İşitmen; ?Esnaf Kredi Faiz Oranları Düştü?

Yeni Besni Esnaf ve Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Arif İşitmen, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği´nin (TESKOMB) Şoförler Odası ve Esnaf ve Sanatkarlar Odaları üyelerini rahatlatan yapılandırmayı hay

GÜNDEM 22.10.2019 09:24:45 0
İşitmen; ?Esnaf Kredi Faiz Oranları Düştü?

Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifleri olarak esnafın şikayetleri doğrultusunda hareket ederek faizlerin düşmesi için çaba sarf ettiklerini ve bunda da başarılı olduklarını söyleyen Yeni Besni Esnaf ve Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Arif İşitmen; "Bilindiği üzere tüm banka faizleri yükselişe geçmiş, esnaflarımız faizler yüzünden zor durumda kalmıştı. Biz de esnaf kefalet kooperatifleri olarak faizlerin düşmesi için çaba sarf ettik. Geçtiğimiz hafta TESKOMB bir seminer düzenledi. Seminere TESKOMB Genel Başkanımız A.Kadir Akgül´ün yanı sıra Gümrük ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan´da katıldı. Seminerde 0,8 faizin yüksek olduğunu ve 3 aylık ödemenin esnafımız için zor olduğunu söyledik. Sayın Bakanımız sağ olsunlar isteklerimizi kabul ettiler.
Esnaflarımız için bankanın aldığı yüzde 2 olan faiz 100 bin TL´ye kadar yüzde 0, 100 bin TL´den fazla olursa yüzde 1 oldu. İsteyen üyelerimiz çektiği krediyi 3 aylık veya 6 aylık şeklinde ödeyebilecek. 1 Mayıs´ta 4 yıla düşen taksitler, şimdi 5 yıla kadar uzatıldı.
Bu süreçte müracaatlarımızı cani gönülden takip eden 21. Malatya Bölge Birliği Başkanımız İsmet Bayram´a, isteklerimizi kabul ederek esnaflarımızı bir nebzede olsa rahatlatan Gümrük ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve TESKOMB Genel Başkanımız A.Kadir Akgül´e teşekkür ederim" dedi.
Başkan İşitmen, Esnaf Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi olarak şimdiye kadar olduğu gibi her zaman esnafın yanında olmaya devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

Ödemeler bitmeden vergi mükellefliğini terk etmeyin!
İşitmen sözlerini şu ifadelerle tamamladı; ?Sayın esnaflarımızdan çok önemli ricamız Esnaf Kefalet Kooperatifinden kullanılan kredilerinin ödemeleri bitmeden vergi mükellefliğini terk eden ortaklarımızın tekrar vergi mükellefi olmalarını önemle rica ederiz. Aksi takdirde çekilen %0,5 veya %0,8 düşük faizli kredilerin faiz oranı değişerek %16 gibi yüksek faiz oranıyla ödemek zorunda kalacaklardır. Bu durumda esnaflarımızı maddi manevi zorlayacak ve kredi taksitlerini ödeyemeyecek duruma düşürecektir. Bu gibi durumla karşılaşmamak için vergi mükellefliğini terk etmemeleri, terk edenlerin de tekrar vergi mükellefi olmaları önemle rica olunur. Tüm esnaf arkadaşlarımıza hayırlı bol kazançlar dilerim? dedi.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 15.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 11.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor