İşçiler Besni Belediyesini protesto etti..!

Besni Belediyesinde çalışan 170 işçi haklarını alamadıkları gerekçesiyle geçtiğimiz günlerde Belediye önünde toplanarak belediyeyi protesto etti. Daha sonra konuyla ilgili yazılı açıklamada bulunan Besni Belediye Başkanı E. Mehmet Emre ise 2019 yılında im

GÜNDEM 21.08.2020 09:04:43 0
İşçiler Besni Belediyesini protesto etti..!

İŞÇİLER BELEDİYEYİ PROTESTO ETTİLER

Geçtiğimiz Pazartesi günü Besni Belediyesinde görevli 170 işçi haklarını alamadıkları gerekçesiyle bir araya gelerek belediyeyi protesto etti. İşçilerin protestosuna katılan Belediye İş Sendikası Şanlıurfa Şube Başkanı Adem Şıltak daha sonra Belediye düğün salonunda işçilerle toplantı yaparak sorun ve taleplerini dinledi.
İşçilerle yapılan toplantıya Belediye İş Sendikası Şanlıurfa Şube Başkanı Adem Şıltak, Temsilciler ve Belediye çalışanları katıldı. Toplantıda 2019 yılında yapılan sözleşmeye göre belediye işçileri maaş zammı, bayram ikramiyelerini, fazla mesai ücretlerini alamadıklarından ve sözleşmelerinin imzalanmadığı dile getirildi.
Yaşanan gelişmenin ardından Besni Belediye Başkanı E. Mehmet Emre, yazılı bir açıklama yaparak iddialara cevap verdi.

BAŞKAN EMRE´DE AÇIKLAMA

Belediye olarak göreve geldikleri günden itibaren Besni´nin uzun yıllara dayanan sorunlarını çözme gayreti içerisinde olduklarını ifade eden Belediye Başkanı Emre şunları kaydetti; ?Belediye olarak göreve geldiğimiz süre içerisinde ilçemizin uzun yıllara dayanan sorunlarını çözmek hususunda irade ve gayret göstermekteyiz. Bir buçuk yıllık görevimiz süresince personelimiz arasında iş ve çalışma performansı dışında herhangi bir ölçüt belirlemedik. Personelimizin görev alanını belirlerken görüş ve düşüncesine göre değil hangi işi daha iyi yapabilir, hangi alanda daha verimli olur fikriyle hareket ettik.
TÜİK verilerine göre değerlendirildiğinde ilçemizin reel nüfusu tabelada yer alan 34.000 nüfusun çok çok üzerindedir. Bu yüzden merkezi bütçeden ilçemizin hak ettiği ödenek verilen hizmet göz önünde bulundurulduğunda düşük seviyede kalmaktadır. Buna rağmen ilçemize hizmet üretmek konusunda bakanlıklarımız ve kalkınma ajansları düzeyinde gerçekleştirdiğimiz projelerden oluşturduğumuz kaynaklarla hizmet üretirken gelen ödenekle de belediyenin sadece personel maaşları karşılanmaktadır? dedi.

TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİNİN GÜNCELLENMESİ GEREKİYOR

Daha önce yapılan toplu iş sözleşmesinin Belediyeyi çalışamaz hale getirdiğini ileri süren Başkan Emre şöyle devam etti; ?Seçim öncesinde, seçime üç gün kala aday gösterilmeyen bir yönetim tarafından imzalanan ve kesinlikle personel üzerinden Besni Belediyesi´ni yönetime kim gelirse gelsin çalışamaz hale getirmeyi amaçlayan toplu iş sözleşmesinin güncellenmesi gerekiyor.
İlçe nüfusunun % 13.7´lik işsizlik oranını daha aşağılara çekilmesi hususunda çabamızı sürdürüyoruz. Ayrıca belediyeye üreten ve ekonomik getirisi olan projelerle kaynak oluşturma gayretindeyiz. Bu süreçte 2020 Ocak ayında personelimize yaptığımız maaş zammına ek olarak 2020 Temmuz ayı maaşlarına da % 5,75 oranında zam yansıttık. Verdiğimiz maaş zammı birçok bakanlığın personeli için sendikalarla imzaladığı iş sözleşmelerinde geçerli olan rakamdan ibarettir.
Besni´ye hizmet üretmek, belediyenin üst yönetiminden en alt birimine kadar belediyede çalışan herkesin yükümlülüğündedir. Ortalama aylık net 3.200 TL maaş alan şirket personelinin mevcut ekonomik şartlarda bu rakamın daha da artırılması halinde, ileriki aylarda maaş alamayacak duruma gelmesine sebep olacaktır. Esasında mağdur olan yine personelimiz olacaktır.
Personelin maaşından kesilecek 102 lira üyelik aidatı için personeli, belediyemizi ve ilçemize ulaşan hizmeti sıkıntılı bir sürece sürüklemek gayretinde olan sendika işyeri temsilcisi personelimizi sağduyulu olmaya ve belediyemizin halkımıza hizmetini sekteye uğratacak girişimlerden uzak durmaya davet ediyorum? şeklinde ifade etti.

BESNİ BELEDİYESİ, BESNİLİLERİNDİR

Belediye Başkanı Emre açıklamalarını şu ifadelerle tamamladı; ?Besni Belediyesi, Besnililerindir. Ve bütün engellemelere rağmen halkımıza hizmet etmeyi sürdürecektir. Hiç kimse hangi sebeple olursa olsun, insanımızın emeği ve alın teri üzerinden fitne körüklemesin. İşçimizin, memurumuzun hakkını ve hukukunu korumak kadar halkımızın hizmet hakkını korumak da bizlerin omuzlarındadır? dedi.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 15.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 11.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor