Kadının Adı var mı?

GÜNDEM 27.03.2013 08:50:41 0
Kadının Adı var mı?

Kadın nedir diye sormuşlar Şeyh Bedrettin’e 

Şeyh Bedrettin

Kadın dünyadır

Kıymetini bilene, dost, eş, yoldaştır

  Kavgada sırtını güvenle dayadığın dağdır

  Kimi zaman ürkek, kimi zaman çocuk

  Ona yapılan tüm ihanetlere rağmen

  Her daim sevgi dolu koskoca sevgi dolu bir yürektir kadın, demiş.

  Kadınlarımızın değerini ne güzel tanımlamış Şeyh Bedrettin.

  Dünyada 8 Mart dünya kadınlar günü olarak kutlanmaktadır. Kadınlar gününü kutlayanlar ezilen, itilen, kakılan kadınlar değil de daha çok işin magazin tarafına oynayan oyalı boyalı kadın gurupları oluşturmaktadır.

  Bu coğrafyada maalesef kadının bir adı bulunmamaktadır. Belki kimliklerinde Ayşe, Fatma, Zühre falan diye çeşitli isimlerde tanımlanmaktadırlar ama yaşam içerisinde onların bir adı yoktur.

  Evlendiğinde kocasının soyadını alarak hayata atılan kadınlarımız bu evlilik süreçlerinde itilen, kakılan, sövülen, dövülen, kapı önlerine atılan daha nihayetinde öldürülen ve yeryüzünde yalnızlığın içe dönük çaresiz acılarını sürekli yüreklerine gömen her biri birer sevgi dağlarıdır kadınlarımız.

  Bizim ülkemizde kadın olmanın adı, tarlalarda çapa yapmak,  Karadeniz bölgesinde fındık, Malatya da kaysı, Adana da pamuk toplamaya giden ırgatlarıdır. 

  Kadın ana demektir, eş demektir, bacı demektir, hayatımızın en zor anlarında can yoldaşı demektir.

  Kadınlara verilen değer uygarlığın ve insanlığın ölçüleri arasında yer almalıdır.

  Bir siyasi partinin il başkanı kadınları biraz dövmekten bahsediyor, oysa dinimizde aynı zamanda bir anne olan kadınlarımız için cennet anaların ayağının altındadır denmektedir. Kadını dövmek, aşağılamak kültürü ancak bu yobaz bencil kafaların düşüncelerinde yaşayabilir.

  İslamiyet değimliydi diri, diri kız çocuklarını toprağa gömenleri eğiten ve bu anlayışın ortadan kalkmasını sağlayan. Ama şimdi İslam adına çok konuşan kendi çıkarları doğrultusunda yorumlarda bulunanların İslam la beraber insanlığa da zarar vermekte oldukları görülmektedir.

   Yine demeçlerle kutlandı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü… Bütün görsel ve yazılı basın, köşe yazarları kadınlara ayırdı kendilerince değerli olan zamanlarını. Siyasiler hiç eksik kalmadılar,  Onlarda danışmanlarının hazırladığı metinleri okuyarak günü geçiştirdiler. Kendilerininde inanmadıkları yorumları ile kadınlar karşısında, kadınlar için. Kadına şiddete değindiler 

  Evet, kadın olmak her zaman ve her yerde çok zor ama 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde oluşturulan pembe kadın tablolarına bakarken, gerçek kadın hikâyelerini görebilmek ve yazabilmek kimin aklından geçer boş konuşmalar dururken. 

   Tüm bu olumlu ve olumsuzluklara rağmen kadınlarımızı senede bir gün değil yılın her günü baş tacı yapmamız gerekir diyerek okurlarımızı saygı ile selamlıyorum.

 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor