İslami Dayanışma Platformunda İsrail Protestosu

İsrail Devletinin Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa´ya yönelik uygulamaları İslami Dayanışma Platformu tarafından düzenlenen araç konvoyu ve basın açıklaması ile protesto edildi.

GÜNDEM 4.08.2017 16:16:39 0
İslami Dayanışma Platformunda İsrail Protestosu

İsrail Devletinin Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa´ya yönelik uygulamaları İslami Dayanışma Platformu tarafından düzenlenen araç konvoyu ve basın açıklaması ile protesto edildi.

Son günlerde İsrail Devletinin Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa´yı ibadete kapatması ve yaptığı uygulamalar Besni ilçesinde düzenlenen araç konvoyu ve basın açıklaması ile protesto edildi.

Besni ilçesinde İslami Dayanışma Platformu çatısı altında bulunan Sivil Toplum Kuruluşlarınca İsrail Devletine yönelik tepki konvoyu düzenlendi. Atatürk Caddesi üzerinde düzenlenen tepki konvoyunun ardından Mehmet Erdemoğlu parkı önünde basın açıklaması yapıldı.

İslami Dayanışma Platformu adına açıklama yapan Haydar Özalp, İsrail Devletinin Mescid-i Aksa´yı işgal girişimi ve ibadete kapatma çabalarını protesto etmek amacıyla toplandıklarını söyledi.

İslam Coğrafyası üzerinde yaşanan terör olaylarının arkasında İsrail Devletinin olduğunu ifade eden Özalp, İsrail devletinin kurulduğundan beri izlediği politikayı değiştirmediğini belirtti.

Özalp şunları kaydetti; ?Siyonist İsrail yönetimi bütün İslam ülkelerini ve bütün dünyayı ateşe vermekten kaçınmayacak kadar. Sapkın bir inanca sahiptir. Terörist İsrail´in kurulduğundan beri izlediği politika asla değişmemiştir. Terörist İsrail Türkiye´ye ait topraklarında içinde bulunduğu geniş bir coğrafyayı, Fırat ve Nil arasını kendi kutsal ülkesi olarak görmekte ve buraları ele geçirebilmek için her türlü yöntemlere başvurmaktadır. Bugün başta Filistin olmak üzere Suriye´de, Mısır´da, Doğu Türkistan´da, Açe´de, Myanmar´da, Çeçenistan´da zalimlere karşı İslami kimlikleriyle onurlu mücadele eden Müslüman kardeşlerimize direnişlerinde yalnız olmadıklarını ve ?Müslümanlar ancak kardeştir? ayetini ete kemiğe büründürmemizi hatırlatmak için toplandık.

Ayaklarında kirli postallarla Mescid-i Aksa´ya girdiler. Aynı kirli postallarla kıble caminin içinde terör estiren bu silahlı unsurlar camide bulunan Kur´an-ı Kerim´leri yerlere atıp üzerlerine bastılar. Terörist İsrail´in yaklaşık üç haftadır Mescid-i Aksa ile ilgili kışkırtmaya yönelik yaklaşımlarının Filistin´de kan dökmeye yönelik bir çaba olduğu aşikârdır. Terörist İsrail´in ve aynı örgütün silahlı unsurlarının bu çirkeflikleri kabul edilebilecek gibi değildir. Terörist İsrail sadece Müslümanlar için değil, insanlıktan nasibini almış herkes için büyük bir beladır.

Bugün burada yaptığımız bu açıklama ile tüm dünyaya Kudüs´ün sahipsiz olmadığını beyan etmiş oluyoruz.  Bu vesileyle Yahudi´nin, Siyonizmin en büyük gücü ekonomidir. Elimizdeki boykot gücünü kullanalım ve Siyonist mallara, içeceklere boykot koyup evimize, elimize, cebimize kesinlikle bulaştırmayalım?

Park içerisinde İsrail Devletine yönelik sloganlar atan vatandaşlar daha sonra Filistin´deki vatandaşlar için edilen duanın ardından olaysız dağıldı. 


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor