İzmir’in Torbalı ilçesindeki Merinos fabrikasının yatak üretim tesislerinde yangın çıktı. Facianın eşiğinden dönüldü...

GÜNDEM 21.05.2013 11:38:56 0
İzmir’in Torbalı ilçesindeki Merinos fabrikasının yatak üretim tesislerinde yangın çıktı. Facianın eşiğinden dönüldü...

 

Hemşerilerimiz Erdemoğlu ailesine ait Erdemoğlu Holding bünyesinde üretim yapan İzmir’deki Mobilya fabrikasının Yatak üretimi yapılan bölümde çıkan yangın sonucu büyük maddi hasar meydana geldi. Yatak üretimi yapılan Merinos fabrikasının bir binasında sabaha karşı başlayan yangın müdahaleye rağmen büyüdü. 

“3 saatte ancak söndürüldü”

İzmir’in Torbalı İlçesi’ndeki Merinos Fabrika Kompleksi’nde çıkan ve 3 bin 500 metrekarelik alandaki üç bölümde etkili olan yangın, itfaiyenin yaklaşık 3 saatlik çalışması ve yangın söndürme helikopterinin de desteğiyle kontrol altına alınıp söndürüldü. İtfaiye ekiplerinin, 30 dönümlük kapalı alandaki elyaf ve süngerlerin bulunduğu bölüm ile 4 tonluk LPG tankının bulunduğu kısımda aldığı önlem, yangının daha da büyümesini ve tankın patlamasıyla meydana gelebilecek olası faciayı önledi.

“Yangın sebebi henüz bilinmiyor”

Mobilya, yatak üretimi yapılan Merinos Fabrika Kompleksi’nin bir bölümünde Çarşamba saat 07.00 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yaklaşık 3 bin 500 metrekarelik alanda yatak üretimi yapılan üç bölümde etkili olan yangının söndürülmesi için ilçe itfaiyesi yetersiz kalınca, İzmir’den takviye ekipler bölgeye sevk edildi. Sanayi sitesindeki diğer fabrikaların itfaiye araçları da yangına müdahale etti. Yatak üretim bölümü, üretim yapılan makinelerin bulunduğu alan ve yatakların depolandığı kısımdaki yangına, 150 itfaiye eri, 40 arazöz, 13 itfaiye aracı ve Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı yangın söndürme helikopteri müdahale etti.

“Fabrikada ciddi hasar var”

Torbalı Kaymakamı Aydın Memük, Bayındır yolu  üzerinde 30 dönümlük alanda mobilya ve yatak üretimi yapılan fabrikada sabah  07.30 sıralarında çıkan yangının kısa sürede büyüdüğünü söyledi.

Güvenlik görevlilerince fark edilen yangına, itfaiye ve Orman Bölge  Müdürlüğü ekiplerinin karadan ve havadan müdahale ettiğini ifade eden Memük,  “Mesai saati olmadığı için içeride kimse yoktu. Can kaybımız yok. Yangın kontrol  altına alındı. Fabrikada ciddi hasar var. Güvenlik kamera kayıtları incelendikten  sonra yangının çıkış nedeni belirlenecek” diye konuştu. (Kaynak: Hürriyet) 

 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor