İsotlar’dan Besni’ye 24 derslikli lise…

GÜNDEM 3.08.2012 06:18:41 0
İsotlar’dan Besni’ye 24 derslikli lise…

 İlçemize bir okul kazandırmak isteyen Besnili İşadamı Hakan İsot ile Adıyaman Valisi Ramazan Sodan arasında protokol imzalandı. Geçtiğimiz Çarşamba günü Valilik makamındaki törene İsotlar Otomotiv Tic. A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Hakan İsot, Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan, Besni Kaymakamı Gürkan Demirkale ve İl Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan katıldı.

Tekel’in özelleştirilmesinin ardından Milli Eğitime devredilen Sarhan mahallesindeki Tekel binalarının yerine yapılacak olan 24 derslikli Endüstri Meslek Lisesi 2 mahallenin önemli ihtiyacına cevap vermiş olacak. Valilik makamındaki imza töreninde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Hakan İsot, “İlçemizde Eğitimde kalitenin arttırılmasına katkımızın olması bizleri çok sevindirecektir. İnşallah yapacağımız okuldan mezun olanlar, kaliteli meslek sahibi olacaklardır” diyerek katkısı olan Adıyaman Valisi Ramazan Sodan ve Milletvekili Mehmet Erdoğan’a teşekkür etti.
Mehmet Erdoğan ise, hazineye ait olan yere Hakan İsot’un 24 derslikli okul yapacak olmasının Besni halkını ziyadesiyle memnun ettiğini belirterek, bu eğitim yuvasının Besni için çok iyi olacağını aktardı.
Son 7-8 yılda Adıyaman’da bin 800 derslik yapıldığını fakat bunun yeterli olmadığını vurgulayan Adıyaman Vali Sodan da, hayırsever işadamlarına okul yapmaları çağrısında bulundu. Sodan, Hakan İsot’a teşekkür ederek, 'Başka işadamlarını da eğitime katkı vermeye davet ediyorum. Okullaşma oranı iyiye gidiyor fakat okullaşma oranı istenilen seviyede değil. Okul sayısının artması gerekiyor” dedi.
 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor