Kaya çalışmalarını Kamuoyuyla paylaşt

Besni ilçe Kaymakamı Çağlayan Kaya 2015-2016 yılı yatırım ve projeler ile ilgili basın mensuplarıyla bir araya gelerek bilgiler verdi.

GÜNDEM 16.11.2016 11:27:24 0
Kaya çalışmalarını Kamuoyuyla paylaşt

Besni´nin gelişmesi için her zaman çalışmalarını sürdüreceklerini ifade eden Kaya konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu; ?Adıyaman tabi zamanında il yapılmadan önce Besni´yi mi il yapalım, yoksa Adıyaman mı il olsun şeklinde bir tartışma oluyordu. En sonda Adıyaman´da karar kılındı. Besni´nin tarım, hayvancılık ve tekstil, dokuma gibi faaliyetlerde çok ciddi potansiyeli olan bir ilçeyiz. Türkiye´de de öncü bir ilçe. Şimdi biz projeleri üçe ayırdık; Uygulanan yatırım projeler, devam eden yatırım projeler ve planlanan yatırım projeler.?

Organik Üzüm Yetiştiriciliği

Şuanda 58 çiftçinin organik üzüm üretimi yaptığını kaydeden Çağlayan Kaya; ?2016 yılında başlattığımız bir şey oldu. Malumunuz Besni üzümü Türkiye´de bir markadır. Bu marka dünyanın neresine giderseniz üzüm denince Besni akla geliyor ama tabi bunun patenti alınmamış, biz bununla ilgili çalışmalar başlattık belediyemizle beraber. Şuan da Türk Patent Enstitüsünde Besni üzümünün askı süresi dolmak üzere, askı süresi dolduktan sonra Besni üzümü dünya markası haline gelecek ve inşallah dünyanın dört bir yanına da bu markayla ihraç edilecek. Tabi Besni üzümü yapılırken dedik ki biz bir organik üzüm yetiştiriciliği başlatalım.

Bununla ilgili özellikle Çorak köyümüz var.  Burayı biz pilot köy olarak seçtik. Buradaki üretilen üzümümüzde her hangi bir şekilde katkı maddesi, kimyasal madde kullanılmıyor, tamamen organik yetiştirilen üzüm şuanda ilkel yöntemlerle yetiştiriliyor. Bunu daha teknolojik hale getirmek için organik üzüm yetiştiriciliğini Çorak bölgesinde başlattık. Buna Suvarlı ve Pınarbaşı´nı da uyguladık. Tabi bu projemiz Tarım Bakanlığı bünyesi tarafından desteklendi, 38 bin Liralık bir bütçeydi, şuanda 58 çiftçimiz organik üzüm üreticiliği yapıyor? dedi.

Basınçlı Sulama Sistemlerinin Kullanımın Yaygınlaştırılması

Basınçlı sulama sistemlerini şuanda 3 çiftçiye başarıyla uyguladıklarını ve bu sene de artırarak devam edeceklerini belirten Kaya; ?Yine Tarım Bakanlığı tarafından başlatılan projeyle basınçlı sulama sistemleri kullanılması projemiz başarıyla uygulandı. Bunu da GAP İdaresi destekledi. 153 bin liralık bir projeydi. Yazıbeydilli Köyümüzde 350 dekar alanda uygulanıyor. Malumunuz olduğu üzere Adıyaman Türkiye´de ki gibi büyük bir susuzluk problemi yaşıyor.

Yani artık tarım sulamasında tamamen damlama sulamaya geçilmesi lazım. Hem su tasarrufu olması açısından hem de bu işin iktisadi açısından basınçlı sulamada başarıyla uygulanan dört vilayet varsa bunlardan birisi de Adıyaman. Adıyaman´da bildiğim kadarıyla Kâhta´da da 3 çiftçimize uygulanmış. Şuanda da Besni´miz de bir çiftçimize 153 bin liralık bir bütçeyle başarıyla uygulanıyor. Tabi bunlar öncü projelerdir, bu sene bunları artırarak devam edeceğiz? şeklinde konuştu.

Modern Bağcılığın Geliştirilmesi Yüksek Telli Terbiye Sistemi

Besni´de 41 çiftçinin yüksek telli terbiye sistemiyle üzüm ürettiğini söyleyen Kaymakam Kaya; ?Yine Modern Bağcılığın Geliştirilmesi Yüksek Telli Terbiye Sistemi dediğimiz bir proje. Malumunu Besni üzümü biraz böyle yere yakın yerlerde olduğu zaman hem kurtlanma, böceklenme hem de çürüme durumu oluyor. Biz bunu önleme adına telli terbiye dediğimiz yerden bağımsız yükselterek yapılan bir projeydi. Buda Türkiye´de bir ilk proje oldu. Yine bunu GAP İdaresi destekledi. 300 bin liralık bir bütçeyle 41 çiftçimize şuanda uygulanıyor. Bir dahaki sene itibariyle de biz bunu 150´ye çıkaracağız? dedi.

Köy Konakları ve Çok Amaçlı Salon Projesi

Birçok köyün koy konağına, çok amaçlı salonlara ve alt yapıya kavuştuğunu söyleyen Kaya; ?Yine köy konaklarımız var. GAP İdaresi tarafından desteklendi. Köy başına 88 bin lira olmak üzere 3 köyümüze yapılan projelerdi.

Yine aynı şekilde Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından çok amaçlı salon projesi, bu aynı zamanda taziye evi olarak da kullanılıyor.

Kanalizasyon Sisteminin Kurulması

Yine bu da GAP İdaresi tarafından desteklenen bir proje oldu. 244 bin liralık bir bütçeyle kabul edildi. Güzelyurt Köyümüzde kanalizasyon, kilit parke taşı döşemesi yapılarak alt yapı sorunu tamamen giderildi. Bu İl Özel İdaresi ve İller Bankası tarafından finanse edildi. Atmalı ve Çamlıca Köylerimizde 1 milyon 357 bin lira bütçeyle yapıldı ve şuanda sağlıklı bir şekilde devam ediyor? dedi.

KÖYDES Yol Çalışmaları ve İçme Suları

Kaymakam Çağlayan Kaya açıklamalarına şu şekilde devam etti; ?Yine KÖYDES çalışmalarını yaptığımız genelde 11 köyde toplamda 33 kilometre 1. Ve 2. Kat asfalt yapıldı.

Yine KÖYDES içme suyu projemizle Kurugöl, Durakevler, Yazıkarakuyu, Yazıbademce, Karalar ve Doğankaya´da toplam 316 bin liralık bütçeyle içme suyu projeleri şuanda tamamlanmıştır.

2016 yılı itibariyle de yine Yoldüzü, Karagüveç, Güneykaş ve Çaykaya köylerimizde toplam 377 bin liralık bütçeyle içme suları tamamlanmıştır.

Birlik Tarafından Yapılan Hizmetler

Tabi bunun yanında birlik tarafından yapılan birçok işimiz oldu. Hükümet Konağı onarım işi, köy konakları, Yayıklı Köyünün kanalizasyonu, İlçe Emniyet Müdürlüğü binamız devam ediyor. Yine 3 köyümüze parke taşı, 6 köyümüze yine parke taşı ve alt yapı sistemlerinin kurulması, 4 köyümüze taziye evlerinin kilitli parke taşlarının yapımı bunlar devam eden işlerimiz.

Toplamda 24 köy, 11 mezra, 1 okul, 1 pansiyon ve emniyet binamız 11 milyon 18 bin liralık bütçeyle tamamlanmıştır. 61 köyümüzü kilitli parke taşı ve 1. Kat asfalt yapımı 1 milyon 131 bin lira bütçeyle şuanda tamamlanmıştır.

Eğitimde Onarım Çalışmaları

Yine eğitimle ilgili olarak Dikilitaş Köyümüzün okulunun onarımı tamamlandı. Şambayat Çok Programlı Anadolu Lisesi, İstiklal Anaokulu, Özel İdare, Mustafa Baba, İbni Sina gibi okullarımızın doğalgaz dönüşümü tamamlandı. Güzelyurt, Çomak köylerimizdeki okulların kalorifer kazanlarının değişimi tamamlandı.

Yani birçok okulumuzda dönüşümü tamamlamış, doğalgaza geçtik ama tabi en büyük çekincemiz şu, malum Türkiye çok kritik bir süreçten geçiyor. Rusya´da tabi sürekli dengeleri değiştiriyor. Allah muhafaza bir gaz kesilse ne yapacağız. Şimdi bunun önlemini düşünmek zorundayız. Her ne kadar fiili bir savaş olmasa da içten içe bir restleşmeler var. Eğer öyle bir şey olursa onun önemlerini de düşüneceğiz.

Besni´de Eğitim Destekle Büyür (BEDEP) Projesi

Bu proje İpek Yolu Kalkınma Ajansı tarafından desteklendi. 472 bin liralık bir bütçeyle 70 anasınıfımızın bütün araç gereç, boya, badana, gibi işlemlerinin hepsi yapıldı. Bu da Adıyaman´da ilk projelerden birisiydi. Şuanda yüzde yüz verimle bu projemiz devam ediyor.

Organik Üzüm Kurutma Alanının Yapılması

Yine bahsettiğim gibi organik üzüm kurutma alanının yapılması. Bu organik üzüm tamamen güneş ışınlarıyla kurutuluyor. Dediğim gibi her hangi bir kimyasal madde olmadığı için ve toprak karışmaması için alt tarafının beton yapılmasına karar verdik.

Güneş Enerjisi ile Sulama Sistemlerinin Yaygınlaştırılması

Bunun da Adıyaman´da yine çok önemli bir proje olduğunu düşünüyorum. Çünkü sulama ilçemizde de, Adıyaman´da da büyük bir sorun. Bunun önüne geçmek için güneş enerjisi sulama projemizi başlattık. Hem bu elektrik maliyetini de minimize ediyor. Özellikle yer altı sularının yoğun olarak kullanıldığı ilçemizde alternatif enerji kaynağı olarak güneş enerjisinin kullanımını şart olarak koştuk. Bu projeyle diğer üreticilere örnek teşkil edilsin diye GAP İdaresi tarafından %70 ile desteklendi. 110 bin lira bütçeyle 5 çiftçimize başarıyla uygulanıyor. Bu şekilde hem yer altı suyu kaynakları korunmuş oluyor hem de elektrik maliyeti minimize edilmiş oluyor.

Güneş Enerjisi ile Göçebe Yayla Hayatı İyileşiyor

Yine güneş enerjisi ile göçebe yayla hayatı iyileşiyor projesini başlattık. Küçükbaş yetiştiriciliği yapan üreticilerimizin yaz aylarında elektrikten yoksun kalmaması için GAP İdaresi tarafından desteklendi %70 hibeyle 70 bin TL bütçeyle 11 çiftçimiz istifade etmektedir.

Halk Elinde Islah Projesi

Halk elinde ıslah projesi başlattık. Köyden kente göçün durdurulması için ve oğlak kayıplarının önüne geçilmesi projesi. 229 bin lira bütçeyle 86 çiftçimize şuanda %100 verim alınarak uygulanan bir projedir.

Marul Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması

Bu projeyi geçen sene GAP İdaresine sunmuştuk. İlçemiz tarım ve hayvancılıkta çok ciddi potansiyele sahip olduğu için topraklarımızın daha iyi değerlendirilmesi ve toprak kayıplarının önüne geçilmesi için tabiri caizse hangi proje varsa atlıyoruz üstüne. Proje Koordinasyon Merkezindeki arkadaşlarımız Türkiye çapındaki bütün projeleri takip ediyorlar. Tarım Bakanlığı, Ulusal Ajans, Avrupa Birliği Projeleri, diğer bakanlıkların projeleri hepsi takip ediliyor. Hangi kalem açılırsa biz o kalemde proje yapıyoruz. Yani biz Besni´mizi projelerle ön plana çıkarmak istiyoruz. İşte bununla ilgili de geçen sene başlattık, bu sene de uygulanmaya başlıyor. marul yetiştiriciliği, 15 köyde 300 çiftçimiz ile 10 bin dekar alanda yapılacak, maliyeti de 82 bin lira. Marul yetiştiriciliğinde de inşallah Besni´mizi söz sahibi yapacağız.

Yöresel Ürün Satış Noktalarının Oluşturulması

Yine bu projemizi de GAP İdaresi destekledi. Adıyaman giriş yolu güzergâhı, Yenikent´teki tekel depolarının olduğu yer ve Gölbaşı yolunda düşünüyoruz. Malumunuz olduğu üzere Besni üzümle, fıstıkla, pestil dediğimiz üzüm mahsulü ürünlerle biliniyor.

Buralarda hem reklam amaçlı olacak hem de bunu yapan vatandaşlarımıza bir gelir getirmiş olacak. 5 işletmecimize de 80 bin lira bütçeyle devam etmekte.

Meyveciliği Geliştirme Projesi

Yine meyvecilik Besni´mizde büyük bir potansiyel. İşte badem, fıstık, üzüm ve zeytin fidanı, biz bunları GAP İdaresine sunduk. 175 bin lira bütçeyle bin çiftçimize 145 bin adet fidan geçen sene itibariyle dağıtıldı. Bu sene itibariyle de dağıtılması devam ediyor.

Organik Besni Pirinci Projesi

Bu sene Besni´mizde pirinç üretimini başlatacağız. Şimdi geldiğim ilçe Bitlis Güroymak´tı benim. Güroymak Muş sınırları içerisinde ve Türkiye´nin mera bakımından en verimli arazisine sahip. Burada 74 yıl önceden pirinç yetiştiriliyormuş. Öyle büyük bir pirinç ki taneleri nohut kadar, kahverengi ve doğal pirinç. Tabi o dönemde devletin teşvik sistemi değişiyor. Pirinçten şeker pancarına kayıyor. Şeker pancarından sonra da tütüne kayıyor. Tütün de devlet tarafından bölgede yasaklanınca Güroymak´taki o binlerce dönüm arazi atıl vaziyetteydi. Biz orada deneme amaçlı 25 dönümlük bir alanda pirinç yetiştirmiştik ve Türkiye´nin en kaliteli pirinci seçilmişti.

Tabi o dönemde tayinimizde çıkınca içimizde de pirinç yetiştiremedik diye bir ukde kaldı. Özellikle Üçgöz (Sofraz) tarafı pirinç üretiminde potansiyeli olan bir köy. Sulama problemini bu sene halledebilirsek Edirne Keşan´dan Ziraat Odası Başkanı, Sulama Kooperatifi Birliği Başkanı ve Pirinç Üreticileri Birliği Başkanı arkadaşım buraya gelecekler. Burada teknolojik yöntemlerle organik pirinç nasıl yetiştirilir, burada pilot çiftçilerimizi belirleyeceğiz, deneme maksatlı bu sene başlatacağız, inşallah tutarsa Besni üzümde olduğu kadar pirinçte de ön plana çıkacaktır.

Güneydoğu´da Bir İlk Bal Ormanı Projesi

Bunu ilk görev yerim Afyonkarahisar Evciler ilçesinde yaptık, Türkiye´nin ilk bal ormanını orada kurmuştuk ve bize nasip olmuştu. Bu bal ormanı dediğimiz proje, Orman Bakanlığından geliyorlar, belli bir dönüm arazide binlerce çiçek verecek fidanlar dikiliyor. Oraya arı kovanları getiriliyor, tesisler kuruluyor ve orada organik bal üretimi yapılıyor.

Güneydoğu´da da şimdiye kadar bu proje uygulanmamış. Bildiği kadarıyla Şanlıurfa´da yapılmış ama tutmamış. Bu sene Orman Bakanlığıyla görüştük, projemizi sunduk. Yaklaşık bin hektar orman alanı yani 11 bin dönümlük bir yerimiz, bu Gölbaşı Besni yol ayrımı mevkiinin hemen üstündeki o tepelerde 11 bin dönümde bal ormanını başlatacağız. Şuanda da dosyamızı hazırladık. Bununla hem ağaçlandırma artmış olacak hem bitki florasına büyük bir katkı da sağlamış olacak hem de vatandaşlarımız organik bal tüketecek.

Küçükbaş Hayvan Dağıtımlarını Tamamladık

Geçen hafta yapmış olduğumuz bir projenin neticelendirilmesi oldu. Bu Tarım Bakanlığı tarafından desteklenen Genç Çiftçiler Hibe Projesi vardı. Bu proje kapsamında geçen yıl bütün köylerimizi gezdiğimizde dedik ki köyden kente göçü önlemek için genç çiftçilerimizin, üreticilerimizin köylerini terk etmemeleri için, yeşil kartlıysa sosyal güvencesi yoksa biz onlara hibe destekli, ahırı varsa, bakabilme potansiyeli varsa biz onlara büyük ve küçükbaş hayvan vereceğiz dedik.

Geçen sene bunun sözünü verdik, geçen hafta da bunu neticelendirdik. Genç çiftçiler hibe projesi kapsamında 280 adet küçükbaşın teslimi 7 tane genç üreticimize yapıldı ve bunun hepsi de Tarım Bakanlığı tarafından %100 hibe destekli oldu. Tek şart getirdik, 3 yıl boyunca bu hayvanları satmayacak. Hiçbir şekilde satmayacak, elinde tutacak, 3 yıl sonra nasıl değerlendirirse değerlendirsin ve köyü de terk etmeyecek dedik.

Bahçe Alet Ekipman Dağıtım Projesi

Geçen hafta itibariyle aldığımız müjdeli haberle GAP İdaresi tarafından kabul edilen projemiz, özellikle bağ ve bahçe tarımının yoğun olarak yapıldığı köylerde çiftçilerimizin sürekli olarak kullandığı alet ve ekipmanlar sağlanarak modern tarım ve çiftçilerimizin iş gücünü hafifletmek için daha fazla ürünü teknolojik imkanlarla nasıl yapabiliriz. Bunu GAP İdaresi tamamen destekleyecek. 30 köyde 300 çiftçimiz faydalanacak bundan. Bunun içerisinde traktörü olacak, küçük aletler olacak ve biz bunu bütün çiftçilerimizin faydasına sunacağız.

Çardak Sistemi Üzüm Yetiştiriciliği Projesi

Yine almış olduğumuz ikinci müjdeli haber de çardak sistemi üzüm yetiştiriciliği. Dediğim gibi üzüm burada yerlerde üretildiği için çürümesi ve organik bir ürün olması biraz daha zor oluyordu. Biz bunu bir de çardak sistemi ile yapalım dedik. Bu projenin de bedeli 70 bin lira olup tamamen GAP İdaresi tarafından desteklenecek. Bunu da Suvarlı´daki bir vatandaşımıza örnek olarak başlatacağız şimdilik ve bunu bir dahaki sene de yaygınlaştıracağız.

Bursa Biberi Artık Besni´de

İlçemizde özellikle bu kırmızı büyük biber Bursa´dan getiriliyor. Geçen sene itibariyle araştırdık, 130 ton salçalık biber Bursa´dan buraya geliyor. Organik mi, değil. Yani tamamen kimyasal maddelerle suni yetiştirilen ve hızlı büyüyen bir biber. Dedik ki bizim Oyratlı biberimiz var dünyaca meşhur. Onun yanında da zaten biber üretiminde de potansiyelimiz var. Biz niye Bursa´dan getirelim ki salçalık biberi, kendi ilçemizde üretelim dedik.

Bununla ilgili araştırmalarımızı yaparken bir vatandaşımız geldi. Biz bunu Tarım Müdürlüğümüzle görüşelim. Damlama sulamasını biz destekleyeceğiz vatandaşın, tohumunu da biz destekleyeceğiz. Onun yanında bunun üretimi tamamen organik olarak Besni´de yapacağız. Artık salçalık biberimiz Bursa´dan gelmeyecek, biz burada üreteceğiz.

İlçe Emniyet Müdürlüğü Binamız Son Sürat Devam Ediyor

Yine ilçe emniyet müdürlüğü binamızın yapımı son sürat devam ediyor. Şuan eski devlet hastanesinde geçici olarak hizmet vermekte olup, yeni hizmet binamız Besni Kaymakamlığı köylere hizmet götürme birliği tarafından ihalesi yapılmış ve %85 oranında da kaba inşaatı tamamlanmıştır

Alişar Köyümüz İçme Suyuna Kavuştu

Alişar köyümüz 12 yıldır susuzdu, içme suyu alamıyordu. Oraya gittik, bir yerde suyu bulduk. Çok şükür arkasından enerji nakil hattını yaptık. 12 yıl aradan sonra Alişar köyümüz şuanda suyunu içiyor. Sağ olsun vatandaşlarımız da bize dua ediyor. Şuan da içme suyu sıkıntısı çeken hiçbir yerimiz yok.

4 Derslikli Aşağısöğütlü İlkokulu

Aşağısöğütlü köyümüzde de bir okul açılışı yaptık. Bunu tamamen bir hayırsever vatandaşımız yaptı. Şuanda kaba inşaatı bitti. İnşallah biz bunu Milli Eğitimden ödenek bulduğumuzda da tamamen tamamlanmış olacak.

Hedef 150 Bin Fidan Dağıtımı

İlçemizdeki yeşil alanların artırılmasına yönelik geçtiğimiz aylarda 15 bin fidanın dağıtımını yapmıştık. Bu sene hedefi büyüttük, 150 bin fidan daha getireceğiz ve tamamen vatandaşlarımıza dağıtacağız.

Akpınar Köyüne Üst Geçit Yapıldı

Yine Akpınar köyümüz çok ölümlü kazaların olduğu bir yerdi. Buraya çok ısrarla bir üstgeçit istemiştik. Gölbaşı´na giderken Akpınar köyümüzün içerisinde Karayolları Müdürlüğü tarafından bir üst geçit yapımı tamamlandı.

Halk Kütüphanemiz Modern Hale Getirildi

 

İlçe halk kütüphanemiz çok atıl durumdaydı. Şuanda oranın her türlü ihtiyacını giderdik. Perdesinden tutun bilgisayarına, masasına, boyasına varıncaya kadar ihtiyaçları giderilmiş oldu.

18 bin Öğrenci Giydirildi

Malumunuz olduğu üzere bu LCW WAİKİKİ denen giyim firması var. Bu giyim firmasından Allah razı olsun. Özellikle Vahap Bey nereye gitsek, ne istesek bizi kırmıyor. 18 bin tane öğrencimiz var. 18 bin öğrencimize öğrenci başına beşer parça olmak üzere giyim yardımı gönderdi. Yaklaşık bir milyona yakın bir maliyeti var. devlet kesesinden bir kuruş bile çıkmadan bütün öğrencilerimize dağıttık.

İmece Projesi Başlatıldı

Yine imece projesi başlattık. Özellikle Erdemoğlu Ailesi ve Alman işadamları Derneği ilçemize 250 bin liraya yakın bir para gönderdiler. Biz bu parayla köy muhtarını çağırdık, okul müdürünü, okul aile birliği başkanını çağırdık. Dedik ki size 3-5 bin lira para, ama biz sizden 15-20 bin liralık iş istiyoruz. İşçiliğini siz karşılayacaksınız, malzemelerinizi biz vereceğiz. Şuanda 38 köy okulumuzun bütün fiziksel eksiklikleri giderildi. Bunu bu senede devam ettireceğiz. Nasip olursa 70 köyümüzde ki bütün okullarda eksikliklerimizi tamamlayacağız.

Dediğim gibi tamamen hayırseverlerimizin finanslarının önderliğinde oldu. Yani bir iş verdiysek üç katı iş istedik. Yani biz 250 bin lirayla 750 bin liralık iş çıkardık. Böyle olunca da vatandaş da sahipleniyor okulu, benim okulum diyor, benim emeğim var bunda diyor.

Afet Evleri Projesi

Korupınar Mahallesinde meydana gelen heyelan nedeniyle Besni Kaymakamlığı SYDTF ihalesi tarafından yapılan ve teslim alınan hak sahibi 24 ailemize Çat Mahallesinde yapılan 24 daire afet konutlarının kurası Adıyaman´da çekilecek teslim edildi.

3 bloktan oluşan afet konutlarında her daire 93 metrekare kullanım alanına sahiptir. Bunlar iki yıl ödemesiz olmak üzere 20 yıl vadeye yayıldı.

Besni Fen Lisesine Kavuştu

İlçemizin en büyük eksikliği Fen Lisesiydi. Bu sene Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi geçici olarak Fen Lisesine dönüştü. Milli Eğitim Bakanlığıyla görüşeceğiz. Nasip olursa yeri de hazır. Yatırım programına aldırabilirsek yeni binamızı Milli Eğitim Bakanlığı yapacak, burası da Anadolu Lisesi olarak devam edecek. Ama bu sene itibariyle Mehmet Akif Ersoy Fen Lisesi adı altında şuanda öğrenime devam etmektedir. Uzun uğraşlar sonucu nihayete erdirdik. 

Japon Büyükelçiliğinden Zormağara´ya Okul

Japon Büyükelçiliğine sunulmuş projemizde Zormağara Köyümüzdeki okulumuz çok kötü bir durumda. orayı tamamen Japon Büyükelçiliği üstlenecek. Bahçesinden, oyun parkına, okul binasına, lavabolarına varıncaya kadar Japon Büyükelçiliği yapacak. Bu projede Adıyaman´da bir ilktir. 300 tane proje sunuldu Japon Büyükelçiliğine Türkiye genelinde, şuanda biz ilk 10´a girdik. Bu ilk on içerisinden üç proje geçecek. Şuanda bizim geçme ihtimalimizin %80 olduğunu öğrendik. İnşallah başarıyla sonuçlanırsa da Adıyaman´da Japon Büyükelçiliği tarafından yaptırılan ilk okul olacak.

Öksüz ve Yetimler Bizim Canımız

İlçemizde araştırdık, 320 tane şuanda öksüz ve yetimimiz var. Bunlarla ilgili de biz hayırseverlerimizle görüşüyoruz. Önümüzdeki günlerde yine bahsettiğim bin çift ayakkabı, bin adet mont dağıtımı olacak. Bunlarla işte öksüz ve yetimlerimizi giydireceğiz. Fakir öğrencilerimizi giydireceğiz ve bu yetim öksüzlerimizi önümüzdeki günlerde hayırseverlerimizin de destekleriyle bir gezi kapsamına almayı düşünüyoruz. Belki hayatlarında bir kere olacak ama biz bunu yapmak istiyoruz, bize nasip olsun diyoruz, şuanda bunun çalışmaları da devam ediyor. 

Besni Kalesinin Işıklandırılması ve 93 Metre Türk Bayrağı Projesi

Projemiz Kültür Bakanlığına sunuldu. 93 metreyi dedik ki cumhuriyetimizin kuruluşunun 93. Yıldönümüne denk getirelim, Türkiye´nin ikinci en büyük bayrağı olacaktı. Ama Kültür Bakanlığında işler biraz yavaş ilerlediği için hala bekliyoruz. Biraz da sağdan soldan yine destekleyin diyoruz ama inşallah ümit ediyoruz geçerse Besni Kalemizi ışıklandıracağız ve 93 metre Türk Bayrağımızı da kalenin üzerinde göndere çekeceğiz.

Aile ve Sosyal Destek Kampüsü Projesi

Yine Aile ve Sosyal Destek Kampüsü projemiz başlatıldı. Tekel depolarının bulunduğu 20 dönümlük bir yer. Burayı gerçekten Besni´nin nefes alacağı bir yer olarak düşünüyoruz. Çeşitli aktivitelerin olacağı, oyun parkları, fitness salonu, kapalı spor salonu, yüzme havuzu gibi aktivitelerin olacağı bir şey düşünüyoruz. Bürokratik engeller var. Oranın biraz sıkıntısı var onu aşabilirsek bunu da yapacağız? dedi.


Aramızdan Ayrılanlar 03.04.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 20.03.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 17.02.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 31.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 15.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Aramızdan Ayrılanlar 11.01.2024


ARAMIZDAN AYRILANLAR

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor