Jandarmanın Koronavirüs mücadelesi devam ediyor

Adıyaman İl Jandarma Komutanlığı, yeni tip koronavirüs salgınının ülkemizde en az kayıp ve hasarla atlatılabilmesi ve salgının kontrol altına alınarak daha fazla yayılmasının engellemesi için çalışmalarını sürdürüyor.

GÜNDEM 31.03.2020 09:59:53 0
Jandarmanın Koronavirüs mücadelesi devam ediyor

Kontroller aralıksız devam ediyor
Adıyaman İl Jandarma Komutanlığınca yapılan yazılı açıklamada, dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgınının ülkemizde en az kayıp ve hasarla atlatılabilmesi ve salgının kontrol altına alınarak daha fazla yayılmasının engellenmesi için alınan tedbirler Cumhurbaşkanlığı ve İçişleri Bakanlığı genelgeleri ile düzenlendiğini kaydetti.
Açıklamada, buna göre, öncelikle 65 yaş ve üzerindeki, kronik bir rahatsızlığı olan, ikametlerini terk etmeleri kısıtlanmış, diğer vatandaşlarımızdan zorunlu haller dışında evlerinden ayrılmamaları istendiği anımsatıldı.
Ardından, lokantaların paket servis dışında hizmet vermeleri, berber, kuaför, güzellik salonu, kahvehane, internet kafe gibi insanların kalabalık ve temas içinde olabilecekleri yerlerin hizmet vermeleri, piknik ve mesire yerlerinin kullanımı geçici süreliğine durdurulduğu belirtilerek, "Bu tedbirler kapsamında taziye evleri ve camilerin kullanılması da kısıtlanmıştır. Salgının daha çok yayılmasının önüne geçmek için uygulanan bu tedbirler, özetle kalabalık halde bulunmayı engellemek, en az 1.5 metre olarak belirlenmiş olan sosyal mesafenin korunmasına ve bireysel hijyene yönelik tedbirlerdir? denildi.

1 haftada 30 bin lira Cezai işlem uygulandı
Adıyaman İl Jandarma Komutanlığı, devriyeler aracılığıyla, vatandaşların belirtilen yasaklara uymaları konusunda bilgilendirildiği ifade edilen açıklamada şunlara yer verildi; ?Bilinçlendirmekte ve yapılan tüm uyarılara ve ikazlara rağmen bahsedilen kurallara uymamakta ısrar eden vatandaşlarımıza yönelik cezai işlem uygulamaktadır. Bu konuda, Adıyaman İl Jandarma Komutanlığı personelinin öncelikli hedefi vatandaşlarımızı bilgilendirmek ve bu süreçte zorunlu olmadıkça evlerinden çıkmadan yaşamaları konusunda onları cesaretlendirmektir. Ancak, tüm çabalara ve uyarılara rağmen bu kurallara uymayan vatandaşlarımızın kanunlarda düzenlendiği şekilde cezalandırılmalarının toplum sağlığını korumak adına zorunlu olduğu ifade edilmiştir.
Adıyaman İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde, tedbirlerin uygulanmaya başlandığı 16 Mart tarihinden bu yana 18 berber, 1 kuaför, 1 düğün salonu, 1 çalgılı müzikli lokanta, 18 lokanta, 47 kahvehane, 7 kapalı çocuk oyun alanı, 70 taziye evi olmak üzere toplam 163 işyeri ve mekan kapatılmıştır.
Yapılan ikazlara rağmen hizmet vermeye devam eden 2 kahvehane ve buralarda bulunan 4 kişi ile 1 lokanta sahibine idari para cezası uygulanmıştır. Bunun yanında, 16 vatandaşımıza balık tuttukları için, 21 vatandaşımıza piknik ve mesire alanlarında bulundukları için, 6 vatandaşımıza 65 yaş ve üzerinde olmalarına rağmen evlerini terk ettikleri için idari para cezası uygulanmıştır. Bu şekilde, bir haftada 30 bin Türk Lirasının üzerinde idari para cezası uygulanmıştır.

Vefa Destek Grubunda 517 personel görevlendirildi
Ayrıca, risk altındaki bulunan 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ile kronik bir hastalığı olan vatandaşlarımızın evden çıkmadan ihtiyaçlarını karşılayabilmelerini sağlamak amacıyla İçişleri Bakanlığı genelgesi ile Adıyaman Valiliği ve bağlı Kaymakamlıklar bünyesinde, bir çok kurumun katılımıyla Vefa Sosyal Destek Grubu oluşturulmuştur. Bu kapsamda, dışarıdaki işlerini ve ihtiyaçlarını yakınları aracılığıyla göremeyen veya ihtiyaç sahibi olan 217 vatandaşımız 156 Jandarma İmdat Hattına başvurarak ihtiyaçlarını dile getirmişler ve burada görevlendirilmiş 517 Jandarma personeli aracılığıyla bu vatandaşlarımızın ihtiyaçları giderilmiştir. 


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 15.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 11.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor