İYİ PARTİ BESNİ´DE ESNAFI DiNLEDİ

Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Adıyaman´a gelen İYİ Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, beraberindeki heyetle birlikte Besni´yi de ziyaret ederek esnafın sorunlarını dinledi. Esnaf ziyaretlerinde açıklam

GÜNDEM 26.08.2021 18:17:26 0
İYİ PARTİ BESNİ´DE ESNAFI DiNLEDİ

VATANDAŞ SANDIK BEKLER DURUMA GELMİŞ

İYİ Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Dursun Ataş bir dizi temaslarda bulunmak üzere Adıyaman´a geldi. Adıyaman´daki ziyaretlerinin ardından ilçe ziyaretleri kapsamında Besni´ye gelen Milletvekili Ataş, vatandaşların ve esnafın sorunlarını dinledi.

Milletvekili Ataş´a Besni ziyaretleri kapsamında İYİ Parti İl Başkanı Kenan Doğan ve Besni İlçe Başkanı İmdat Yıldırım eşlik etti.

Şire pazarındaki esnafları ziyaret eden Ataş, burada esnafın sorunlarını dinleyerek çözüm önerileri hakkında bilgi alışverişinde bulundu. Daha sonra Pazar yerinde açıklamalarda bulunan Milletvekili Ataş; ?Adıyaman´a hem teşkilatlarımızı hem de vatandaşın sorunlarını dinleyelim diye geldik ve gördüğümüz manzara gerçekten Türkiye´nin her yerinde olduğu gibi. Esnafımızla da görüştük, sokakta vatandaşlarımızla da görüşüyoruz, üniversite mezunu gençlerimizle görüşüyoruz. Kiminle görüşürsek görüşelim büyük bir rahatsızlık ve büyük bir şikayet var.

Şimdi Besni´ye geldik. Besni halkımızla da görüşüyoruz. Hiç kimse durumdan memnun değil. Ve insanlar yeter diyor artık. Bir an önce sandık bekler duruma gelmişler ve sandık geldiğinde de hesabını soracak gibi görünüyor? şeklinde ifade etti.

HÜKÜMETE ÇOK BÜYÜK KIRGINLIKLAR VAR

Gönül Belediyeciliğiyle yola çıkan AK Parti Belediyelerin vatandaşın gönlünü çok kırdığını ifade eden Milletvekili Ataş şöyle devam etti; ?Şimdi Adıyaman´a baktığımızda AK Partinin kalesi olarak gördükleri bir yerdi. Eğer burası bu hale gelmişse buradaki halk isyan ediyorsa ve dersini vereceğini söylüyorsa Türkiye´nin diğer yerlerini siz düşünün.

Adıyaman´ın gelir kaynağı olan tütüncülük ve diğer şeyler çok kötü durumda ve bundan çok şikayet var. Bu tütün konusunun bir an önce çözülmesini isteyen bir kesim var. Çiftçi kesim ve bunu satarak kazanan esnafın tamamında 6 ay sonra ne olacak diye bir tedirginlik var. Bunu gittiğimizde tekrar meclise taşıyıp bu sorunu kökten çözmenin yoluna bakacağız. Çözemezsek o zaman bunun çözümünü iktidarımızda sözünü verdik.

Besni´nin içerisinde şuanda buranın can damarı olan Pazar yerinde belediye sanırım bir çalışma başlatmış, esnaf bu çalışmadan çok rahatsız bir süredir devam ediyormuş sanırım. Tam yazın ortasında, alışverişin hareketlenmesi gerektiği bir dönemde yapmalarından vatandaş rahatsız. Özellikle bu bölgedeki esnafımız bunu dile getirdi. Pandemi döneminde buralar kapalıydı, günlerce sokağa çıkma yasağı oldu, o dönemde yapamazlar mıydı ki bugün başladı. Kapanmalarla esnaf zaten para kazanamadı, tam para kazanacağı bir dönemde buranın bu hale getirilmesinden rahatsızlar. Vatandaş, taleplerinin dikkate alınmadığını söylüyorlar.

Belediye olarak seçimde ne söz verdiler bilmiyorum ama daha iki yıl geçmeden insanlar belediyeden sıtkını sıyırmış durumda. Bu sadece burada karşılaştığımız bir manzara değil, Türkiye´nin neresine giderseniz gidin artık merkezi hükümetin bir şey veremediği gibi AK Partili belediyeler de yeni bir şey üretemiyor. Belediyeciliği sadece inşaattan ibaret sanıyorlar. Aslında gönül belediyeciliği diye çıktıkları yolda gönülleri çok kırmışlar. Üstüne koydukları, geliştirdikleri hiçbir şey yok. Kısacası Adıyaman halkında ben şunu gördüm. Seçim sandığını bekliyorlar. Mutsuzlar, çocukları işsiz, ekonomileri bozuk bundan da üzgünler ve hükümete çok büyük kırgınlıklar var? diye konuştu.

İYİ PARTİYE BİR YÖNELİŞ VAR

Türkiye genelinde vatandaşın İYİ Partiye karşı bir olumlu bir yönelişi olduğunu aktaran Ataş; ?Türkiye genelinde zaten İYİ Partinin büyük bir yükselişi var. Bu yükselişi de sindiremeyip devamlı üzerimizden provokasyonlar gerçekleştiriliyor, devamlı çamurlar atılıyor. Zaten kurulduğumuz günden bu yana İYİ Parti emin olun şeytan taşlamaktan tavaf edemedi. Biz iki seçim boyunca ne olduğumuzu değil ne olmadığımızı anlatmak zorunda kaldık. Ama şimdi onlara bakmıyoruz, yolumuza devam ediyoruz. Şuanda Türkiye´de yükselen tek parti İYİ Parti, bunu da gördüklerinden rahatsız oluyorlar. Adıyaman´da da ben bunu gördüm, insanlar artık iktidardan kopmuşlar ve İYİ Partiye göz kırpıyorlar. Daha da önemlisi bu büyük methiyeler dizerek getirdikleri Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminin Türkiye´ye hiç bir şey getirmediğini ve Türkiye´den çok şey götürdüğünü, milletimize uygun bir sistem olmadığını çoktan görmüşler. Ben daha bu mevzuyu açmadan biraz önce iki esnafımızla bunu konuştuk. İyileştirilmiş, güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçilmesi gerektiğini söyleyen bir Adıyaman halkı var. Yani burada bu görülmüşse Türkiye´nin diğer yerlerinde daha fazla görülmüştür. Tabi bizde seçimlere iyileştirilmiş, güçlendirilmiş parlamenter sistem değişikliğiyle gitmeyi arzu ediyoruz. İYİ Partiye büyük bir yöneliş olduğunu görüyorum. Seçimde de Allah izin verirse bunu sandıkta hep birlikte göreceğiz. Biz iki yıldır esnafımızın içinden hiç çıkmadık. Çiftçimizin, esnafımızın, vatandaşımızın yanında olduk. Genel başkanımız sokak sokak gezdi. Şimdi teşkilatlarımızla birlikte aynı kararlılıkla aynı azimle çalışacağız. Bundan sonraki süreçte yarın seçim olacakmış gibi halkımıza kendi siyasetimizi, üreteceğimiz projelerimizi anlatacağız ve gün geçtikçe de bunun daha da yükseleceğine inanıyorum? dedi.


Anahtar Kelimeler: BESNİ PARTİ ESNAFI DiNLEDİ

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 15.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 11.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor