İŞİTMEN: FATURA HEP KÜÇÜK ESNAFA KESİLİYOR..!

Geçtiğimiz günlerde toplanan Cumhurbaşkanlığı kabinesi 19 günlük tam kapanmaya karar verirken Besni Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayati İşitmen de alınan kararı değerlendirdi. Başkan İşitmen açıklamasında; ?Elbette önce sağlık diyoruz ancak, büyük s

GÜNDEM 29.04.2021 12:26:00 0
İŞİTMEN: FATURA HEP KÜÇÜK ESNAFA KESİLİYOR..!

Koronavirüs salgının başlandığı günden bu yana en çok küçük esnafın etkilendiğini aktaran Besni Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayati İşitmen son olarak alınan tam kapanma kararını değerlendirdi.
Başkan İşitmen değerlendirmesinde salgının faturasının hep küçük esnafa kesildiğini ifade ederek şunları söyledi; ?Her zaman her koşulda devletin yanında olan küçük esnaf maalesef son alınan tam kapanma kararı ile bitme noktasına gelecek. Elbette önce sağlık diyoruz ancak, büyük salgının cezasını küçük esnaf çekiyor. Ne yazık ki, Koronavirüs salgınındaki kısıtlamalar en çok küçük esnafı etkilemekte. Fatura hep küçük esnafa kesiliyor. Büyüklere niye bir yaptırım yok. AVM´de hastalık bulaşmıyor mu? Bu ülkeyi çıkılmaz duruma sokan, 3-5 kişinin çalıştığı biz esnafların yüzünden mi yayılıyor? Bunun için mi hep fatura bizlere kesiliyor. Elbette her zaman devletimizin yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Ancak küçük esnafa acilen Halk Bankası tarafından faizsiz destek, kira gelir kaybı hatta gerekirse gerçekten zarar gören esnaflarımız için hibe desteği bile sağlanmalı. SSK ve BAĞ-KUR primleri bir yıl süreyle alınmamalı veya devlet tarafından karşılanmalı. Alınan bu kapanma kararına esnafımızın itirazı yok. Bu karar bundan 2-3 ay öncesi alınması gerekirken neden şimdi alınıyor? Çiftçinin ve esnafın yoğun çalışacağı bu dönemde zamanlama açısından yerinde bir karar olmadığı düşüncesi içerisindeyiz. Allah´ın ülkemizin ve esnaf sanatkârımızın yar ve yardımcısı olsun? diye konuştu. 


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 15.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 11.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor