Hemşerimiz Salıcı dernek ziyaretlerine devam ediyor

GÜNDEM 15.12.2012 10:33:37 0
Hemşerimiz Salıcı dernek ziyaretlerine devam ediyor

 

İşte Adıyaman Dergisi Genel Yayın Yönetmeni ve AGİD sekreteri Abdurrahman Cüneyit Fidancı'nın sunuculuğunu yaptığı hafta başında akşam 19:30 -21:00 saatleri arasında yapılan ziyaret toplantısına Besnilillierde yoğun ilgi gösterdiler. Onlarca basın mensubunun yakından takip ettiği ziyarette, Besni Ekspers Gazetemizin Konuk Yazarı  Av.Ahmet Kemal Ferlengez'in yanı sıra Besni Eğitim Vakfı (BEV) önceki Başkan Mehmet Kaban, Dusun Kardeşler Sayit ve Ali Galib Dursun, Esenyurt Adıyaman ili ve ilçeleri derneği 2. Başkanı Ali Çulçu, Sıtkı Değirmenci, Vakkas Kumral, Abdullah Kumral, Eyüp Kumral, Küçükköy Besnililer Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Oduncuoğlu'nun katılım sağladıkları toplantı soru cevap şeklinde başladı.

CHP İl Başkanı Salıcı tek tek soruları dinledi ve notlar aldı. Daha sonra sözlerine şöyle başladı: “Değerli Hemşerilerim siyasetin malzemesi İnsandır sizlersiniz, bizleriz CHP olarak insan odaklı siyaset güdüyoruz. Değerli arkadaşlarım, bir topluma siyasetçi gelir ise siyaset konuşur, imam gelir ise dua okur,  biz siyaset yaparken hiç kimsenin dinine, ırkına bakmıyoruz. Bizim CHP olarak dinle duayla bir sorunumuz yok fakat Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cem evleriyle sorunu var. Sizlere soruyorum yokmu? Şuan bilişim çağında yaşıyoruz  ona göre dikkat etmeliyiz. Şu elimdeki telefon dinleniyor ama kimse bunun aksini söyleyebilirmi?  Yalnız CHP il Başkanının değil, sizinkilerde dinleniyor. Bizim bu ceberrur devlet anlayışını değiştirmemiz gerek.

Arkadaşlar,  gerçek şu ki seçimlere 1,5 yıl var ve zamanında yapılacak. Bu sefer şuna inancımız tam ki  sizlerde arkamızda olursanız  başarılı olacağız.  Seçime 2 ay kala size gelenler siyasetçi değiller. Arkadaşlar Ak Parti il Başkanı Aziz Babuşçu'nun arkasında kim var kim sahip çıkıyor?  Tabiki Karadenizliler sizin içinizden gelen Adıyaman, Besni, Gaziantep Güney Doğu olarak sizlerden biriyim alın size CHP'nin il Başkanı Oğuz Kağan Salıcı…

 Bakın buraya hemşerilerimizin yoğun olduğu Bağcılar, Sultangazi ilçe Başkanlarımızla geldik. Kendileri de konuştuklarımı anlıyorlar. Buralarda işimiz çok zor bu nedenle çok çalışmalı ve herkesle diyalog içinde olmalıyız” dedi.

 Hükümetin Suriye politikalarını da eleştiren il başkanı Oğuz Kağan Salıcı; “Olup bitenleri tüm Türkiye görüyor. Ne oluyor kimler savaş istiyor. Başbakanda dahil olmak üzere hiç kimse savaş istemiyor. Ama yapılanlar ortada bu duygu ve düşüncelerle hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Av. Ahmet Kemal Ferlengez ise şu şekilde konuştu: “Sevgili hemşerilerim  öncelikle şunu belirtmem gerekir ki Oğuz Kağan Salıcı kardeşimiz hemşerimiz  CHP il başkanlığına seçildiğinde çok duygulandım. Çünkü o içimizden biri bizden biri o bizim evladımız ve bu duygularım ses sanatçımız Latif Doğan'ın ilk televizyon proğramında da aynı olmuştu.

Bir yerlere gelmek kolay değil. Şimdi size bir anımı anlatayım dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Bedrettin Dalan idi ve yine seçim arifesinde seçilmesine kesin gözle bakılıyordu. Fakat Sivaslıların kenetlenmesiyle birlik beraberlik olmasıyla ve büyük gayret ve destekleriyle seçimi tahmin edilen değilde, Nurettin Sözen hemşehrileri sayesinde kazanmıştı. Bu sebepledir ki birlik beraberlik oluşursa aşılamayacak hiç bir engel bulunamaz. Şunuda söyleyeyimki işte Başkan Oğuz Kağan Salıcı il başkanlığına seçilene kadar hiçbir Adıyamanlı'dan hiçbir yardım destek görmemiştir. Ama bundan sonra bizlere çok çok ihtiyacı var bizlerde Adıyamanlılar olarak nasıl bu çatının altında toplandıksa sürekli il başkanımızın yanında olmalıyız. Bu vesileyle bizleri burada ağırlayan Abdurrahman Fidancı kardeşimede ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

Devamımda söz alan BEV başkanı Mehmet Kaban ise; “Evet Av. Ahmet Kemal abimiz çok güzel konuya temas etti. Ben o süreci çok iyi biliyorum ve takip etmiştim. Daha ilgincini söylüyorum o kadar seçimi kazanmaya odaklanılmış idiler ki seçim sonrasındaki tarihte yapılacak etkinliğin davetiyelerine bile Dalan yazılmış idi. Bildiğiniz gibi olmadı seçimi CHP göğüsledi ayıca ben kendimdende biliyorum. Ben Başakşehir Belediye Başkan adayı iken sürekli bana her gittiğim yerde  Adıyamanlılar birlik beraberlik içindeler ve eğer sana destek verirlerse seçimi kesin kazanırsın diye söylüyorlardı. Olmadı seçimi kılpayı kaybettik. Bende hepinize teşekkür ediyorum” dedi. 

AGİD Bşk Ahmet Ural'ın açılış konuşmasında belirtiği üzere yapılan çiğköfte ikramını Kahta Çiğköfte Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Adıgüzel hazırlattı. Ziyaret sonrası çıkışta Salıcı'ya AGİD Başkanı ve Genel Sekreter tarafından plaket takdim edildi.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor