Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

İHH Besni Temsilciliğinden Yetim Çocuklar için İftar Yemeği

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH), İnsani Yardım Vakfı Besni Temsilciliği tarafından Besni ilçesinde ?Dünya Yetimler Günü´ nedeniyle yetimlere iftar yemeği verildi.

GÜNDEM 17.06.2017 09:54:02 0
İHH Besni Temsilciliğinden Yetim Çocuklar için İftar Yemeği

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH), İnsani Yardım Vakfı Besni Temsilciliği tarafından Besni ilçesinde ?Dünya Yetimler Günü´ nedeniyle yetimlere iftar yemeği verildi.

Atatürk Caddesi Hükümet Konağı önündeki Mehmet Erdemoğlu Parkı´nda yapılan programda açılış konuşmasını yapan Besni İHH Temsilcisi Beşir İnce, Dünya´daki silahlanmaya ve kozmetik ürünlerine Trilyon dolarların ayrıldığını ve bu paranın yarısıyla dünyadaki tüm öksüz ve yetimlerin doyurulabileceğini vurguladı.

İnce, ?Dünyada savunmaya ayrılan pay başka bir ifadeyle silaha ayrılan pay 1.6 Trilyon Dolar ve 100 milyonlarca dolar ise kozmetik ürünlerine, köpek mamalarına sigaraya gitmektedir. Eğer sayılan bu rakamın yarısı Dünya´daki öksüz ve yetime verilse, aç insan kalmayacaktır.

Hal bu ki batılı güçlerin Ortadoğu dediği İslam coğrafyasında 100 milyarlarca dolara silah satarak ve illegal terör örgütlerine verilerek bu coğrafyada yoksul yetim ve terörizm etkinliğinin artmasına sebebiyet vermektedir. Müslüman, Müslüman´a düşürülmektedir.? Dedi.

İsmi barış ve selamet olan İslam dinine karşı terörizm yaftası takıldığını ifade eden İnce ?İşin en hazin tarafı ise ismi barış ve selamet olan bir dine terörizm yaftası takılarak İslam´ın şiddet yanlısı gösterilmesidir. Temennimiz Hak´kı ve batılı ayırt edip, birbirlerinin boynunu vurarak övünen değil, insanın akıl, barış ve feraset ruhunu kavrayan bir İslam dünyası, yetimlerin ve yoksulların, savaşın olmadığı bir dünyadır.? dedi.

Programda Konuşan Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk ise, ? İHH her zaman mazlumun, garibanın yanında olmuş bir kuruluştur. Bizde zaman içerisinde İHH´nın yaptığı çalışmalara katkı sağlamaya çalıştık. Sonuç olarak davası Allah olursa biz gücümüz yettiğince o davanın her zaman yanında olduk, bundan sonrada olmaya devam edeceğiz. Programda emeği geçen kardeşlerimizi kutluyor, hizmetlerinin daim olmasını diliyorum.? Dedi.

İHH il Temsilcisi Fadıl Akkuş ise amaçlarının öksüz ve yetimlere yönelik farkındalık oluşturmak olduğunu belirterek, ?Yetim çocukların Allah´ın bize emaneti olduğu ve bunlara sahip çıkmamız gerektiğinin farkındalığını oluşturmak adına böyle bir ?Dünya Yetimler Günü´ konsepti hazırlandı ve her yıl Ramazan Ayı´nın 15´inde idrak etmekteyiz. Bu Ramazan Ayı´nda da Besni ilçemizde iftar programıyla beraber Yetimler Günü´nü idrak etmiş bulunmaktayız.? Dedi.

Yapılan iftar programına Besni Kaymakamı Ahmet Gencer, Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, Besni İlçe Emniyet Müdürü Cemal Avan, bazı STK temsilcileri, yetim çocuklar ve vatandaşlar katıldı.


Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER