Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

İlkleri Yaşayan Öğrenciler Evlerine Döndü

TC Kalkınma Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan 2017 yılı Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında Adıyaman Valiliğine sunulan ve Bakanlıkça uygulanmaya değer bulunan Besni Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığımızın yürüttüğü ?Okumaya Hangisinden

GÜNDEM 2.04.2018 15:21:02 0
İlkleri Yaşayan Öğrenciler Evlerine Döndü

Öğrenciler evlerine döndü

Besni Kaymakamı Ahmet Gencer ?Okumaya Hangisinden Başlasam II Projesi? kapsamında 27 Mart 2018 Salı günü merkez, belde ve köy liselerimizde halen aktif öğrenci durumunda olan 1 Şehit yakınımız, 1 gazi yakınımız ile 78 öksüz ve yetim öğrencimiz olmak üzere toplamda 80 öğrencimiz Gaziantep´ten Ankara´ya uçarak geziye başlamış ve 31 Mart 2018 Cumartesi günü saat 15:20´de İstanbul´dan Gaziantep´e uçakla dönmüş ve Besni Kaymakamlığı önünden saat 20:00´de velilere teslim edilmişlerdir? dedi. 

Tarihi ve kültürel yerleri gezdiler

Kaymakam Gencer yaptığı açıklamada; ?Bu proje kapsamında 27 Mart 2018 Salı günü öğrencilerimiz Cumhuriyet´imizin temellerinin atıldığı Ankara şehrimizi Ankaralı TUREB kokartlı profesyonel rehber eşliğinde gezerek öncelikle Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün ebedi istirahatgahı Anıtkabrimizi ziyaret etmişler her öğrencimize Anıtkabir Ziyaretçi Sertifikası verilmiştir. Daha sonra Türkiye Büyük Millet Meclisini, Çankaya Köşkü, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Kızılay Meydanını,  Taceddin Dergâhında Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere birçok kişinin mezarını ziyaret ederek Hamam Önü ve Hacı Bayram Camii ve Türbesi ile Ankara programını tamamlamışlardır.

28 Mart 2018 günü Osmanlı´ya başkentlik yapmış Bursa şehrimizi Bursalı TUREB kokartlı profesyonel rehber eşliğinde Orhan Gazi, Osman Gazi, Tophane ve Ulucami´ni ziyaret etmişlerdir.

29 Mart 2018 Perşembe Günü ise Kurtuluş Savaşı´nın şan ve şeref ile dolu olduğu kadar büyük acıların da yaşandığı Çanakkale ilimizi Çanakkaleli TUREB kokartlı profesyonel rehber eşliğinde Truva Atı, Seyit Onbaşı Anıtı, Şahindere Şehitliği, Ezineli Yahya Çavuş Şehitliği, Tabyalar, Abide Ziyareti, Kanlı Sırt, Mehmetçiğe Saygı Anıtı, Alçıtepe Köyü, 57.Alay Şehitliği, Conkbayırı Siperleri, Çimenlik Kalesi ve Müzesi, Nusret Mayın Gemisini ziyaret etmişlerdir.

30 ? 31 Mart 2018 tarihlerinde ise Cumhuriyet tarihimizin temeli olan Osmanlı´ya başkentlik yapmış dünya mirası İstanbul ilimizi İstanbul´lu TUREB kokartlı profesyonel rehber eşliğinde Topkapı Sarayı, Dolmabahçe Sarayı, Sultanahmet, Yerebatan Sarnıcı, Ayasofya Müzesi, Eyüp Sultan Türbesi ve Camiisi, Pierre Lotti, Yemekli Boğaz Turu, Panorama 1453 Müzesini bizzat yerinde görerek yaşananları bilgili ağızlardan dinlemişlerdir.

Proje kapsamında öğrencilerimiz 14 mekânı panoramik, 40 mekânı bizzat yerinde ziyaret etmişlerdir.

Projede uçak bedellerinden, konaklama, müze girişlerine; sigorta ve yemek bedellerinden günlük her öğrencimize özel harçlıklar da proje kapsamında verilmiştir.

En ince detayların düşünüldüğü ve hayata geçirildiği bu projede emeği geçen Proje Koordinatörümüz Yaşar Gülten hocam başta olmak üzere ekibini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum? diye konuştu.  

 


Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER