KAHTA-NİSSİBİ ARASINA KONFORLU ULAŞIM

Adıyaman´ın en prestijli projelerinden biri olan ve vatandaşa konforlu bir yolculuk imkanı sunacak olan Kahta-Nissibi Köprüsü arasındaki mesafeyi 50 km´den 41 km´ye düşürecek olan Kahta-Narince-Siverek duble yolun temeli Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme

GÜNDEM 7.12.2016 15:11:10 0
KAHTA-NİSSİBİ ARASINA KONFORLU ULAŞIM

Adıyaman´ın en prestijli projelerinden biri olan ve vatandaşa konforlu bir yolculuk imkanı sunacak olan Kahta-Nissibi Köprüsü arasındaki mesafeyi 50 km´den 41 km´ye düşürecek olan Kahta-Narince-Siverek duble yolun temeli Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan´ın katılımı ile atıldı.

Temel atma töreni ile çeşitli ziyaret ve toplantılara katılmak üzere Adıyaman Milletvekilleri ile birlikte Adıyaman´a gelen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan´ı Adıyaman Havalimanında Vali Abdullah Erin, Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Talha Gönüllü, İl Emniyet Müdürü Metin Alper, AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Dimez, Merkez İlçe Başkanı Hanifi Erdem, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ile çok sayıda vatandaş karşıladı.   

Havalimanındaki karşılamanın ardından Kahta-Nissibi arasında yapılacak olan duble yolun temel atma törenine katılmak üzere Narince Köyüne hareket eden Bakan Arslan ve beraberindeki heyeti Narince Köyünde vatandaşlar alkışlarla karşıladı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal, temeli atılacak duble yol ile ilgili teknik bilgi verdi.

TBMM Grup Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın ise, temeli atılacak bu yolun Güneydoğunun bir hayali olduğunu belirterek, ?Bu yol ve Nissibi Köprüsü bir hayaldi ve Allah´a şükür bu hayali gerçeğe dönüştürdük. 50 km´lik bu yolu 41 km´ye düşürerek adeta otoban standardında vatandaşımızın hizmetine sunacağız. Bu yol hem turizm hem de ticaret yoludur? dedi.

Törende konuşan Adıyaman Valisi Abdullah Erin ise, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan´ı ve Bakanlık bürokratlarını Adıyaman´da ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, ?Bugün Ulaştırma Bakanlığımızın 14 yılda Adıyaman´a kazandırdığı sayısız projelerden bir tanesinin daha temelini atacağız. Kaliteli ve yüksek standartlarda yapılarak vatandaşımızın hizmetine sunulacak olan bu yolun kazasız belasız bir şekilde tamamlanmasını ve Adıyaman´a hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Adıyaman´ın 2002 yılında kamudan aldığı 10 milyonluk bir yatırıma karşılık 2016 yılında sadece Ulaştırma Bakanlığımızın Adıyaman´a aktardığı ödenek miktarı 34 Milyon TL´dir. 2000´li yılların başında Türkiye´nin yakaladığı ekonomik ve siyasi istikrarla beraber hızlı bir kalkınmanın içerisine girildiğini görüyoruz. Bu zenginlikten ve refahtan Adıyaman´ımızın da payını aldığını hep birlikte görüyoruz. Adıyaman´ın her alanda gelişmesi ve kalkınması ile vatandaşlarımızın daha zengin ve müreffeh yaşaması için kaynak aktaran, emek sarf eden başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza, Ulaştırma Bakanımıza, tüm Bakanlarımıza, İlimiz Milletvekillerine ve emeği geçen herkese çok teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum?dedi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ise, temeli atılacak olan Kahta-Narince-Siverek duble yolu projesinin çok önemli bir proje olduğunu, önemli bir güzergahın önemli bir halkasını tamamlayacağını vurgulayarak, ?Bu önemli proje Kahta Nissibi Köprüsü arasındaki mesafeyi 50 km´den 41 km´ye düşürecektir. Böylece Adıyaman Diyarbakır arasındaki yol hem kısalacak, hem de ana koridoru çok daha konforlu bir hale getirecektir. Sanayinin, Ticaretin Turizmin kavşak noktası Adıyaman´da bu tip yolların standardını yükseltmek Adıyaman´a ve memleketimize karşı boynumuzun borcudur. Biz yolların korku yolu olmasından çıkarıp, keyif yolu haline getirilmesini arzuluyor ve yolların standardını yükseltiyoruz. Bu yolun genişliği 25 metre olup 2 gidiş 2 geliş olacaktır. Bu yolun maliyeti 300 Milyon TL´dir. Aynı kavşak üzerindeki Nissibi Köprüsünü de katarsanız bu 400 Milyon TL´yi buluyor. Adıyamanlılara helali hoş olsun. Adıyaman doğu ile batı arasında bir kapı konumundadır. Dolayısıyla bu kapı konumunu çok daha güçlendirmemiz gerekiyor. 14 yılda sadece ulaştırma alanında yaptığımız harcamaların miktarı 1 Milyar 90 Milyon TL´dir. Daha önce sadece Adıyaman´da 23 km bölünmüş yol varken, biz bunun üzerine 185 km bölünmüş yol ekleyerek, bölünmüş yol miktarını 208 km´ye çıkardık? dedi.

AK Parti Hükümetleri döneminde yapılan hizmetlere de değinen Ulaştırma Bakanı Arslan, ?Biz millete hizmet etmeyi gerçekten Hakk´a hizmet olarak gördük. Milletin hizmetkarı olmaya çalıştık. Kendimize 2023, 2053, 2071 hedefleri koyduk. Bu hedefleri ortaya koyarken Anadolu coğrafyasının, Asya ile Avrupa arasında, Balkanlar ile Kafkaslar arasında, Balkanlar ile Ortadoğu arasında, Karadeniz ile Akdeniz arasında köprü konumunda olduğunu biliyorum. Ancak bu köprünün hakkını vermek için bölünmüş yollarla, yüksek hızlı trenlerle, havaalanlarıyla, deniz limanlarıyla ülkemizin her tarafını donatmamız gerektiğini biliyorduk. İşte tam da bunu yapmaya başlayınca önümüzü kesmeye çalıştılar. Bölünmüş yolda 25 bin kilometreyi, havaalanlarında yılda 35 milyondan 180 milyonun üzerinde yolcu taşımayı yakalayınca, dünyanın 8´inci, Avrupa´nın 6. yüksek hızlı treni hakkına sahip ülkesi olunca, denizcilikte yılda 200 milyon ton yük elleşlerken, 420 milyon ton yük elleşler hale gelince, bilişimde dünyanın önde gelen ülkelerinin arasına girince biz dünyadaki ticaret pastasından gereğinden fazla pay almaya başladık. İşte o ticaret pastasını paylaşmaya alışanlar, dünyayı kendi aralarında yönetmeye alışanlar ve Türkiye´nin onların biçtiği role göre hareket etmesine alışanlar bunu çekemediler. Bunu çekemedikleri için Türkiye´ye çelme takmaya çalışıyorlar. Türkiye´nin önünde her yerde set olmaya, Türkiye´ye her yerde ket vurmaya çalışıyorlar. Bunu yaparken de bu hareketin, bu kutlu yürüyüşün, bu büyümenin lideri Recep Tayyip Erdoğan´ı çekemeyenler, onun arkadaşlarıyla birlikte bu ülkenin büyümesini çekemeyenler her türlü hainliği yapıyor, her türlü maşayı, her türlü haini kullanıyor. Ancak bilsinler ki Türkiye eski Türkiye değil. Türkiye genlerinden gelen, atalarından gelen alışkanlıkla dünyadaki mazlumlara da, mağdurlara da kucak açmaya devam ediyor, bundan sonrada devam edecek. Türkiye bütün bu bahsettiğimiz projeleri yaparken büyümesine çok daha fazla çok daha hızlı devam edecek ve özellikle coğrafyasında güçlenerek bu coğrafyada ona biçilen bir role göre değil, kendi belirlediği role göre hareket eden bir ülke, bir lider olmaya devam edecek? dedi.

 Yapıların konuşmaların ardından Duble yolun temeli dualarla atıldı.

Temel atma töreni sonrası Ulaştırma Bakanı Arslan ve beraberindeki heyet, şantiye işçileriyle birlikte öğle yemeği yedi.  

 


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor