Karakuş: “Öğretmenlere Nöbet ücreti ödenmeli”

GÜNDEM 15.11.2014 10:09:00 0
Karakuş: “Öğretmenlere Nöbet ücreti ödenmeli”

Eğitim Bir Sen Besni İlçe Başkanı Karakuş: “Öğretmen Nöbetlerine en az 4 saatlik ücret ödenmesi olmak üzere mutabakata varılan diğer maddeler derhal uygulamaya geçirilmeli ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan örgün ve yaygın eğitimi destekleme ve yetiştirme kurs ücretleri cazip hale getirilmelidir. Nöbet görevi öğretmenlerin ders yükü dışında üstlerine aldıkları büyük bir sorumluluktur. Nöbet görevi derslerin başlamasından yarım saat önce başlar ve ders bitiminden yarım saat sonrasına kadar sürer. Bu süre içinde yaşanan her türlü olayda sorumluluk birinci derecede nöbetçi öğretmenlere aittir. Ayrıca o gün öğretmenler teneffüs ve öğlen arası da dahil hiç dinlenme imkanı bulamamakta, nöbet günü öğretmen için bir kabusa dönüşmektedir. Bir de bunun maddi bir getirisi olmaması kabusu daha da büyütmektedir. Öğretmen dinlenemediği için o gün derslerde daha düşük performans göstermekte, aşırı yorgun olarak günün sonunda ( eğer şans eseri herhangi bir olay yaşamadan nöbetini tamamlayarak) evine gittiğinde evde onu bekleyen diğer sorumlulukları kendisine adeta bir işkence gibi gelmektedir.

Anayasa’da hiç kimseye angarya görev verilemeyeceği belirtilmiştir. Bu açıdan bakıldığında nöbet görevi öğretmenler açısından tam anlamıyla bir angaryadır. Çünkü sorumluluğu çok fakat hiçbir ücreti yoktur.” dedi.

Karakuş; KİK Başkanı ve MEB Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik, Ortaöğretim Genel Müdürü Ercan Türk, İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu ile Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Ahmet Özer, Genel Başkan yardımcıları Ali Yalçın ve Ramazan Çakırcı tarafından imzalanan mutabakat metninde;

İlgili mevzuatı gereğince eğitim kurumlarında görevli yönetici ve öğretmenlerce fiilen yerine getirilen nöbet görevi karşılığında, nöbet tutulan her gün için 4 saatten az olmamak üzere ek ders ücretinin ödenmesi sağlanmalıdır.

Bakanlığımızca okullarda açılan yetiştirme kursları için ödenen ek ders ücretlerinin daha cazip hale getirilmesi gereklidir.

Eğitim Bir Sen Besni İlçe Başkanı Karakuş, Okullarda açılan takviye kurslarına 2 milyon 5 bin öğrenci müracaat ettmiştir. Karakuş, 100 bine yakın öğretmenin bu kurslarda görev aldığını kaydetti. Ama ücretleri yeterli bulmuyoruz. Ders saati olarak 9 lira 45 kuruş ödeniyor. Biz onu hiç olmazsa 2 katına çıkarılmasını talep ediyoruz. Öğretmenlerimizin fedakarlığına karşılık devletimizin de gerekeni yapacağına inanıyoruz.” dedi.

 

Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor