İLÇE HALK KÜTÜPHANESİNE NURİ ZARARSIZ İSMİ YAKIŞIR

Eski Devlet Hastanesine 1999 yılında Hayırsever hemşehrimiz Nuri Zararsız tarafından yaptıralan ek binanın bodrum katında faaliyetine devam eden Besni İlçe Halk Kütüphanesi yerine sığmıyor. Şu an atıl durumda olan orta ve üst katınında eklenmesi ile hem N

GÜNDEM 7.09.2020 18:31:29 0
İLÇE HALK KÜTÜPHANESİNE NURİ ZARARSIZ İSMİ YAKIŞIR

Konuyla ilgili görüşlerini dile getiren gazetmiz başyazarı Hasan Emre; Besnililer her yerde her zaman vefalı olmakla övünürler. Nuri Zararsız isminin kullanılmaması hayırseverlik adına üzücü bir durumdu. Bunun düzeltilmesi açısından bu önemli fırsatın değerlendirilmesi gerekir. Bu konuda ilçenin yerel yöneticilerinin ve siyasilerinin öncü olmaları ve Ankara´da milletvekillerininde desteği ile binanın Bakanlıklar arası devrinin sağlanması gerek" dedi.
Emre açıklamasını şu ifadalerle sürdürdü; "Kaymakamlık tarafından görevlendirme ile Besni ilkokulu müdürü Yaşar Gülten tarafından yoktan var edilen kütüphane özellikle KPSS ve diğer sınavlara çalışan gençlerin kelimenin tam anlamı ile moral eğitim merkezine dönüşmüş durumda. Müdüreliğine atanan Besnili Sevgi İmre´nin gözlerindeki pırıltı hizmet aşkı ile birleşince kıvılcıma aynı ivme ve hizmet aşkı ile görevini sürdürdüğüne şahit oldum" diye konuştu.
Hayırlı olsun ziyaretinde birlikte gezdikleri kütüphane´ye hayran olduğunu ve İstanbul´da yaşayan Hayırsever hemşehrimiz İstanbul Besnililer derneği eski başkanlarından Av. Kemal Ferlengez ile irtibata geçerek adına bir oda tanzim edilmesi, dolaplar yaptırarak elindeki kitapları göndermek adına yaklaşık on bin liralık bir yardımda bulunduğunu ifade eden Hasan Emre; "Bizlerden daha heyecanlı olan sayın Ferlengez´e teşekkür ediyorum. Ayrıca binanın üst katlarının da ilave edilmesi ile buna benzer destekler devam edebilir. Okurlarımızınn bu konuda ile ilgili makamlara, Cimer Vb. kanallarla ulaşmaları gerek" şeklinde konuştu.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 15.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor