İngiltere Büyükelçisi David Reddaway, Çadırkenti Gezdi

GÜNDEM 9.03.2013 09:47:44 0
İngiltere Büyükelçisi David Reddaway, Çadırkenti Gezdi

 

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi David Reddaway, 'BM Güvenlik Konseyi'nde 2 ülkenin koymuş olduğu blok nedeniyle herhangi bir karar alınması bence çok büyük bir hata.' dedi. Bir dizi gezi ve programlar için Adıyaman'da bulunan İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi David Reddaway, Suriyeli sığınmacıların bulunduğu çadırkenti gezdi. Büyükelçi Reddaway'a Besni Kaymakamı Gürkan Demirkale ve Adıyaman İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Ertuğrul Altuğ eşlik etti.

Suriyeli sığınmacılar hakkında bilgi alan Reddaway, Suriyelilerle bir süre sohbet etti. Konuk Büyükelçi, ilk önce mültecilerin kayıtlarının tutulduğu çadırı gezdi. Daha sonra sahra hastanesini, ardından da mülteciler için açılan kursların bulunduğu çadırı ziyaret etti.

İncelemelerinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Reddaway, Esed rejiminin zulmü nedeniyleTürkiye'ye sığınan Suriyelileri ziyaret etmek ve onları yerinden görmek için Adıyaman'a geldiğini söyledi. Kampta, Türk yetkililerin yaptığı çalışmaları başarılı bulduğunu ve çok etkilendiğini belirten Reddaway, buradaki kilit noktanın, Suriyelilere Esed rejiminin zulüm ve şiddetinden kaçabilecek bir ortam sağlanması olduğunu aktardı.

Reddaway, bir gazetecinin, 'Türkiye'nin Suriyelilere yaptığı yardımların yanında AB'nin yeteri kadar yardımda bulunmadığı yönündeki iddiaları' sorması üzerine, 'Ben inanıyorum ki bu kriz ve insani sıkıntı devam ederse, Türkiye, Lübnan, Ürdün ve Suriye'de, uluslararası camiadan daha güçlü ve daha yoğun bir yanıt gelmesi ihtimali çok yüksek. Zaten ben aynı şekilde Birleşmiş Krallık'ta yeni bir anons bekliyorum. Bu yardımlara ilişkin olarak.' şeklinde konuştu.

Suriye'deki Esed rejimine karşı Suriye'deki muhalif grupların biraz daha eş güdümlü, biraz daha alternatif yönetim ortaya koymaları için ellerinden gelen yardımı yaptıklarını söyleyen İngiltere Büyükelçisi, 'Birleşik Krallık'ta silah desteği gerçekleştirme konusunu vermiyoruz. Silah desteği vermiyoruz. Bunun yerine eş güdümlerin sağlanmasını istiyoruz. İletişim teşvikleri gibi yardımları veriyoruz. Biliyorsunuz en büyük sıkıntımız gerek Birleşik Krallık gerekse Türk hükümeti gerekse diğer hükümetler olarak BM Güvenlik Konseyi'nde 2 ülkenin koymuş olduğu blok nedeniyle herhangi bir karar alınması imkanı yok. Bu durum bence çok büyük bir hata. Büyük bir krizin daha da kötüleşmesine neden olduğunu görüyoruz.' ifadelerini kullandı.

 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor