İlhan; “Öğretmenler Cuma Namazı Kılmak İstiyor”

GÜNDEM 10.02.2015 07:10:21 0
İlhan; “Öğretmenler Cuma Namazı Kılmak İstiyor”

 

Cuma günü Erdemoğlu Parkı önünde basın açıklaması ile kampanya başlatıldı. Eksen Konfederasyon İl temsilcisi İsmail İlhan “İnsanların özgürleştiği bir ortamda ibadet hürriyetine getirilen kısıtlamalar Anayasamızın “Din ve vicdan özgürlüğü” ifadesine aykırıdır.” diyerek “Kamu çalışanları cuma namazını yemek arasına sıkıştırarak kılmak istemiyor” dedi. 

Yapılan basın açıklamasında Eksen Konfederasyon İl temsilcisi İsmail İlhan şunları söyledi : “Dini ve vicdani kanaatlerden dolayı insanımızı sınıflara, kamplara ayrıştırarak / kutuplaştırarak öteki üzerinden kimlik oluşturma sürecinin çok ağır faturalarını ödeyerek bugünlere gelmiş bir toplumuz. Son yıllarda ülkemizde din ve vicdan hürriyeti kapsamında önemli adımlar atıldığını müşahede etmekteyiz. Ancak kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan memurların din ve vicdan hürriyeti kapsamında temel dini vecibelerini yerine getirmelerinde bazı sıkıntıların olduğu aşikârdır. Bu kapsamda atılması gereken önemli adımlardan biri de “Cuma Namazı” ibadeti konusunda saat düzenlemesine gidilmesidir.

EKSEN Eğitimci Kamu Çalışanları Sendikası olarak; yaklaşık 2 buçuk milyon memurun çalışma saatlerinde bir düzenleme yapılmasının, özellikle ‘’Cuma namazı’’ gibi farz bir ibadetin yerine getirilmesi açısından önem arz ettiğini belirtiyoruz. Cuma günleri öğle tatili saatlerinin, o ildeki cuma namazı saatine göre uyarlanması gerektiğinin altını çiziyoruz. Ülkemizin doğusu ile batısı arasında ciddi yerel saat farkının olmasından dolayı, bu düzenlemenin ‘’Valilikler tarafından’’ yapılması doğabilecek sorunların önüne geçecektir.

Özelikle eğitim çalışanları ve öğrenciler ile askeri kurumlarda çalışan sivil memurlar, Müslümanlar için en temel ibadetlerden biri olan cuma namazını ders saatine denk geldiğinden dolayı kılamamaktadırlar.  Bu soruna dikkat çekerek çözüme kavuşturulması için bugün Türkiye genelinde üyelerimizin katılımı ile kitlesel basın açıklaması yapılarak imza kampanyası başlatılmış bulunmaktayız. 20 Şubat 2015 Cuma gününe kadar toplanacak olan imzalar muhatap kurum ve kuruluşlara tarafımızca iletilecektir. ”

 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor