Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

İSTANBUL BESNİLİLER DERNEĞİNDE MÜZİK ZİYAFETİ YAŞANACAK

İstanbul Besni´liler Dayanışma Derneği Cumartesi günü saat 20.30´da Zoom Programı üzerinden Besnili ses sanatçıları Çalışkan Kardeşler Müzik Topluluğunu ağırlayacak.

GÜNDEM 8.01.2021 15:54:26 0
İSTANBUL BESNİLİLER DERNEĞİNDE MÜZİK ZİYAFETİ YAŞANACAK

Son zamanların trend uygulamalarından olan Zoom programı üzerinden yapılacak etkinliğin moderatörlüğünü ise Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Ali Bozkuş´un yapacak. Besinili ses sanatçıları Çalışkan Kardeşler Müzik Topluluğunun konuk olacağı etkinlik dünyanın her yerinden izlenebilecek.
Dernek Başkanı Ahmet Bozmaz konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; "Pandemi nedeniyle 2020 yılı bütün dünyada ve ülkemizde olduğu gibi Besni´miz için de bir drama dönüştü. Çok değerli hemşerilerimizi kaybettik, hepimiz çok üzüldük. İnsanlarımız aşını-işini kaybetti. İşte bu noktada, birinci amacımız, bir nebze de olsa hemşerilerimizin, özellikle gurbetteki hemşerilerimizin buram buram Besni kokan Çalışkan Kardeşler´le buluşturark hasret gidermelerini sağlamak. İkinci amacımız ise Besn´nin çok değerli müzisyenlerini hem Besni´lilere hem de dünyaya tanıtmak. Bu nedenle tüm hemşerilerimizi bekliyoruz" dedi.
Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Ali Dursun´da yaptığı açıklamada, Yönetim Kurulunca Besni´nin sanatsal ve kültürel değerlerini korumak ve geliştirmek amacıyla böyle bir karar aldıklarını, bu tip organizasyonların devam edeceğini, amaçlarının her 15 günde bir yeni bir Besni´li yerel sanatçıyı ağırlayacaklarını dile getirdi. Devamında ise ressam, şair, edebiyatçı, ayakkabı ustası, dokuma ustası gibi alanında çok başarılı olmuş hemşerilerimizi tanıtarak Besni kültürüne değer katmak istediklerini söyledi.
Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Ali Bozkuş ise, İstanbul Besni´liler Derneği ile iletişim sağlamak ve daha fazla katılım sağlanması için instagram ve facebook hesabı açtıklarını, whatsap Grubu kurduklarını, yakın zamanda ise internet sayfası kuracaklarını söyleyerek tüm Besnilileri davet etti.
İstanbul Besni´liler Dernek Başkanı Ahmet Bozmaz, açıklamasının devamında, üyelerinin ve hemşerilerimizin istekleri sonucu yönetim kurulu olarak böyle bir karar aldıklarını, bu süreçte emeği
geçen Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Dursun, Ali Bozkuş, Kazım Erdoğan, Abdullah Kumral, Ziya Yüksel, Celal Burç ile fikirdaş ve gönüldaşımız Fikret Kalmaz´a, bizlere ve tüm Besni´lilere her zaman destek olan, varlığı ile bizleri onurlandıran Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın İbrahim Erdemoğlu´na ve daima yaratıcı fikirlerini, görüşlerini ve desteklerini bizlerden esirgemeyen Sayın Şaban Çağıran´a teşekkür ederek, tüm hemşerilerimizi Cumartesi günü yapılacak müzik ziyafetine davet etti.


Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER