İstanbul’daki Adıyamanlılar bayramlaştılar

GÜNDEM 2.10.2012 10:39:02 0
İstanbul’daki Adıyamanlılar bayramlaştılar

 

Dini bayramlarda bayramlaşma için Adıyamanlılarla dolup taşan İstanbul Bağcılar'daki Adıyamanlılar Kültür Merkezi, bu yılda Ramazan Bayramı’nda yine Adıyamanlılarla dolup taştı. Adıyamanlılar Vakfının her yıl gelenek haline getirdiği bayramlaşma töreni, vakfın çok amaçlı salonunda Bayramın 2. günü saat 14''oo da başladı yaklaşık ve 2 saat sürdü.

Siyasetten bürokrata, iş adamlarından sanat dünyasına, sivil toplum kuruluşlarından basın mensuplarına kadar yüzlerce vatandaşın yanısıra AGİD 2. Başkanı ve vakfın yönetim kurulu üyesi Ali Eman ve Osman Eman'da katılım sağladılar.

Dini bayramların insanlar açısından dargınlıkları ve kırgınlıkları bir kenara bırakarak mutluluk tablosunun pekiştiği günler olduğunu hatırlatan Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Ömer Özkartal, açılış  konuşmasında şöyle dedi: “Adıyamanlılar Vakfımız, dün olduğu gibi gelecekte de önemli projeleri hayata geçirmek için hemşehrilerimizle kol kola, gönül gönüle olmaya devam edecektir. Hangi ilçeden veya köyden olursak olalım gelinen nokta itibariyle artık İstanbul'daki bütün Adıyamanlılar birbirleriyle akraba olmuştur. Bu akrabalık bağımızı her geçen gün çok daha güçlü kılmaya çalışacağız” dedi. Yönetim kurulu üye sayısını alınan karar gereği 40 kişiye çıkaracaklarını söyleyen Başkan  Özkartal, “Bu andan itibaren en büyük hedeflerimizden biri Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğiyle, Türkiye’de yeri kesin olarak bilenen Sahabi kabirlerinden biri olup, Adıyaman da metfun bulunan şehit Safvan bin Muattal (r.a) Külliye projesinin bir an önce hayata geçirmektir. Bir diğeri ise İstanbul’da ve Adıyaman’da iki ayrı öğrenci yurdu yapmaktır. Şimdi bütün gayretlerimizi bu iki önemli proje için harcıyoruz. Bunu da Adıyamanlı hemşehrilerimizle birlikte başarabilecek güce sahibiz” dedi.

Başkan İstanbul'a ilk geldiği zamanlardan anektotlar aktardı daha sonra bayramlaşmaya katılan herkese teşekkür etti. Bu yıl ki Ramazan ayının bayramlaşma törenine son kaymakamlık kararnamesinde Kütahya'nın Çavdarhisar Kaymakamlığından Gerger ilçe kaymakamlığına atanan Kaymakam Ömer Bilgin’de katıldı. Bilgin, selamlama konuşmasında; “Şu andan itibaren kader bana Adıyamanlılar ile dost edinmeyi tayin etmiştir. Adıyaman’lı fahri hemşehriniz olmamı, kabul eder iseniz bundan böyle Gerger’de görev yaptığım süre içerisinde elimden gelen her türlü gayreti göstermeye çalışacağım. Bu bayram gününde sizlerle birlikte olmak bana büyük bir gurur vermiştir. Bu güzel atmosferi bizlere yaşatan Adıyamanlılar Vakfı Başkan ve Yöneticilerine şükranlarımı sunuyorum” dedi. 

Bağcılar belediye Başkan yardımcısı Muhterem Şahin ise, Adıyamanlılar Vakfı ile sürekli iletişim halinde olduğunu ve birçok önemli projeleri birlikte yaptıklarını belirterek, Adıyamanlıları, bu geleneğinden dolayı tebrik etti. Adıyamanlı sanatçılar türküleriyle, şairler ise şiirleriyle bayramlaşmaya ayrı bir güzellik kattılar.

   

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor