Hızlı Tren için Durak müjdesi

Gölbaşı - Kahta arasında kurulması planlanan hızlı tren hattında, Besni´ye en yakın yerde istasyon kurulması projeye eklendi. Buna göre, Terbizek ve Kızılhisar köyleri arasında uygun bir yerde istasyon kurulacağı açıklandı.

GÜNDEM 11.12.2018 17:35:14 0
Hızlı Tren için Durak müjdesi

Kot farkından dolayı Besni´ye gelememişti

Devlet Demiryolları tarafından Gölbaşı Adıyaman Kâhta güzergâhında proje etüd çalışmaları devam eden hızlı tren hattında Besni için istasyon kurulacağı açıklandı. Proje ilk açıklandığında Besni´den de geçmesi istenmiş kot farkından dolayı mümkün olmadığı açıklanmıştı.

Besni sevdalısı İrfan Yılmaz´ın başlattığı kampanya ile en azından en yakın yerde istasyon isteği kabul gördü. Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın´ın takip ettiği projede Besni için Terbizek ile Kızılhisar köyleri arasına istasyon konulacağı açıklandı. Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi.

?Uzun süredir halkımızın gündeminde olan ve Besni´nin geleceğine önemli katkı sunacağına inandığımız; Etüd proje çalışmaları devam eden, Gölbaşı Adıyaman Kahta Hızlı Demiryolu projesinde, Besni´ye en yakın en uygun yere istasyon konması talebimiz Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğünce uygun görülmüştür. Gölbaşı Adıyaman Kahta Hızlı Demiryolu Projesinde Kızılhisar ile Terbizek Köylerimiz civarına Besni´ye istasyon konulması planlanmıştır.
Besni halkının haklı talebini sahiplenen ve Besni´ye hızlı demiryolu projesinde Besni´ye en yakın en uygun yere istasyon konması için bizzat görüşmeler yapan Milletvekilimiz Ahmet Aydın, Muhammed Fatih Toprak, Yakup Taş ve İbrahim Halil Fırat´a ve Ayrıca Gölbaşı Adıyaman Kahta Hızlı Demiryolu projesinde Besni´ye en yakın en uygun yere istasyon konmasını gündemde tutan halkımıza teşekkür ederim. Hayırlı uğurlu olsun.?


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 15.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 11.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor