HDP ? DBP: HAYIR DİYECEĞİZ

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Besni ilçe teşkilatları gazetemizi ziyaret ederek yaptıkları açıklamada, 16 Nisan´da yapılacak olan referandumda Hayır diyeceklerini belirterek, kampanyalarının startını verdiklerini

SİYASET 28.02.2017 18:39:51 0
HDP ? DBP: HAYIR DİYECEĞİZ

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Besni ilçe teşkilatları gazetemizi ziyaret ederek yaptıkları açıklamada, 16 Nisan´da yapılacak olan referandumda Hayır diyeceklerini belirterek, kampanyalarının startını verdiklerini açıkladılar.

HDP Besni İlçe Eş Başkanı Vakkas Eroğul, DBP Besni İlçe Başkanı Haciali Öztrak, Yönetim Kurulu Üyeleri Haci Mehmet Yığılı, Mikail Akbaba, Ali Dutlu ve Ali Cırıt ile birlikte açıklama yaparak, 16 Nisan´daki ?Başkanlık? referandumunda Hayır diyecekleri ifade ettiler.

HDP ve DBP ilçe başkanları, Partilerinin kampanya çalışmalarına ilişkin yaptıkları ortak açıklamada şunları söylediler.

?Bizler HDP ve DBP ilçe teşkilatları olarak 16 Nisan´da yapılacak olan Anayasa değişikliğine Hayır dediğimizi basın aracılığıyla halkımızla paylaşıyoruz.

Yapılacak olan bu anayasa değişikliği referandumuyla mevcut olan Parlamenter sistem tek adam diktatörlüğüne dönüştürülmek isteniyor.

Oysa halkımızın ihtiyacı demokrasinin güçlendirilmesidir. Sorunlarımızın halk iradesinin önemsenmeden çözülmesi mümkün değildir.

Yasama, yürütme ve yargının partili tek kişide toplandığı bir yönetim diktatörlüğün tam da kendisidir. Oysa halkımızın ihtiyacı demokrasinin güçlendirilmesidir. Demokratik Parlamenter sistem halkların sorunlarını çözmeye daha uygundur. Tek çözüm demokrasiyi güçlendirmektir. Bunun için de hayır kampanyamızı büyütmek için elimizden geleni yapacağımızı halkımızla paylaşıyoruz.?

 

 


Anahtar Kelimeler: HAYIR DİYECEĞİZ

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor