büyük bir vefa örneğidir. Bu anlamda kendisine, ailesine, kardeşlerine çok teşekkür ediyorum. Allah herkese nasip etsin. 

Dumlupınar Ortaokulu Besni’nin geçmişten beri pek çok kişinin yolunun geçtiği, bir şekilde eğitim gördüğü en eski okulu, bu anlamda herkesin anılarına da çok önemli bir katkısı olacak. Okulumuz yık-yap şeklinde yeniden yapılacak. İnşallah yine güzel bir isim altında burada çocuklarımız eğitim görecekler. Ben emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Besni, özellikle eğitim alanında hayırsever anlamında çok şanslı. Allah sayılarını artırsın. Necip Beye de şahsında tüm ailesine teşekkür ediyorum. İlçemize hayırlı olsun” diye konuştu. 

OKULUN YANI SIRA BİR DE CAMİİ YAPIMINI ÜSTLENDİ

Hayırsever hemşerimiz Dr. Necip Öztürk Dumlupınar Okulunun yanı sıra Yenikent Millet Bahçesi bölgesinde yapılması planlanan caminin de yapımını üstlendi. Besni Belediye Başkanı E. Mehmet Emre ile Millet Bahçesinde bir araya gelen Dr. Öztürk, camii alanında incelemede bulundu. Hayırsever hemşerimiz Öztürk’ün hem okul hem de camii yapımını üstlenmesinden dolayı teşekkürlerini ileten Belediye Başkanı Emre; “Hayırsever abimiz Dr. Necip Öztürk ve kardeşi Yusuf Öztürk’ü Millet Bahçemizde misafir ettik. Belediye olarak Millet Bahçemizin hemen yanına Camii alanı olarak düzenlediğimiz yerde incelemelerde bulunduk, Dr. Necip Öztürk abimiz Camii yapımını ve Dumlupınar İ.Ö.O yıkılarak yeniden yapımını üstlendi. Kendisine hizmet ve gayretlerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum. İnşallah Valilik protokolünü takiben hızlı bir şekilde inşaat sürecine başlanacak. İlçemize hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

İKİ ESERİN DE PROTOKOLÜ İMZALANDI

Yapılan incelemelerin ardından her iki eser için de Adıyaman Valiliğinde protokol imza töreni düzenlendi. Valilik Makamında gerçekleşen protokole Besni Kaymakamı Nazlı Demir, İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Aşçı, İl Müftüsü Mehmet Taştan, Besni Belediye Başkanı Eyüp Mehmet Emre, Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel ve diğer yetkililer katıldı.
Protokol töreninde konuşan hayırsever hemşerimiz Dr. Necip Öztürk; “Doğup büyüdüğümüz memleketimize böyle bir hizmeti yapmak bizim için gurur verici. Memleketimize böyle güzel bir hizmet vermeyi nasip ettiği için yaratana şükürler olsun. Bizi bu hayra teşvik eden Sayın Valimiz Mahmut Çuhadar başta olmak üzere ilçe kaymakamımıza, ilçe milli eğitim müdürümüze ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

“HAYIRSEVERLİK HERKESE NASİP OLMAYAN HASLETTİR”

Vali Mahmut Çuhadar ise; “Bugün Besnili hayırseverlerimiz tarafından Besni ilçemizde yapılan eğitim yatırımlarına bir yenisini daha ekliyoruz. İçinde bulunduğumuz bu salonun adını hayır salonu kurduk. Özel Mersin Su Hastanesi ve Mersin Tüp Bebek Merkezinin sahibi Op. Dr. Necip Öztürk beye Besni ilçemize yapacakları okul ve cami için teşekkür ediyorum. Bugün hayırseverlerimizin Besni ilçemize kazandıracağı 12 derslikli İlkokul ile Besni Millet Bahçesi içerisinde yapacağı caminin protokolünü imzaladık. Allah Necip bey gibi hayırseverlerin sayısını artırsın inşallah. Her zaman dediğim gibi gerçek zengin kazandığı parayı doğru yerlere harcayabilen insandır. Hayırseverlik herkese nasip olmayan, bazı insanlara nasip olan bir haslettir. Bu hayırseverliğinden dolayı Doktor Necip Beyi tebrik ediyorum. Hayırseverimiz tarafından Besni ilçemize yapılacak olan hem okulun hem de caminin ilçemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Orada okuyup, yetişecek çocuklarımızın ve o camide ibadet edecek insanlarımızın hayır duaları hep onlarla birlikte olacak. Bizlerde kendilerine müteşekkiriz” dedi.
Konuşmalarında ardından Vali Mahmut Çuhadar ve özel Mersin Su Hastanesi ve Mersin Tüp Bebek Merkezinin sahibi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı hayırsever hemşerimiz Op. Dr. Necip Öztürk arasında 12 derslikli İlkokul ile Millet Bahçesi içerisinde yapılacak olan caminin protokolü imzalandı.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor