Kaliteli içme suyuna kavuşuyoruz

GÜNDEM 30.01.2013 10:49:44 0
Kaliteli içme suyuna kavuşuyoruz

Şehirlerin kasabaların beldelerin en önemli sorunlarından biride içme suyu sorunudur. Günümüzde gelişen ve büyüyen kentlerin bu ivedi sorunu çözümlenmesi açısından olmasa olmazların başında gelmektedir.

İlçemizde nüfusun artması, yeni mahallelerin kurulması ile su ihtiyaçlarını artırmış durumdadır.

Konu şimdiki Belediye başkanı Fahri SERTER tarafından çözümlenme amacıyla ele alınmış ERKENEK GRUP İÇME SUYU BİRLİĞİNİ kurarak gerekli adımları atmıştır.

Birlik Başkanı Belediye Başkanımız Fahri SERTER, Yetkili Müdür ise Belediye Başkan Yardımcımız Hüseyin SOKU’ dur.

Birlik Besni, Gölbaşı, Harmanlı ve Balkar Belediye Başkanlıkları ile Bağlarbaşı, Çataltepe, Karaburun, Yarbaşı, Akçakaya, Ozan, Aktoprak, Yukarıçöplü, Oyalı, Akpınar ve Yeşilova köyleri muhtarlıkları arasında suyun daha ekonomik ve adil bir şekilde dağılımını sağlamak amacıyla kurulmuştur.

14 Temmuz 2012 Tarihinde ilimizi ziyaret eden Enerji Bakanımız Taner YILDIZ’A Belediye Başkanımız Fahri SERTER konuyu arz edince Sayın Bakanımız konuyla ilgili yetkili Kahramanmaraş Devlet Su İşleri Bölge Müdürüne talimat vererek konunun gündeme alınmasını sağlamıştır.

Müdür Bey Belediye Başkan Yardımcımız Hüseyin SOKUYU arayarak konunun gündeme alındığını bildirmiştir.

Ayrıca Millet Vekilimiz Mehmet ERDOĞAN Hüseyin SOKUYU arayarak konunun takipçisi olduğunu bildirmiştir.

Konu ile ilgili olarak Adıyaman D.S.İ Müdürü Hakan Bey, Birliğin yetkili Müdürü Hüseyin SOKU ve Gölbaşı Belediyesi Yazı işleri Müdürü Halis KISAKARA ile yapılan toplantıda yapılacak çalışmalar için yol haritası çizilerek gerekli adımlar atılıyor

Bu konuda Sayın Bakanımıza, Sayın Milletvekilimize. Sayın Yetkili Müdürümüze ve Gayret göstererek işin çözümü için çaba sarf eden Belediye Başkanımız Sayın Fahri SERTERE, Belediye Başkan Yardımcımız Birliğin Müdürü Sayın Hüseyin SOKUYA Besnililer adına müteşekkür olduğumuzu bildiririm.

Konu hakkında,  ERKENEK GRUP İÇME SUYU BİRLİĞİ Müdürü Hüseyin SOKU yaptığı açıklamada, şu an mevcut su getirilen Erkenek su ishale hattındaki boruların ekonomik ömürlerini doldurduğunu ve sık sık arıza vermesi neneni ile zaten birliğe üye yerleşim yerlerinin içme suyunun ancak 1/5’inin karşılana bildiğini. İçme suyunun bu arızalardan dolayı birliğimize bir hayli maddi külfet getirmekte olduğunu dile getirmiştir.

 Ayrıca getirilecek suyun kalitesinin yüksek olduğunu ve şu anda her ay ortalama 110 bin T.L yi bulan yüklü elektrik parası ödediğimiz içme suyunun aksine masrafsız ve kaliteli suya kavuşacağız dedi.

Besni birçok konuda olduğu gibi su konusunda da uzun yıllar mağduriyet yaşadı. Bizim çocukluk yıllarımızdan hatırlarım Pınarbaşı mahallesindeki pınarda merkeplerle gejgerelere konularak getirilen sular mahalle aralarında satılırdı.

İnsanlarımızın mutlu ve umutlu yarınlarda yaşayacakları bir Besni yaratmanın umudu ile herkese selam ve saygılar.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor