İSTANBUL’DA COŞKULU AÇILIŞ

Hayırsever hemşerimiz Erdemoğlu Ailesi tarafından satın alınarak İstanbul Besnililer Yardımlaşma Derneğinin istifadesine sunulan binada yeni dernek lokali ile Mehmet Erdemoğlu Taziye evinin açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

GÜNDEM 30.05.2022 12:45:00 0
İSTANBUL’DA COŞKULU  AÇILIŞ

Geçtiğimiz Cumartesi günü İstanbul Sefaköy’de yapılan İstanbul Besnililer Yardımlaşma Derneği yeni dernek binası ile taziye evinin açılışına Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, MAHER Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Erdemoğlu, Besni Kaymakamı Nazlı Demir, Besni Belediye Başkanı E. Mehmet Emre, AK Parti 21 ve 22. Dönem Adıyaman Milletvekili Mahmut Göksu, İstanbul Besnililer Yardımlaşma Derneği Başkanı Ahmet Bozmaz, gazetemiz başyazarı Hasan Emre, BEV Başkanı Andan Özbay Sabak, Besni Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel, İzmir Besnililer Dernek Başkanı Veysel Önder, dernek başkanları ve çok sayıda Besnili hemşerimiz katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda açılış konuşmasını yapan İstanbul Besnililer Yardımlaşma Derneği Başkanı Ahmet Bozmaz, derneğin faaliyetleri hakkında katılımcılara bilgiler verdi. Yeni dernek binasıyla faaliyetlerin artarak devam edeceğini dile getiren Başkan Bozmaz, derneğin yeni bir lokale kavuşmasına öncülük eden hayırsever Erdemoğlu Ailesine teşekkürlerini iletti.

Daha sonra konuşan Besni Kaymakamı Nazlı Demir ise; “Bugün İstanbul Besnililer Dayanışma Derneği Hizmet Binası ve Mehmet Erdemoğlu Taziye Evi açılışı için İstanbul’da Besnili hemşerilerimizle bir araya geldik. Muhteşem bir azim muhteşem bir dayanışma muhteşem bir emek.

1960’larda İstanbul serüveni başlayan Besnililer geldikleri yeri Besni’yi unutmadıkları gibi İstanbul’da da birbirlerini unutmayıp birbirlerinden uzaklaşmayıp daima birlik ve beraberlik içinde iyi günde kötü günde bir arada olarak güçlerine güç katmışlardır. Bugün de gurbetteki Besnili hemşerilerimizin birlik ve beraberlik mücadelesinin taçlandığı bir gün olarak İstanbul Besnililer Dayanışma Derneğinin hizmet binası açılışını gerçekleştiriyoruz. Binanın yapımında geçmişten bugüne emeği geçen tüm dernek başkanlarına ve yönetim kurulu üyelerine; şu an ki dernek başkanımız Ahmet Bozmaz Abimize ve yönetim kurulu üyelerine ve Besnimizin dünyaya açılan marka değeri gurur kaynağımız, babaları Besnili Bilge Rahmetli Mehmet Erdemoğlu Amcamızın öğretileri ile hayata devam eden Erdemoğlu Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu Abimize ve Erdemoğlu ailesinin kıymetli mensuplarına ilçem adına ülkem adına çok teşekkür ediyorum. Tüm Besnililere hayırlı olsun” dedi.

Kaymakam Demir’in ardından konuşan Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu ise, babaları merhum Besnili Bilge Mehmet Erdemoğlu’nun ilkelerinden taviz vermeden Besni’ye ve Besnililere hizmet etme gayreti içerisinde olduklarını dile getirerek desteklerine bundan sonra da devam edeceklerini söyledi.

Programda ayrıca AK Parti 21 ve 22. Dönem Adıyaman Milletvekili Mahmut Göksu da bir konuşma yaparak İstanbul’da Besnililerle bir arada olmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Renkli görüntülere sahne olan açılışta gazetemiz başyazarı Hasan Emre’nin Besni ile ilgili konuşmaları ve şiirleri ilgiyle dinlendi.

Programda kürsüye çıkarak Besni ile ilgili düşüncelerini paylaşan Emre şunları kaydetti; “Ülkenin hayır desenine Merinos ilmekli güzel hayırlar işliyoruz. Biz açmaktan yorulduk, sizler yapmaktan yorulmadınız. Bu anlamda sizlere bütün Besnililer adına teşekkür ediyorum. Değerli arkadaşlarım bana bu açılışta Besni’yi anlatmamı rica ettiler. Besni bilinen tarihi 5 bin yıla uzanan, birçok medeniyetlere ev sahipliği yapmış, bağrından birçok etnik kökenden insanı et tırnak gibi dayı yapmış, yeğen yapmış, elti yapmış, görüm yapmış bir motif kentidir. Besni hala babaların selamının oluslardan ve akseslerden daha değerli olduğu esnaflar diyarıdır. Besni Evliya Çelebi’nin seyahatnamesinde misafirperverliği ve cömertliğini övdüğü, mahdum ve mahdumeleri memduhtur yani erkek ve kızları güzeldir diye noktaladığı nezih insanlardan kentidir. Besni, ben çocuğu yılan deliğine sokar yine okuturum diyen analar diyarıdır. Besni, ben çocuğumu sırtımdaki ceketi, atımdaki yatağı satar yine okuturum diyen babalar mekanıdır.

Değerli misafirler hazır muhatabı da buradayken ben bir özeleştiri yapmak istiyorum. Buradan Besni ve Adıyaman’da bu bilgimi sunmak istiyorum. Yazarlık hayatımda hep Besni’yi savundum, Besni’yi övdüm, Besni’yi dile getirdim. Cumhuriyetin kuruluşundan 20. Döneme kadar Besni hiçbir zaman Türkiye Büyük Millet Meclisinde Adıyaman milletvekilsiz kalmamıştı. 21. Dönemde sayın Mahmut Göksu Gölbaşı-Besni ortak adayı olarak Adıyaman milletvekili oldu. Ama ben bir türlü kabullenemedim. Bunu dönem dönem kendisine arz ettim, köşe yazılarımda dile de getirdim. Sayın Mahmut Göksu gerçekten şimdi o yazılarımdan çok pişmanım. Siz anam Besnili beni kabul etmediniz dediniz. Vallahi şimdi elimize geçse analığı Besnili olanı yine kabul ederiz. Ama bir şeyin altını çizmek istiyorum. Türkiye’de 981 tane ilçe merkezi var ve mecliste 600 tane milletvekili var. Yani takdir edersiniz ki iki ilçeye bir tane milletvekili ya düşüyor ya düşmüyor. Şuanda TBMM’de Besnili 4 tane milletvekili var. Mehmet Erdoğan ve Bayram Yılmazkaya Gaziantep’ten, Oğuz Kağan Salıcı İstanbul’dan ve Dr. Tuğba Çokan Antalya’dan ama maalesef ki hiçbirinin unvanı Adıyaman Milletvekili değil” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından yeni dernek binası ve taziye evinin açılışı gerçekleştirildi. Açılış vesilesiyle bir araya gelen çok sayıda hemşerimiz birbirleriyle hasret giderirken program yapılan ikramlar ve hatıra fotoğrafı çekiminin ardından son buldu.


Anahtar Kelimeler: İSTANBUL’ COŞKULU AÇILIŞ

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor