Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

İsrailli Arkeolog Grubu Nemrut´a Hayran Kaldı

Kahta İlçesinde bulunan dünyanın 8. Harikası tarihi Nemrut Dağında bu yıl havanın iyi gitmesi ve yoldaki karların erken erimesi sonucu turizm sezonu erken açıldı.

GÜNDEM 3.05.2017 09:00:43 0
İsrailli Arkeolog Grubu Nemrut´a Hayran Kaldı

Nemrut Dağı´nın ilk yabancı grubu İsrail´den geldi. Fijet tarafından Golden apple (altın elma) ödülü bulunan Tarihi Nemrut Dağ´ındaki dev Tanrı heykellerine hayran kalan İsrailli arkeologlar, dağın 4 terasını da gezerek heykelleri inceledi. Nemrut´taki dev Tanrı heykellerine hayran kalan İsrailliler, herkesin mutlaka bu tarihi değeri görmesi gerektiğini söyledi.

Gruptaki arkeologlardan Natali Beser, ? Nemrut harika bir yer. İlginç bir hikayesi var. Grup Arkeolog grubu olarak geldik. Gerçekten olağanüstü bir yer. Tarihe meraklı herkesin mutlaka Nemrut´u görmesini tavsiye ederim? diye konuştu.

İsrailli David Leevw de ? Rehberimiz burayı bize çok uzun bir şeklide anlattı. Buranın tarihi, kültürü, doğası, suyu ve havasına hayran kaldık. Gittiğimiz yerde burayı anlatacağız. Ve bu harika yeri herkesin görmesi gerektiğini söyleyeceğiz.? ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa Bölgesel Rehberler Odası Başkan Yardımcısı Abdulbaki Karakeçili de bu yıl Güneydoğu´da turizmin umut verici olduğunu söyledi. Nemrut Dağı´nın zirvesinde bir açıklama yapan Karakeçili, ? Bölgemizde GAP Turları hakkında çok sevindirici haberler var. Şimdiye kadar Japon, Çin ve Avrupa´nın değişik ülkelerinden Nemrut Dağı´na turist gelirken, bu yıl ilk yabancı turist kafilemizin İsrail´den gelmesi bizi sevindirdi. Ramazanın sonuna kadar bu canlılığın devam edeceğini bekliyoruz. Nemrut Türkiye´nin ölmeyen bir değeridir.? Dedi.


Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER