Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

İLKELERİNDEN ASLA TAVİZ VERMEDEN DEVAM EDECEĞİZ

?Besnili Bilge? Merhum Mehmet Erdemoğlu, vefatının 11. yılında mezarı başında anıldı. Oğlu İbrahim Erdemoğlu, ?Bizler senin çizdiğin ilkelerden sapmadan ilçemize, ilimize, ülkemize ve milletimize faydalı olmaya çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz.? de

GÜNDEM 19.12.2017 11:16:50 0
İLKELERİNDEN ASLA TAVİZ VERMEDEN DEVAM EDECEĞİZ

Kız Öğrenciden duygulandıran şiir

Yaşamı boyunca ilkeleriyle çevresine örnek olan ilçemize yaptığı hayır hizmetleriyle sonsuza kadar Besnililerin kalbinde yaşayacak olan Merhum Mehmet Erdemoğlu ebediyete intikalinin 11. Yılında Gaziantep Asri Mezarlıktaki mezarı başında Ailesi ve sevenleri tarafından anıldı.

Yoğun katılımın olduğu Asri mezarlıktaki anma töreninde yaptırdığı bir okulda eğitim gören bir öğrencinin Mehmet Erdemoğlu ile ilgili olarak yazdığı şiir katılımcıları duygulandırdı. Okunan duaların ardından bir konuşma yapan İbrahim Erdemoğlu, Merhum Mehmet Erdemoğlu´nun ilke ve felsefesinden taviz vermeden çalışmaya devam ettiklerini söyledi.

Üniversiteden vazgeçmedik

İbrahim Erdemoğlu şunları kaydetti; ?Bize öğrettiğin yaşam ilkelerinden ve insanlara saygılı olma felsefenden asla taviz vermeden görevimizi yapmaya devam ediyoruz. Yapımına devam ettiğimiz Besni Mehmet Erdemoğlu Mimarlık ve Mühendislik Fakültesini Adıyaman Üniversitesi Dekan atamadığı için bu yıl açamadık. İnşallah önümüzdeki yıl eğitime açmayı planlıyoruz. Besni´de Üniversite yapma fikrinden vazgeçmedik. Hükümet yetkilileri sıcak bakmasa da biz üniversite yapılması için elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. 

Burs sayısı 720´ye ulaştı

Ayrıca Gaziantep´te sevgili eşin, hayat arkadaşın, sevgili annemiz adına yapımı devam eden, Gaziantep´in en büyük ve en güzel camisini önümüzdeki yıl tamamlayıp ibadete açacağız. Senin ismini taşıyan vakfımızda üniversitede okuyan öğrencilere verdiğimiz burs sayısı 720 kişiye ulaştı. Ayrıca Gölbaşı´nda senin adına yaptırmış olduğumuz taziye evini Gölbaşılı hemşerilerimizin hizmetine açmış bulunuyoruz. Oğlun Ali Erdemoğlu adına Besni´de Fen Lisesi yaptırma kararı aldık. Prosedürün bitmesini bekliyoruz. Eğer Kaymakamlık hazır derse Mart 2018´de temelini atıp hızlı bir şekilde tamamlayacağız.

İlkelerinden sapmadan Milletimize faydalı olmaya çalışıyoruz 

Ayrıca Oyratlı köyüne oğlun Ali Erdemoğlu adına bir Sağlık Ocağı yapmayı ve önümüzdeki yıl açmayı planlıyoruz. Bizler senin çizdiğin ilkelerden sapmadan ilçemize, ilimize, ülkemize ve milletimize faydalı olmaya çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. Bizlere öğretmiş olduğun felsefede çok çalışarak başarılı olmak zorundayız. Ancak ve ancak başarılı olursak ailemize, akrabalarımıza, hemşerilerimize, ülkemize ve milletimize faydalı olabiliriz. Başarıya ulaşmak için hak, hukuk ve adalet ilkelerine bağlı kalarak kimseyi incitmeden, zararlığa uğratmadan başarılı olma ilkelerinden taviz vermeden başarıyı yakalama bilincindeyiz. Tüm ailenle bu felsefenden asla taviz vermeden devam edeceğimize and içiyoruz" dedi.

Gaziantep´teki törenin ardından yine aynı gün yatsı namazı sonra Besni Mehmet Erdemoğlu Camiinde mevlidi şerif okutuldu.

Asri Mezarlıktaki anma törenine ve Besni Mehmet Erdemoğlu Camiindeki Mevlide merhumun oğulları Ali Erdemoğlu, İbrahim Erdemoğlu, Mahmut Erdemoğlu, Besni Kaymakamı Ahmet Gencer, Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, İl Emniyet Müdürü Metin Alper, Beytaş Yönetim kurulu Başkanı Reşit Alkan ile Siyasi Parti Başkanları, Belediye Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, Daire ve Okul müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, eğitime kazandırdığı okulların öğretmen ve öğrencileri, muhtarlar, aile üyeleri, çalışanları ve sevenleri katıldı.


Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER