İlçemizde “Ekmek İsrafını Önleme” toplantısı yapıldı

GÜNDEM 13.03.2013 11:58:18 0
İlçemizde “Ekmek İsrafını  Önleme”  toplantısı yapıldı

 

Besni Kaymakamı Gürkan Demirkale toplantıda “Bilindiği gibi ekmek tüm dünya da olduğu gibi toplumumuzun da kutsal değerlerinden biri ve soframızın baş tacıdır. İsraf edilen ekmek ülke ekonomisini yılda yaklaşık 1,5 milyar TL kayba uğratmaktadır. Ülkemizde günde bin 500 ton, yılda 550 bin ton ekmek israf ediliyor. Evlerde alınan ekmeğin yüzde 2,9′u, lokanta, otel ve benzeri yerlerde alınan ekmeğin yüzde 3′ü israf ediliyor. Öğrenci yemekhanelerinde ise israf oranı yüzde 7′ye kadar yükseliyor. Bir yılda çöpe atılan 2 milyar adet ekmeğin parasal değeri 1.5 milyar Türk Lirası. Bu parayla: 80 hastane, 500 okul veya 500 km yol yapılabiliyor. Bu israfın önlenmesi için Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Mehmet Mehdi Eker ve TMO Genel Müdürü Sayın Mesut Köse’nin katılımıyla “Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası” başlattı. İlçemizde, Toprak Mahsulleri Ofisi Ajans Müdürlüğünün teknik desteği ile tüm okullarımızda öğrencilerimize yönelik bilgilendirme ve bilinçlendirme toplantıları yapılacak. Müftülüğümüz bünyesinde camilerimizde ve Kur’an Kurslarımızda israfın önlenmesine yönelik vaazlar verilecek. Çeşitli Afişlerle kampanyanın tanıtılması sağlanacak. Ben de bu toplantı vesile ile halkımızı ekmek israfını önlenmesine yönelik daha dikkatli ve bilinçli davranmaya davet ediyorum” dedi.

TMO Şanlıurfa Şube Müdürü Abdurrahman Güneş ise konuşmasında; “Başta Sayın Kaymakamımıza ilgisi ve desteği için teşekkür ediyorum. Besni  halkının ekmek İsrafını Önleme Kampanyasını hep birlikte yürüteceğine, gelecek nesillere daha iyi bir yaşam sunmak için elinden geleni yapacağı inanıyorum. Ekmek israfı nedeniyle heba ettiğimiz bu parayla çocuklarımıza, torunlarımıza okul, hastane, yol yapılmasını sağlayabilme ümidiyle projenin başarıya ulaşmasını temenni ediyorum.” dedi.

Abdurrahman Güneş ayrıca Türkiye'de ekmek israfını önlemek için toplumsal bir duyarlılık ve farkındalık oluşturmak amacıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 17 Ocak 2013 tarihinde 'Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası' başlatıldığını hatırlatarak, 'Türkiye'de ekmek israfının ulaştığı ciddi boyut konusunda kamuoyunu bilgilendirmek, kamuoyu duyarlılığı oluşturmak ve farkındalık oluşturmak için Sayın Başbakanımız tarafından 'Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası' başlatıldı. Bu kampanyaya destek olmak amacıyla illerde çalışmalar yürütülmekte. İlçemiz Besni’de de kampanyayı yaygınlaştırmak amacıyla böyle bir toplantı icra ettik. Bu toplantı ile kampanyanın en etkin şekilde Besni merkez ve köylerinde başarılı şekilde yürütülmesi için yapılması gereken çalışmalar konusunda başta Sayın Kaymakamımız Gürkan Demirkale olmak üzere görüş ve önerilerden yararlanmak istedik' dedi. 

 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor