İşadamı Hemşerimizden Besni´ye 16 derslikli okul

İstanbul´da yaşayan İşadamı hemşerimiz Vakkas Kumral ilçemize 16 derslikli bir ilköğretim Okulu yaptıracak. Okul kararının ardından yer tahsisi için çalışmalar başlarken, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk´ta arayarak Kumral´ı tebrik etti. Kumral, Bakanın Eğ

GÜNDEM 25.10.2019 10:00:41 0
İşadamı Hemşerimizden Besni´ye 16 derslikli okul

16 DESLİKLİ OKUL, ARSA BULUNURSA
YENİKENT BÖLGESİNE YAPILACAK

Daha önce olduğu gibi Besni´ye yine dışarda yaşayan hemşerilerimizden büyük bir eğitim desteği geldi. Ekmeğinin peşinde yarım asır önce Besni´den göç ederek sıla hasreti yaşayan hemşerilerimiz Besni´den vazgeçmiyor. Bunun son örneği olarak İstanbul´da yaşayan işadamı hemşerimiz Vakkas Kumral, ilçemize 16 derslikli bir ilkokul yaptırma kararı aldı. Kumral ilçemize bir de Halk evi yaptıracak. 21. Eğitim Bayramına katılan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk´a ilçedeki eğitim durumuyla ilgili bir rapor sunulmuş, Besni´deki eğitimin fiziki altyapısının eksikliklerini gözler önüne seren raporu Gazetemiz Bayramdan sonraki sayısında gündeme getirmişti. Özellikle Yenikent bölgesindeki okul eksikliğinin had safhaya ulaştığı, rapor ile gün yüzüne çıkmıştı. Okulun, ikili eğitimin devam ettiği Yenikent bölgesine yapılması planlanıyor.

EĞİTİM AŞIĞI BİR AİLE BEV ÇATISI
ALTINDA EĞİTİME DESTEK VERİYOR

Haberimizin ardından harekete geçen İşadamı hemşerimiz Vakkas Kumral oğlu Onur Kumral ile yaptıkları istişarenin ardından Besni´ye bir okul yaptırmaya karar verdiklerini söyledi. Gazetemize konuyla ilgili açıklama yapan Kumral, aile olarak eğitim aşığı bir aile olduklarını BEV´in kuruluşundan bu yana eğitime her türlü desteği vermeye çalıştıklarını ifade etti.
Besni´de böyle bir okul eksikliğinin gündeme gelmesiyle birlikte oğlu Onur Kumral ile birlikte bir okul yaptırmaya karar verdiklerini belirten Kumral, Besni´deki yetkililerle de bunu paylaştıklarını ifade etti.
Kaymakam İmamoğlu ve diğer yetkililerle görüştüklerini belirten Kumral, şu anda 16 derslikli İlkokul için Kaymakamlık ve Belediyenin yer konusunda çalıştıklarını ifade etti.

BAKAN SELÇUK ARADI, YENİDEN EĞİTİM BAYRAMINA GELECEK

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk´un da önceki gün kendisini arayarak Okul kararından dolayı tebrik ettiğini ifade eden Kumral, Bakan Selçuk´un kendisine 21. Besni Eğitim Bayramına gelmiş olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu, Anadolu´nun güzide bir ilçesinde bir eğitim bayramının yapılmasının tüm Türkiye´ye örnek olması gereken bir etkinlik olduğunu, bir aksilik olmazsa 22. Eğitim Bayramına da katılacağını ifade ettiğini söyledi.
Kültür, Sanat Eğitim alanında etkinliklerin düzenleneceği bir Halk Evi de yaptıracağını ifade eden işadamı Vakkas Kumral, bu konuda da yer tahsisi gibi konuların netleşmesiyle birlikte bilgi vereceğini söyledi.

BAYRAMDA NE OLMUŞTU?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk´un Besni ziyareti sırasında ilçedeki eğitim ihtiyaçlarıyla ilgili rapor kendisine sunulmuştu. Rapordaki Besni´deki eğitim eksikleri Gazetemizin bir sonraki sayısında gündeme getirilmişti. Buna göre Yenikent bölgesindeki Erdemoğlu, Hasan Tütün ve 15 Temmuz mahallelerinde ikili eğitimden tekli eğitime geçilebilmesi için acilen 72 dersliğe ihtiyaç olduğu; bunun yanında Öğretmenevi, Halk Eğitim Merkezi, Mesleki Eğitim Merkezi, RAM binalarının olmadığı, bu kurumların binalarının acil olarak Besni´yi kazandırılması gerektiği haberleştirilmişti


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor