İstanbul’da Besnili Ailenin evi kül oldu

GÜNDEM 12.03.2014 11:01:38 0
İstanbul’da Besnili Ailenin evi kül oldu

Evlerden birinin sahibi olan ve çocuklarıyla geçici bir yerde ikamet eden Besnili hemşerimiz Ünal Çalışkan, hemşerilerimizden yardım eli bekliyor.

Ataşehir Yeniçamlıca Mahallesi Dursunbey caddesindeki tek katlı evin orta kısmındaki odada sobadan çıkan yangın çatısının ahşap olması sonucu giderek büyüdü ve bitişiğindeki ikinci evine sıçradı. Bu evinde çatısı ahşap olduğundan, bu evde kullanılamaz hale geldi. 

Ev sahibi Besnili hemşerimiz Ünal Çalışkan Gazetemize yaptığı açıklamada, “Yaklaşık bir ay önce ilköğretim çağındaki çocuğumun evde kısa bir süreliğine yanlız kaldığı anda yangın çıkmış. Komşular 110'u aramışlar sonra bana telefon açtılar, geldim gördüğüm manzarada tüm eşyalar tamamen yanmıştı. Sağ olsun Ataşehir Belediyesinde yetkili 2. Başkanı Abdullah DER yangından sonra bizzat buraya gelerek incelemelerde bulundu. Bizlerden bilgi aldı ‘En kısa zamanda ne ihtiyacınız var ise, Ataşehir Belediyesinin ilgili birimleri gerekeni yapacaklar’ dedi.

Bana kendi kartvizitini vererek her konuda aramamı dile getirdi, kaç defa aradım şu ana kadar o anki söylenenler maalesef yapılmadı. Kaymakamlıktan verilenlerle, mecburi giderlerimizi karşıladık. Ayrıca yan taraftaki yanan diğer evde benim kız kardeşimin, kocası 20. dönem Adıyaman Milletvekili Celal Topkan'ın öz amca oğlu Memet Topkan kendi şuan burada değil onlar yaşlı Annesi ile birlikte 5 kişi biz ise 3 çocukla akraba ve yakınlarda kalıyoruz. Sevindiğimiz tek şey, iki evde de kimseye bir şey olmadı, nedek başımıza iş geldi. 

Besni Aşağı Çöplü Köylü olduğunu dile getiren Ünal Çalışkan “Yıllar önce Gaziantep'e oradan da 2002 yılında İstanbul'a taşındım. İstanbul'da özel bir mezbahane de kesim bölümünde çalışıyorum. Besnili Hayırsever İş adamları ve yetkili hemşerilerimizden kimler var ise bilmiyorum ama bir zahmet sorunumuzu paylaşsınlar. Allah hepinizden razı olsun” dedi.

İstanbul’da ilgilenenler için Ünal Çalışkan’ın telefonu 0538 960 42 30’dan bana ulaşabilirler” dedi.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor