İstihdam 350´den 650´ye çıkıyor, Erdemoğlu Besni´yi sırtlıyor

Erdemoğlu Holding, Besni´deki İplik Fabrikasının kapasitesini artırmak için düğmeye bastı. 350 kişinin istihdam edildiği Besni´deki Fabrikada, sayı yeni yatırımlarla yılsonuna kadar 650´ye çıkacak. Erdemoğlu ailesi hayır işlerinde olduğu gibi, ekonomi ve

GÜNDEM 5.05.2017 18:55:22 0
İstihdam 350´den 650´ye çıkıyor, Erdemoğlu Besni´yi sırtlıyor

Bayramdan sonra ilk

Etapta 100 kişi alacak 

Parça Halıda Merinos Markasıyla dünyanın 1 numaralı halı üreticisi olan Erdemoğlu Holding, Besni OSB´de kurulu bulunan ve halen 350 kişinin çalıştığı İplik Fabrikasını büyütüyor. İplik Fabrikasını büyütme kararı alan Erdemoğlu Holding ikinci etap kurulum çalışmalarına başladı. Tüm altyapı, tesisat işlemlerini tamamlayan Fabrikanın yılsonuna kadar 300 kişi daha istihdam edeceğini söyleyen Merinos Halı Yönetim kurulu başkanı hayırsever hemşerimiz Ali Erdemoğlu, gazetemize verdiği mülakatta, Fabrikanın yeni bölümlerinin Ramazan Bayramından sonra açılacağını ve ilk etapta 100 kişiye istihdam sağlayacaklarını söyledi. İlk montajın ardından hemen üretime başlayacak olan Fabrika, yılsonuna kadar istihdamını artırarak 300´e çıkacak. Erdemoğlu, ?Üretimi devam eden bölümlerle birlikte toplam istihdamımız ise 650´yi bulacak.? dedi. 

Yıl sonunda tam kapasite

üretime geçmiş olacak 

Fabrikayı büyütme kararının ardından Almanya, İtalya ve Fransa´dan satın alınan makinelerin sevkiyatının devam ettiğini belirten Ali Erdemoğlu gazetemize şöyle konuştu, ?Makinalarımızın bir bölümü Almanya´dan yüklenmeye başladı. Bir bölümü de önümüzdeki ay da Fransa´dan yüklenecek. Farklı bir bölümü İtalya´dan yüklenecek. Bunların buraya gelmesi yaklaşık 1 ay sürer.? dedi.  Erdemoğlu şöyle devam etti. ?İlk etaptaki yeni açtığımız tesisin bir bölümü Bayramdan sonra, yani Ramazan Bayramından sonra üretime geçecek. İkinci bölüm, etap ise tekrar dokuzuncu ayda faaliyete geçecek, en son bölümümüz de yaklaşık yılsonunda üretime geçmiş olacak. Bütün alt yapılarımız her şeyimiz hazır, problem yok, bütün tesisatlarımız falan çekilmiştir, trafolarımız alınmıştır.? dedi. 

Üretime, yatırıma

devam edeceğiz 

Yılsonunda yeni fabrikanın da üretime geçmesiyle Merinos İplik Fabrikasında istihdam 650´ye çıkacak. ?Allah ömür verirse de bundan sonra üretimimize, yatırımımıza devam edeceğiz.? diyen Erdemoğlu,

?Bayramdan sonraki ilk etapta açılan bölüm için 100 kişiyi istihdam edeceğiz işe alacağız. Yılsonuna kadar bu sayıyı 300´e çıkaracağız. Allah ömür verirse de bundan sonra üretimimize, yatırımımıza devam edeceğiz. Bunun için gerekli makine alımlarımızı yaptık. Sevkiyat şuan makine yüklemeleri başladı. Bir bölümü de Besni´ye geldi, şu an montaj halinde. Hem bir taraftan üretime başlayacağız, bir taraftan da montajlarımız devam edecek.? dedi.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor