‘Hizmetten önce Huzuru yakaladık’

GÜNDEM 10.10.2012 11:09:16 0
‘Hizmetten önce  Huzuru yakaladık’

 

Besni’nin en gözde piknik alanı olan Sugözü (Eskiköy) Beldesi sınırları içerisindeki beldeyle aynı adı taşıyan Sugözü mesire alanı, yeni yatırımlarla güzel bir görünüme kavuşturulurken, yıllardır şikayet konusu olan yolu ise asfaltlandı. Belediye Başkanı Arif Özkan, Beldenin altyapısını da çözdüklerini söyledi. Altyapının projesinin çıktığını belirten başkan, Yaz aylarında toz, kış aylarında ise aşırı çamurdan halkın rahatsız olduğunu söyleyerek, “Vekillerimizin desteği ile üstyapının da çalışmalarını, Meclis’in açılmasıyla beraber yapacağız. Bu çalışmalarda yapılırsa Eskiköy Beldesi’nin hiçbir sorunu kalmayacaktır. Biz Eskiköy Beldesi olarak huzuru yakaladık ve şundan da eminim ki hizmetten once huzurun olması önemli bir husustur. “ 
 
Kendi eviymiş gibi korumalı
 
Mesire alanında Su depolarının Batısında kalan alanlarda yapılan çevre düzenlemesi, piknikçilerin takdirini topladı. Yapılan düzenleme ile piknik alanı kilitli parke ile döşenip, bir çok Kamelya kuruldu. Oturma masaları yerleştirilen alanda, her köşe başına çöp kovaları konulurken, kurulan çeşme ile birlikte tuvaletlerde tamamen yenilendi. Piknikçiler düzenlemenin çok güzel olduğunu dile getirip Belediyeye teşekkür ederken, Belediye yetkilileri de vatandaştan Piknik alanını kendi evleriymiş gibi korumalarını ve temiz tumalarını istiyor. Kısıtlı imkanlarına rağmen bu projeyi hayata geçirmeyi başaran Sugözü Belediyesi, İpekyolu Kalkınma Ajansından da destek aldı. Geçen sene sunulan projenin kabulünün ardından çalışmalar başladı. Ramazan bayramında çalışmalar tamamlanarak mesire alanı yeni haliyle piknikçilerin hizmetine sunuldu.
 
Demirkale’nin katkısı
 
Proje ile ilgili açıklama yapan Belde Belediye Başkanı Arif Özkan, vatandaşlardan Sugözüne kendi evleriymiş gibi sahip çıkmalarını istiyor. Çalışmalar hakkında da konuşan Özkan, “İpek Yolu Kalkınma Ajansı’nın %75’ini karşıladığı toplam 220 bin TL maliyetli bir projeydi. Bu güzel mesire alanı, portative lavabolar, kamelyalar, çeşmeler, kilitli parke taşı, oturma bankları, yapılan hizmetlerdir. Önemli olan, yapılan bu alanı güzel bir şekilde zarar vermeden kullanmaktır. 40 adet çöp kovası monte edildi ve bunlar vatandaşlarımız tarafından temiz kullanılmalıdır.” diyerek, bundan sonraki çalışmalarının da hizmet için olacağını belirtti.
Projenin yapılması ve diğer aşamalarında Besni Kaymakamı Gürkan Demirkale’nin büyük katkıların olduğunu belirten Özkan, kendisine Belde halkı adına teşekkür etti.
 
Sugözü yolu Asfaltlandı
 
YIllardır şikayet konusu olan ve gazetemizinde birçok kez gündeme getirdiği Mesire alanının yolu da Özel İdare tarafından asfaltlandı. Başkan Özkan, 121 TL. maliyeti olan yol hakkında da “Yolumuz tamamlanarak Piknikçilerimizin hizmetine girmiştir. Bu yolun yapımını uzun zamandır bekliyorduk.  Sugözü mesire alanı yolunun asfaltlanmasında Milletvekilimiz Mehmet Erdoğan’ın eski Valimiz Ramazan Sodan ve Besni Kaymakamı Gürkan Demirkale’nin büyük emeği geçmiştir. Kendilerine teşekkür eder, özel İdare tarafından yapılan yolumuzun hayırlı uğurlu olmasını dilerim”
 
Hizmetten once Huzuru yakaladık
 
Sugözü mesira alanındaki çalışmaların yanında Belde hakkında da bilgi veren Başkan Özkan, “Biz Eskiköy Beldesi olarak huzuru yakaladık” dedi.
Beldenin artık çok huzurlu bir yer olduğunu özellikle vurgu yapan Özkan, Beldenin altyapısını da çözdüklerini söyledi. Özkan, “Sugözü Beldesi’ndeki en büyük sorun altyapı sorunuydu. Bu sorunu giderdik. Bunu %50 İller Bankası’nın projesinden çıkardık. Buraya yapılan en büyük hizmet altyapı çalışmasının yapılmasıdır. Bir sonraki etapta ise, Meclis açılır açılmaz üstyapı yani kilitli parke çalışması yapılacaktır. Yaz aylarında toz, kış aylarında ise aşırı çamurdan halkımız rahatsız olmaktadır. Vekillerimizin desteği ile üstyapının da çalışmalarını, Meclis’in açılmasıyla beraber yapacağız. Bu çalışmalarda yapılırsa Eskiköy Beldesi’nin hiçbir sorunu kalmayacaktır. Biz Eskiköy Beldesi olarak huzuru yakaladık ve şundan da eminim ki hizmetten once huzurun olması önemli bir husustur. “
   
   
   
   
   
   
 
 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor