İstanbul’daki Adıyamanlı Gazeteciler Çalışan Gazeteciler gününde biraraya geldi

GÜNDEM 25.01.2013 13:10:09 0
İstanbul’daki Adıyamanlı Gazeteciler  Çalışan Gazeteciler gününde biraraya geldi

 

Bu toplantıya Besni Ekspres Gazetesinin yanı sıra Besni Güncelden Seçkin Çoban, Asu Tv'den Emin Doğan, Kahta Manşet Gazetesinden Ramazan Alagöz, TRT Şeş'ten Vahap Öcal, kardeş Kahta Gurbet Gazetesinden Murat Öcal, İlahi ses sanatçısı Mevlüt Harikases ve Besnili Mesut Arslan katıldılar. Ressam Ayşe Işık, Harikases Ocak Başı sahibi ve ses sanatçısı İbrahim Harikases'e kendi ayaklarıyla yaptığı tabloyu hediye etti. İlk söz alan Ayşe Işık; “Burada olmaktan mutluluk duyuyorum. 10. Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum. Sizlere ve Harikases'e bu vesileyle çok teşekkür ediyorum. Böyle birlikteliği özlemiştim ve Besnili STK başkanlarından da bu ve buna benzer birlikteliğin öncüleri olmalarını beklerim. Ama malesef olmuyorlar ben Besni Ekspres Gazetesi aracılığıyla geçmişte bir röpörtajımda yine bu serzenişte bulunmuştum. Benim bir maddi beklentim yok sergi açabileceğim imkanı yer noktasında sağlarlarsa bana yeter. Allah Erdemoğlu ailesinden razı olsun söylediğim gibi MERİNOS’a çok çok teşekkür ediyorum. Bana maddi ve manevi destek sağlıyorlar ve bir teşekkürde Adıyamanlı Çiğ Köfteci Ömer Ustaya ediyorum” diyerek sözlerini bitirdi.

Harikases ise; “Bende bu birliktelikten onur ve gurur duydum. Siz basın mensuplarından takip ettiğimiz kadarıyla MERİNOS ailesinin hayırda yarıştığını okuyoruz. Onur konuğumuz Ayşe hanıma aynen katılıyorum. Son olarakta babaları rahmetli Bilge adam Mehmet amca adına Mimarlık Fakültesi Besni'ye yapılacağını biliyorum. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum. İsterdim ki daha birçok Adıyamanlı Gazeteci hemşehrilerimizle birlikte olalım ama bu bir başlangıç olsun bundan sonra yerel ve ulusal ulaşabildiğimiz kadar Adıyamanlı Gazetecilerimize ulaşalım. Bu konuda siz basın mensubu arkadaşlarımıza çok iş düşüyor çünkü kim nerede çalışıyor meslektaşlarınızı bizden daha iyi tanıyorsunuz biliyorsunuz. Bize yeterki Adıyamanlı olsun Besnili, Kahtalı hangi ilçeden Türk, Kürt, Alevi, Sünni fark etmez. Biz hepsiyle bir araya gelip birliktelik sağlarız.” 

Ayrıca bizlere son albümünden baba ve Adıyaman'ın tüm ilçelerinin isminin yer aldığı eserlerini çıplak sesle  seslendirdi. Daha sonra, “Tüm şubelerimiz Adıyamanlı basın mensuplarının emrindedir” diyerek katılımlarından dolayı herkese teşekkür etti. İlahi ses sanatçısı kardeşi Mevlüt Harikases'te bir eserini okudu. Çok samimi ortamda devam eden sohbetler söyleşilerle zamanın nasıl gelip geçtiğini hiç kimse kestiremedi. Bu vesile ile Besni Ekspres Gazetesi olarak İbrahim Harikases ve Ayşe Işık'a teşekkür ediyor yollarınız açık olsun diyoruz.

 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor