Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

HES Suyu Kesti Binlerce Balık Telef Oldu

Besni´de Yelbastı, Üçgöz ve Oyratlı köyleri arasında bulunan Hidroelektrik Santralinde yaşanan üç günlük su kesintisi dolayısıyla çayda bulunan binlerce balık telef oldu. Köy halkı ise yaşanan olay sonrası hidroelektrik santrali yetkililerine tepki göster

GÜNDEM 5.11.2019 09:18:04 0
HES Suyu Kesti Binlerce Balık Telef Oldu

Yelbastı, Üçgöz ve Oyratlı köyleri arasında bulunan Hidroelektrik santralinde üç gün boyunca yaşanan su kesintisinde santralin bulunduğu çaydaki binlerce balık telef oldu. Yaşanan olay sonrası köy halkı HES Yetkililerine tepki gösterdi.
Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Yelbastı Köyü Muhtarı Ahmet Öztürk, HES´in suyu bilinçli olarak kestiğini iddia etti.
Olay sonrası İlçe Tarım Müdürlüğü ve Valiliğe şikayette bulunduklarını söyleyen Muhtar Öztürk; ?Yelbastı, Üçgöz ve Oyratlı arasında bulunan Hidroelektrik santrali suyu tamamen kesti ve üç gündür sular akmıyor. Bu sebepten dolayı santralin bulunduğu çaydaki balıklar tamamen telef oldu. Ayrıca yine su kesintisinden dolayı arazilerimizin sulaması da kısıtlandı. Olay sonrası İlçe Tarım Müdürlüğünü, Jandarmayı çağırdım, tutanak tutturdum.
Hali hazırda Hidroelektrik santralinden suyun neden kesildiğine dair bilgilendirici bir açıklamada yapılmadı. Sadece elemanların hatası olduğunu söylediler ama biz öyle bir şey olmadığını biliyoruz. Daha fazla elektrik üretmek için suyun tamamını kestiler.
Yaşanan olaya köy halkı da tepkili biz bunun takipçisi olacağız? dedi.


Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER