İstanbul Besnililer Derneğinin yeni başkanı İsmail Yüksel oldu

GÜNDEM 29.04.2014 14:58:22 0
İstanbul Besnililer Derneğinin yeni başkanı İsmail Yüksel oldu

27 yıldır Derneğe Başkanlık yapan Ahmet Kılyar yeniden aday olmadı. Oy verme yetkisi olan 76 üyenin 29'u hazır bulundu fakat toplantı salonuna 200 kişiye yakın isimlerini yazamadığım Besnili hemşerimiz katıldı.

Açılış konuşması yapan Ahmet Kılyar şunlara değindi “Değerli hemşerilerim toplantımıza hoş geldiniz. Ben aday değilim yeni seçilecek yönetime şimdiden başarılar diliyorum.” dedi.

 

Kongrede Divan heyetine Başkan Mehmet Baykara üyeler Mehmet Pekmezci ve Fevzi Sunar seçildiler.

Divan Başkanı gündemi okutarak eklenmesi gereken husus var mı diye huzuruna sordu. Ekleme olmadı ve saygı duruşunun devamında İstiklal Marşımız okundu, Yönetim kurulu ve Denetim kurulu okunarak müzakerelere geçildi. Söz alan Abbas Ekmekçi derneğin maliye borçları ile ilgili soru sordu ve anlattığı anekdotta “Besni’de arsamız var bir tarih de iki daire parası ediyorken şimdi hiç bir şey etmiyor derneğin akıbeti de öyle olmasın” dedi.

Ahmet Kılyar’ın cevabı ise “Hayır hiç borç yok, ayrıca alt kattaki terziler derneği başkanı ile üç gün önce birlikte olduğunu siz ne karar alır iseniz ben sizin emrinizdeyim” dediğini belirti.

Hilmi Ercan, dernek çalışmasının olmadığını, yönetimin hiç toplanamadığını, asansörün bozuk dolayısı ile derneğin atıl durumda olduğunu iddia etti. Yunus Emre ve Mevlana’yı Sevenler Derneği Başkanı İsmail Yüksel, Dernekler kimsenin malı değil ne başkanın ne yönetimin, eleştirmek kolay, Hilmi  Ercan'ın sözlerinin bazılarını tasnif etmediğini hatırlatarak üyelerde üzerilerine düşeni yapmadıklarını “Mesela kendimden söyleyeyim aidatımızı dahi ödemiyoruz, yönetimi çalıştırmak, itici güç olmak gerek, Başbakanın danışmanı Prof Dr. Bekir Karlığa var Av. Ahmet Kemal Ferlengez'i onursal başkan yapalım. Bekir hoca ile teması var, derneğe yeni bir lokomotif olsun” dedi.

Bekir Eman, “Her toplantılarda bunu dillendiriyorum aidatlarla bir yere varamayız, derneklerin bir akarı olması gerek” dedi. Ali Balta “Üyelerimizin derneğe karşı daha duyarlı olmalı aidatlarını ödemeleri gerekir.”

Sıtkı Değirmenci “İstanbul’daki Besni dernek ve Vakıf Başkanı yeni yönetime alınmalı ve bir ay sonra genel kurul kararı ile yeniden seçime gidilmesini istiyoruz” dedi.

Esenler Besnililer Dernek Başkanı Mustafa Kuş “Alınacak karar Besnilileri bağlayan ortak karar olarak yüz akı olmalı diye düşünüyorum” dedi.

Bahçelievler Besnililer Derneği Başkanı Sermet Şüküroğlu “Burada şunu öğrenmek istiyorum Laleli derneğinin hukuki olarak eli güçlü mü kaybı olur mu” diye sordu.

Fikret Kalmaz “Bence bilgi kirliliği var başkan bir şey söylüyor, yönetim başka başka konuşuyor kimse kusura bakmasın” dedi.

Başkan Kılyar sorulara cevaben kısaca değinerek “Birlik ve beraberlik içinde her zorlukları yeneceğimiz inancındayız, bana Adıyaman derneklerinden mesajlar geliyor, taziyelerine gidiyorum, ne güzel dernekleri var, bizimkilerde öyle olsun istemeyiz mi lütfen, bazı konuları kişileştirmeyelim” dedi.

Yönetim ve Denetim Kurulu Oy birliği ile ayrı ayrı ibraz edildi. Tahmini bütçe okundu, müzakereye açıldı, söz alan olmadığından yapılan oylama ile bütçenin yönetim kurulu tarafından fasıllar arasında aktarılmasına karar verildi.

Tek listeyle Yönetim Kurulu (Asıl) Üyeliğe Başkan 1 İsmail Yüksel 2 Hilmi Ercan 3 Vakkas Kumral 4 Sıtkı Değirmenci 5 Ayhan Buldum 6 Bekir Kandemir 7 Halil Yüksel.

(Yedekler) Ali Aslanbay, Mustafa Tavus, Vakkas Özgüler, Hüseyin Tavus, Mehmet Pekmezci, Mehmet Budum ve Mehmet Balta.

Denetim Kurulu(Asıl) üyeleri Abbas Ekmekçi, Halil Rabuş ve Bedir Sabak (Yedek) Ahmet Pekmezci, Miktat Sarıoğlu ve Şevket Budum seçildiler.

Yeni yönetime dernek satışı için yetki verilmedi. Bu kararda oy birliği ile alındı.

Dilek ve Temennilerde, Ali Aslanbay yeni yönetime başarılar dileyerek “Bizde yönetimin emrindeyiz” dedi.

Halil Göksel yaptığı konuşmada yeni yönetime niçin derneğin satış izni çıkmadığını açıkladı.

Divan Başkanı genel kurulun sona erdiğini Besnililere yakışır vakarda bir genel kurul olduğunu yeni yönetimin alacakları kararlarda, yapacakları faaliyetlerde başarılar diledi.


 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor