İbrahim Tuğsuzdan Eğitime dev destek

GÜNDEM 9.03.2014 14:34:11 0
İbrahim Tuğsuzdan Eğitime dev destek

Besni Kaymakamlığı ile Besni İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafında hazırlanan ve İpek Yolu Kalkınma Ajansının 2013 yılı Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında desteklenen Besni de Eğitim Destekle Büyür (BEDEB) isimli projesi amacına ulaştı. 

Konu ile ilgili İlçemiz Kaymakamı Emrah Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Turaç, Nuri Tuğsuz, BESKADER Başkan Yardımcısı Şükrü İşitmen ve Besni KSS Başkanı Haci Arslan, hayırsever iş adamı İbrahim Tuğsuz’u ziyaret etti.

Amacı okullardaki fiziki durum ile materyalleri uygun hale getirerek ilçe merkezindeki öğrenciler ile en ücra köy okullundaki öğrencilerin aynı fiziki donanıma sahip dersliklerde eğitim hayatına başlatmak olan proje toplam 472 bin TL’ye mal oldu. Projenin 354 bin TL’si Kalkınma Ajansı tarafından sağlanırken, kalan 118 bin TL.lik kısmı ise Besni Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Destekleme Derneğinin çalışmalarının ardından hayırsever hemşerilerimiz tarafından karşılandı. 

Konu ile ilgili açıklama yapan Besni Kaymakamı Emrah Yılmaz, BEDEB Projesinin Besni için önemli olduğunu söyleyerek; “İlçe Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa hazırladığı Besni’de Eğitim Destekle Büyür (BEDEB) isimli projemizde sona gelindi. Eğitimde fırsat eşitliğini sağlayacak olan projemizle birlikte 1 belde anaokulu, 3 merkez anaokulu, 27 birleştirilmiş sınıflı okul, 24 belde ve köy müstakil okul ile merkezdeki 11 okulumuz elden geçirildi. Modern bir hale getirilen fiziki ve teknolojik yönden desteklenen okullarımızda amacımız öğrencilerimizin başarılı olması. Bu başarıda bizleri oldukça mutlu edecektir. 

Besni’nin eğitimine büyük destek olacak proje için kalan 118 bin TL. lik dilim Besni Kamu Kurum ve Kuruluşlarını Destekleme Derneğinin başarılı çalışması sonrasında hayırsever hemşerilerimiz tarafından karşılandı. Projeye son olara katkı sunun İbrahim Bey’e ve emeği geçen herkese ne kadar teşekkür etsek azdır.” dedi.

Hayırsever iş adamı hemşerimiz İbrahim Tuğsuz ise, eğitime her zaman destek olduklarını ve olmaya devam edeceklerini söyleyerek, şunları söyledi; “Eğitime yapılan yatırımlar Besni’mizin ve çocuklarımızın geleceğine bırakılacak en güzel mirastır. Bizlerde elimizden geldiğince vereceğimiz desteklerle bu mirasa katkı yapmaya çalışıyoruz. İnşallah yapılan bu hizmetler amacına ulaşır, başarılı ve bilinçli bir nesil yetişir.” dedi. 


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor