Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

İSTANBUL´DA BESNİ BULUŞMASI

Besni Ortaokulu ve Lisesi 75-80 yılı mezunlarının 7.buluşması geçtiğimiz Cumartesi günü İstanbul Radisson Otel´de gerçekleşti. 100´ün üzerinde mezunun katıldığı geceye o dönemin bazı öğretmenleri de katıldı.

GÜNDEM 10.12.2018 12:36:17 0
İSTANBUL´DA BESNİ BULUŞMASI

Besni Ortaokulu ve Besni Lisesi 1975-1980 dönemi mezunları, yemekli 7. buluşması saat 18.30´da Kokteyl ile başladı. Vefat edenler ansına saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Gazetemiz köşe yazarı, Ekonomist ve Bankacı Şaban Çağıran yaptığı açılış konuşmasında şöyle konuştu. ?Değerli arkadaşlar 7.´sini yaptığımız buluşmanın geleneksel hale geldiğini söylememe gerek duymuyorum. İstanbul´un yanı sıra Ankara, Samsun, Gaziantep, Uşak, Antalya, Adana, İzmir, Tekirdağ ve Besni olmak üzere yurdun çeşitli yerlerinden gelen arkadaşlarımızı görüyorum ve hepinize organizedeki arkadaşlarım; Ömer Emre, Ali Galip ve Osman Dursun Kardeşler, Avni Çağırır, Mehmet Korkmaz, Füsun Şüküroğlu, Eda Kumral, Ziya Yüksel, Abdullah Kumral, Kazım Erdoğan, Ahmet Bozmaz ve Seçkin Çoban adına hoşgeldiniz diyorum. Osman Dursun yurt dışında olduğu için katılamadı.

Arkadaşlar geçen yıl konuşmamda katılımcıların her geçen yıl daha da artacağını tahmin ediyorum diye söylemiştim. Görüldüğü gibi tahminim doğrulandı? diyen Şaban Çağıran sırası ile Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Rektörü Sait Bilgiç, İzmir´den gelen, Fransızca Öğretmeni Selahattin Yıldırım, Gazetemiz Başyazarı ve Şair Hasan Emre ve Teknik Direktör yardımcısı Bülent Albayrak´ı selamlama konuşması yapmaları için kürsüye davet ederek katılımcılara eğlenceli saatler diledi.

MADDİ, MANEVİ İMKÂNSIZLIK İÇERİSİNDE OKUDUK

Rektör Sait Bilgiç konuşmasında ?Evvela bu organizasyonu yapan yanımdaki arkadaşlarımı kutluyorum ve bizleri davet ettikleri için teşekkür ediyorum. Arkadaşlar Besni; Üzüm, Fıstık ve çeşitli yiyecekler yetiştirir, ancak görüldüğü gibi hepsi alanlarında uzman iş insanı da yetiştirir? diyerek sözü kendi dönemine getirdi. ?Bizler hakikaten maddi, manevi imkânsızlık içerisinde okuduk. Düşünüyorum da anfinin bir ucunda asker, bir ucunda öğrenciler. Allah O durumları da 15 Temmuzu da bir daha yaşatmasın. Şimdi sözü uzatmadan iyi eğlenceler diliyorum? dedi.

HASAN EMRE´DEN DUYGULANDIRAN ŞİİRLER

Besni Lisesi eski öğretmelerinden Selahattin Yıldırım ise, ?Bizleri davet ettikleri için teşekkür komite üyelerini kutluyorum hepinizi öpüyorum? dedi.
Gazetemiz başyazarı-Şair Hasan Emre Aşatma Teyze´nin nasıl aklına geldiğini detaylı anlatı. ?Dün misafirlikteydim, 20 yaşlarda gençler Aşatma Dezenin çizgi filminin noktasına varıncaya kadar en ince detayını atlamadan ezbere anlattılar, duygulandım? diyerek şiirlerini bir biri ardına sıralarken alkışlar yüzünden epeyce beklemek zorunda kaldı. Antrenör Bülent Albayrak Konyaspor´dan Rıza Çalımbay ile çalışırken ayrılma sürecini anlattı ve ?Davetleri için Ali Galip Dursun ve tüm arkadaşlara teşekkür ederim? dedi. Devamında Öğretmen, öğrencilere ait siyah beyaz fotoğrafları ve geçmiş yıllarda yapılan gece, kahvaltı ve çeşitli toplantı fotoğrafları dev ekranda sinevizyonda izletildi. Geleneksel olarak her yıl yapılan 1975-80 Besni Ortaokulu ve Besni Lisesi Mezunları gecesi isimlerini yazamadığım yaklaşık 100 kişiyi aşkın katılımıyla gerçekleşti. Gecede, herkes tek tek kendilerini tanıtıp okul yıllarında unutamadıkları anısını anlattılar.

AVNİ ÇAĞIRIR, YENİ ALBÜMÜNDEN ŞARKILAR OKUDU

Geceye katılanlar bu günlerde Yurt içi, Yurt dışı etkinlikler ile Tv, Gazete ve Sosyal medyada isminden sıkça bahsettiren ve özellikle de İstanbul şarkısı ve klibi ile önemli çıkış yakalayan, Besnili hemşerimiz TSM Sanatçısı Avni Çağırır, yeni yapacağı albümünden şarkılar okudu katılımcılar bol bol alkış yağmuruna tuttular ve istekte bulundular. Ali Avni tüm istekleri geri çevirmedi. Ali Galip Dursun Sanatçımız rahatsız olmasına rağmen bizi kırmadı, gelecek hafta Trakya´da çeşitli festival ve sahne alacağını belirtti. Geceye katılanlar ?anlatılmaz yaşanır´ diyerek çok keyif aldıklarını, organize de emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ettiklerini ve geçen yıl 6 Mayıstı bu gün 1 Aralık´ta gece yapıldığını gelecek yılı iple çektiklerini söylediler. Yemek ve içeceklerin limitsiz olduğu toplantıda, Kokteyl esnasında, dönemin Fransızca Öğretmeni Selahattin Yıldırım, bizim ile görüştü. Gazetemiz kurucusu ve Onursal Başkanı ?Şekip Önder´e selamlarımı iletin, kendisi ile bir çok anılarımız oldu sağlık ve sıhhati iyi olması dileği ile Numan bey size de teşekkür ediyorum? dedi.

Gazetemize özel açıklama yapan, Hayırsever İşadamı Ali Galip Dursun ?Bundan önce yapılan 75-80 mezunları gecelerinin, kahvaltı ve benzeri toplantıları tüm video ve fotoğrafları Dursun Kardeşler yazınca çıkıyor, Allah ömür verir ise bir sonraki gecemizde, farklı etkinlik katarak daha katılımlı daha coşkulu geçeceğini ümit ediyorum? dedi.

Şaban Çağıran, Ömer Emre, Ali Galip ve Osman Dursun Kardeşler, Avni Çağırır, Mehmet Korkmaz, Füsun Şüküroğlu, Eda Kumral, Ziya Yüksel, Abdullah Kumral, Kazım Erdoğan, Ahmet Bozmaz ve Seçkin Çoban tarafından organize edilen gece bir yıl önce çekilen ve 2 metreye 3 metre şeklinde Abdullah Kumral tarafından yapılan afişin önünde toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.


Anahtar Kelimeler: BESNİ İSTANBUL BULUŞMASI
Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024
Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024

BESNİ HAKKINDA HERŞEY...

Besni'de Kaybolan Meslekler "KARCILIK"
Besni'de Kaybolan Meslekler "KÖŞGERLİK"
BESNİ ÜZÜMÜ
Besni'de Beddualar Dualar Atasözleri
BESNİ AĞZI
BESNİ'DE AİLE YAPISI
BESNİ'DE KÖPRÜLER
BESNİ'DE DEHLİZLER
BESNİ'DE TARIM
BESNİ'DE ÇEŞMELER
BESNİ SOFRASI
BESN'NİN COĞRAFİK YAPISI
BESNİ DARPHANESİ
BESNİ'DE MEDRESELER
BESNİ'DE KİLİSELER
BESNİ'DE HAMAMLAR
BESNİ'DE CAMİLER